Daniel Araujo, debut cu 3 goluri în deplasare în calificarea Informaticii în sferturile Cupei României: 1-10 la Deva

CS Informatica a pornit lansat în aparițiile oficiale din anul 2018 în fotbalul de sală intern, câștigând la scor disputa eliminatorie în manșă unică din optimile Cupei României, desfășurată de la ora 18 pe terenul secund divizionarei West Deva. Cu noua achiziție braziliană Daniel Araujo marcator a 3 goluri, câștigătoarea la zi a competiției K.O. dar și a Supercupei României a început apărarea trofeului printr-un triumf cu 1-10 (0-3), așteptând acum reluarea returului în Liga 1, programată sâmbătă de la ora 17, acasă cu o codașă fără punct în cont.

Pornind ca mare favorită deplasarea la Deva din Cupa României, Informatica Timișoara a confirmat în această seară calculele hârtiei, calificându-se în sferturile de finală ale competiției câștigate în ediția anterioară tocmai pe malurile Begăi prin a triumfa în județul vecin cu scorul de 1-10, similar victoriei cu 1-12 din ultima apariție a bănățenilor în anul 2017, pe 12 decembrie, tot în deplasare, dar în campionatul Ligii 1, la Târgu Mureș.

De-atunci, pe plan extern a avut loc turneul final continental Euro 2018, în Slovenia, unde în echipa ”tricoloră” dar nu numai au jucat și reprezentanți ai timișorenilor, iar mai apoi Informatica a urcat pe plan intern pe locul 1 în Liga 1 și a preluat sceptrul liderului prin a câștiga cu 5-0 la ”masa verde” partida nedisputată acasă în etapa a IX-a cu United Galați, poziție de frunte din care a mai efectuat o achiziție de peste hotare, în persoana brazilianului Daniel Araujo, debutant în această seară la bănățeni.

Cu succes, sud-americanul dublând avantajul oaspeților după ce Milos Simic, unul dintre sportivii Informaticii în formația Serbiei la Euro 2018, a deschis scorul în optimile de finală. Același Simic a stabilit scorul primei reprize, 0-3, după care un alt jucător prezent la turneul final sloven, Felipe Oliveira, a înscris primul gol al părții secunde.

West Deva, a opta în clasamentul eșalonului secund din 12 formații după ce a fost învinsă la câte 8 goluri diferență în primele două meciuri din returul Ligii 2, jocuri oficiale din noul an, 3-11 pe 28 ianuarie acasă cu liderul CFF Clujana și 13-5 pentru Bukovina Vicov în 11 februarie, a redus din handicap prin ceea ce avea să rămână golul de onoare, după care același Simic a punctat din nou, imitat de colegul său sârb de națională la Euro 2018, Stefan Rakic: 1-6.

CS Informatica și-a mărit avantajul prin Darius Nastai, ”dubla” noii achiziții Daniel Araujo și Milos Simic, golgheter al întâlnirii, cu 4 reușite, intrând astfel în trombă în sferturile de finală, dar nu oricum, ci prin a semna scorul serii în optimi.

După o pauză competițională de peste două luni, pofta de goluri a deținătoarei trofeelor Cupei și Supercupei a rămas așadar la fel de mare, Informatica așteptând acum vizita lui Spicom Sfântu Gheorghe, codașă fără nici un punct cucerit în primele 14 etape care va juca sâmbătă de la ora 17 în sala ”Constantin Jude”, în etapa a XV-a. Mai apoi, în jur de 11 martie, o mai dificilă vizită a timișorenilor la Deva în campionat, pe terenul lui Autobergamo, deținătoare a laurilor în Liga 1, dar și un meci acasă cu nou-promovata Imperial Wet Miercurea Ciuc, urmat de ieșirea de la finele returului la Galați.

Iată și rezultatele celorlalte optimi disputate astăzi: Fortius 2014 Buzău – Muncitorul Reșița 6-3, Bukovina Vicov – United Galați 3-10, CFF Clujana – Spicom 4-2, CSM Politehnica Iași – FK Odorheiu Secuiesc 4-3, Colțea 1920 Brașov – Autobergamo 2-6 și Dunărea 2005 Călărași – Imperial Wet 0-5. West Deva obținea calificarea în faza a II-a printr-un 8-7 acasă cu Pro-Tineret Sighișoara.

Clasamentul la zi din Liga 1 și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 24

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: