CS Informatica, prim eșec după 183 de zile și 19 etape dar pe punctul de a aborda faza play-off de pe locul 4

Campioană a sezonului regulat precedent, pe-atunci la debutul în Liga 1 de futsal, CS Informatica Timișoara este de această dată la un pas de a încheia parcursul tur-retur în afara podiumului elitei, în ciuda faptului că a suferit cu ocazia deplasării finale din faza I a campionatului abia primul eșec după nu mai puțin de 19 etape respectiv după peste jumătate de an. Dacă în primăvara trecută încheiau primii returul, cu 4 puncte în fața lui CityUS Târgu Mureș dar și a lui Autobergamo, respectiv cu 15 în dauna lui CS United Galați, cei de pe Bega au rămas în schimb acum pe 4 înaintea etapei finale după ce au reușit doar să egaleze în două rânduri în derby-ul pierdut de la ora 17 în Sala ”Dunărea”, moldovenii câștigători cu 4-3 (2-1) revenind astfel în frunte.

CS Informatica Timișoara n-a avut succes în repetiția finală din campionat înaintea găzduirii luni și marți, săptămâna viitoare, a fazei Final4 din Cupa României, alb-albastru-negrii pierzând astăzi doar pentru a treia oară în întregul sezon și în premieră după 183 de zile, și tot la Dunăre, însă de această dată nu la Călărași ci la Galați, dar suficient pentru a rămâne în ierarhie în urma unei grupări, FK Odorheiu Secuiesc, pe care o devansau cu nu mai puțin de 33 de puncte după sezonul tur-retur al campionatului trecut. Într-adevăr, trupa bănățeană încheia atunci parcursul inaugural în elita de fotbal în sală cu bilanțul 24 21 1 2 106-43 și 64 de puncte, prima, dar astăzi nu mai poate spera deloc la o intrare în play-off de pe unul din primele două locuri, gălățenii revenind primii, cu 47 de puncte, urmați de Autobergamo Deva, cu 46 de puncte, și F.K. Odorheiu Secuiesc, cu 42 de puncte, pe când Informatica a rămas cu 40, pe locul 4, asigurat, urmată fiind cu 36 de puncte de Dunărea Călărași, ceea care-i administra precedenta înfrângere, 5-3 (3-2) în 12 septembrie 2016, la malul fluviului.

În ciuda faptului că are un meci ceva mai facil acasă în runda finală a returului, la finalul lunii, cu Muncitorul Reșița, antepenultima în ierarhie dar în revenire cu un nou antrenor la cârmă și învingătoare duminică pe teren propriu cu 5-3 cu Spicom, CS Informatica Timișoara ar putea rata urcarea pe podium după sezonul regulat, dat fiind că F.K. Odorheiu Secuiesc are o abordabilă deplasare la ultima clasată, KSE Târgu Secuiesc, în vreme ce gălățenii vor juca la Târgu Mureș, cu campioana învinsă luni cu 9-2 la Odorheiu Secuiesc, iar Autobergamo va evolua în aceeași etapă a 22-a la Sfântu Gheorghe.

Până atunci însă, CS Informatica va găzdui luni și marți turneul final al Cupei României, în Sala ”Constantin Jude”, unde Autobergamo și cei din Odorheiu Secuiesc vor juca prima semifinală în 20 martie de la ora 17,30 iar timișorenii pe cea de-a doua, de la ora 20, cu târg-mureșenii, ultimul act cu trofeul pe masă fiind anunțat pentru marți 21 martie de la ora 20.

Așadar, săptămâna viitoare pe vremea aceasta elevii și colegii lui Robert Lupu și-ar putea trece în palmares un prim trofeu, însă până atunci s-au văzut nevoiți să se încline vechiului și noului lider din actualul parcurs, CS United revanșându-se astăzi pentru acel 3-0 de pe Bega din 6 noiembrie prin a nu fi deloc condusă în disputa televizată: 4-3 (2-1). Cei de pe Bega au primit astfel tot 4 goluri într-un joc de campionat, precum în precedenta înfățișare, 4-4 acasă pe 5 martie cu cei din Odorheiu Secuiesc, punctul forte din campania trecută, tăria defensivei, devenind acum călcâiul lui Achile, pe fondul unei bune prestații ofensive. Primul balon scos din poartă, deja în minutul 6, ”Deco” trimițând în propria plasă în tentativa de a bloca încercarea lui Cojoc, care avea să dubleze avantajul gălățean în minutul 19, dintr-un penalty ușor acordat, după ce antrenorul-jucător Lupu îl atingea în afara suprafeței de pedeapsă: 2-0. Drept răsplată pentru o primă parte începută cu Rakic, Simic, Lupu, căpitanul Thiago Alcantara iar între buturi cu tânărul scandinav Koivumaki, și în care cu cvartetul brazilian complet în teren vicecampioana a controlat posesia balonului dar s-a văzut surprinsă de ocaziile gazdelor, Lașcu chiar ochind încheietura barelor la 1-0, ultimele secunde înaintea pauzei au adus micșorarea handicapului, semnată de șutul lui Savio, deviat de Wellington: 2-1.

Thiago Alcantara a reușit chiar egalarea după primele 5 minute ale părții secunde, din fuleu și servit fiind de Lupu, care s-a înscris însă apoi și el pe lista ghinioniștilor care au deviat mingea în propria plasă, în minutul 27, la șutul lui Borges. Mai tehnică și incisivă și la reluare, CS Informatica a mai egalat încă o dată, și prin ”Deco”, șutând din unghi în minutul 30, 3-3, însă l-a pierdut puțin mai apoi pe Thiago Alcantara, recepționer al celui de-al doilea cartonaș galben, la care Lașcu a avut ultimul cuvânt cu 4 minute înainte de final: 4-3. Înfrângere într-o deplasare lungă, în celălalt capăt al țării, și doar a doua ieșire pierdută după un start de campionat cu acel 2-3 acasă cu devenii, pe 5 septembrie.

Rezultatele penultimei runde din retur, ierarhia la zi, cu timișorenii având bilanțul 12 4 3 95-37 40p, și programul etapei finale din sezonul regulat, pe coloana dreaptă.

Au arbitrat: Bogdan Sorescu (Pitești) și Gabriel Gherman (București).

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: