De-acum expertă în succese afară cu 0-1, Informatica începe cu dreptul finala Ligii 1, 1-0 la general la Galați, unde mâine se joacă meciul 2

Informatica Timișoara și-a făcut simțită prezența încă din primul sezon în elita futsalului intern tocmai printr-o defensivă pusă la punct și greu de depășit, iar fără a primi vreun gol în finală a câștigat și primul ei trofeu, Cupa României, în cea de-a doua campanie, din ediția trecută, în această primăvară plusând prin a tranșa dueluri cheie cu 0-1 în deplasare grație unor goluri pe final, mai întâi pe 25 aprilie, la Deva, în chiar ultima fază, triumf prin care și-a deschis calea spre ultimul act, iar în această seară la Galați, în partida inaugurală la titlu după sistemul trei victorii din 5 întâlniri, după o sârbă pe când mai erau 3 minute de jucat.

Și în primul rând bine că în sfârșit CS United Galați și CS Informatica Timișoara au și jucat așa cum ar fi fost de cuviință încă din turul sezonului regular, un fiasco rămas nedisputat în Banat chiar și la a doua încercare, iar apoi și în retur, când bănățenii au descins la Dunăre cu o singură rezervă la un efectiv de rezervă, abandonând partida la puține minute după pauză și 10-0 pentru moldavi.

Dar poate că United și Informatica au intuit scrutând globul de cristal că se vor întâlni la un nivel mai înalt, în chiar finala Campionatului Național de fotbal în sală sub egida FRF, conservându-și energiile și lăsându-și la păstrare strategia pentru mai semnificativul prilej al unei lupte la titlu pierdute de cei din vest în 2016 în fața târg-mureșenilor iar în primăvara trecută de gălățeni în fața lui Autobergamo Deva.

Care a fost scurtcircuitată sub Cetate în triunghiularul seriei semifinale tocmai la finele întâlnirii, timișorenii repetând isprava și în această seară de la ora 18, la ridicarea cortinei ultimului act, când Stefan Rakic a pasat în completarea unei acțiuni bine croite compatriotului său Milos Simic, care căpitan a ochit colțul lung, evitând suspansul prelungirilor, mană cerească în perspectiva disputării meciului 2 al finalei deja mâine seară de la ora 18:30, tot la Dunăre: 0-1 (0-0).

Așa cum a scos din cursă campioana ediției trecute, tot așa a pus piciorul în prag CS Informatica și în debutul finalei stagiunii în curs, tocmai în deplasare. Iar ecuația e simplă. Dacă bănățenii repetă și marți reușita din această seară, atunci lunea viitoare de la ora 19, în sala ”Constantin Jude”, ar avea avantajul terenului propriu în ceea ce ar putea deveni disputa finală decisivă pentru adjudecarea înainte de termen a trofeului.

Un prim hop a fost trecut, probând zisele că fundația succeselor se bazează pe un bun joc defensiv, aplicat și în această seară de ambele protagoniste ale unui echilibrat duel inițial în care parcă s-au tatonat în așteptarea erorii adversarului, cu mici marje de risc și mai mari măsuri de protecție.

Uneori scurtcircuitate, moment în care au ieșit la rampă portarii, Da Silva în fața lui Savio și Felipe Oliveira în prima parte, iar Vlad Iancu tot pe-atunci în fața lui Cireș sau Lascu, însă chiar și mai dezarmant în repriza a II-a, imbatabil până și la o lovitură de la zece metri. Ai portar, ai echipă, completarea fiind oferită în ceea ce privește latura ofensivă a disputei printr-o posesie a balonului ceva mai legată și fluentă de partea elevilor lui Robert Lupu, dintre care sârbii au făurit unicul gol, suficient și semnificativ.

Unu la zero sună a fi un scor cinic într-un sport în care media golurilor înscrise într-un meci de campionat al Ligii 1 este mult mai ridicată dat fiind decalajele valorice dintre cele câteva aspirante la onoruri și plutonul de umplutură, însă dacă asemenea reușite sunt repetitive și cu iz de expertiză, jos pălăria.

Una peste alta, CS Informatica și-a reconfirmat indubitabilul potențial, care ar fi trebuit probat și la ora disputelor tur-retur cu gălățenii din sezonul regular, în numele sportului și pentru a evita întregul circ ulterior. N-a făcut-o, rămânând implicit datoare, datorie de care începe pare-se a se achita la momentul oportun.

Timișoara ar putea avea încă o campioană națională chiar din această seară într-o săptămână, sau eventual de mâine seară într-o săptămână, cu prilejul meciurilor 3 și 4 de pe Bega, iar atunci toate cele vor fi fost deja demult duse pe Bega în aval, spre sârbi și pe Dunăre, pe la Galați spre largul mărilor… În tot cazul, Iancu și colegii săi n-ar vrea să mai revină pentru un decisiv meci cinci la Dunăre, duminică 27 mai.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: