Felipe Oliveira înscrie 4 iar Informatica învinge și campioana: 5-2 (3-1) cu târg-mureșenii. FOTO

Cu poftă de joc după mai bine de două luni fără apariții pe teren propriu dar și pe fondul invincibilității din campionat, extinsă lunea trecută și în Cupa României, în care a pătruns în sferturile de finală grație unei calificări cu 1-0 în deplasare la Călărași, CS Informatica Timișoara a tranșat la scor prima reprezentație în Sala ”Constantin Jude” din 2017 în Liga 1 de futsal, 5-2 (3-1) tocmai cu campioana națională la zi din Târgu Mureș.

Învingătoare la începutul săptămânii trecute pe terenul Dunării în optimile de finală ale Cupei României, la primul hop în noua ediție a întrecerii eliminatorii, în care va juca pentru un loc în semifinale pe 25 februarie în deplasare la Colțea 1920 Brașov, vicecampioana la zi a României și-a mărit la 9 lungimi avansul de puncte în clasament în fața celor din Târgu Mureș grație unui triumf la care Felipe Oliveira a contribuit cu nu mai puțin de 4 goluri. Succes prin care timișorenii au urcat pe poziția a doua…

Reeditarea finalei din sezonul trecut a campionatului național a reprezentat un foarte bun prilej de revanșă pentru CS Informatica Timișoara, care a lăsat cortina peste etapa a 18-a din returul primei ligi de fotbal în sală prin a fructifica din plin avantajul terenului propriu, mulțumită unui joc foarte bun, conferind speranțe înaintea parcursului final din sezonul regular, marcat de o dispută mai echilibrată ca niciodată pentru o clasare cât mai favorabilă în perspectiva fazei play-off.

Cu și mai mari probleme de efectiv prin recenta despărțire din rațiuni financiare de Alpar Csoma și Mimi Stoica, reorientându-se în schimb pe întinerirea lotului prin tineri localnici, CityUS Târgu Mureș aborda cu șansa a doua returul de campionat cu timișorenii, care nu le-au lăsat nici o șansă încă din primele minute ale disputei televizate de la ora 18,45.

Aliniindu-se în primul meci de campionat după peste 3 săptămâni cu cinciul exclusiv de peste hotare 18. Miguel Molina – 9. Thiago Marques Alcantara, 11. Savio Valadares, 2. Fernandes Andre Deco, 29. Felipe Oliveira, prim-divizionara de pe Bega a marcat de două ori în primele câteva minute, mai întâi în cel de-al treilea prin Felipe, după o pasă pe jos din stânga de la Valadares, iar imediat mai apoi prin co-autorul Valadares, 2-0 cu un șut în vinclu de la 9 metri, în dreapta portarului.

Ardelenii, care au abordat deplasarea cu 13. Răzvan Cătinean – 16. Bogdan Kovacs, 15. Kusmody Tamas, 9. Răzvan Togan și 14. Alexandru Pop, apelând rapid și la optarul Mario Velasco Deuqu, s-au trezit puși pe picior greșit încă din minutul 2, când Velasco primea cartonașul galben pentru un fault dur asupra lui Alcantara.

Totuși, campioana a rămas oarecum în meci printr-un autogol al timișorenilor în minutul 5, 2-1, Simic deviind în propria poartă șutul lui Pop.

După mijlocul primei părți, în minutul 12, Thiago Alcantara a ratat de puțin desprinderea, iar puțin mai apoi, în minutul 13, Velasco a dat cu piciorul egalării, ultimă oportunitate înaintea dublării avantajului gazdelor. Autor, același Felipe Oliveira, cu latul, din apropiere: 3-1. Un gol cu dedicație, pe adresa partenerei de viață, de ziua îndrăgostiților. Marcatorul s-a îndreptat spre doamna sa, urmărind jocul din tribună, și a sărutat-o.

Revenind la futsal, ultimele secunde ale reprizei I l-au găsit pe Simic la un pas de 4-1, de la doar 8 metri, portarul ardelenilor respingând însă balonul.

Partea secundă a început perfect pentru bănățeni, Felipe Oliveira, cel mai bun jucător de pe teren, înscriind imparabil de la 12 metri, la colțul lung, în vinclu: 4-1.

Scorul s-ar fi putut mări în minutul 27, când Valadares a ratat singur cu portarul, dar și Molina a sărit apoi în ajutorul propriei echipe, salvând situația printr-o ieșire în afara careului cu prețul unui cartonaș galben.

Imediat, în minutul 28, același Savio Valadares a șutat pe poartă dar Velasco a respins cu agilitate cu mâna, de pe linia porții. Ocaziile au alternat la cele două buturi iar în minutul 31 Vlad Țipău a ochit transversala, după care, în minutul 32, același Felipe Oliveira a făcut 5-1 printr-un lob din propria jumătate de teren.

Nori pe cerul înstelat al victoriei timișorene în minutul 34, când Thiago Alcantara a părăsit accidentat suprafața de joc, dar și în minutul 38, când Rakic a primit cartonaș galben iar Bogdan Kovacs a redus din handicap în minutul 39, 5-2.

Victorie savurată însă de numai circa 150 de spectatori în tribuna timișoreană, ceea ce pune tot mai mult pe gânduri în privința depopulării arenelor și sălilor de pe Bega în mai toate disciplinele, efect și al impetuoasei ofensive a sportului televizat în spațiul românesc, deteriorând comuniunea pe viu jucători – public în cursul unui eveniment sub forma spectacolului sportiv. Iar la asemenea număr redus de spectatori, nici de mirare îngrijorarea de pe chipul conducătorului timișorenilor, surprinsă în galeria foto a derby-ului. Și totuși, Informatica a fost susținută de o mică galerie dotată cu două tobe, îndulcind ambianța de la ora celei de-a zecea victorii în 15 apariții în Liga 1, fără eșec încă din etapa a doua…

La victoria învingătorilor au mai contribuit șeptarul antrenor-jucător Robert Lupu, 12. Milos Simic și 14. Stefan Rakic, pe când 1. Anti Koivumaki, 8. Iulian Valentin, 3. Marius Peca, 97. Roberto Mario Voin și 15. Laurian Ivașcu au completat banca de rezerve.

La campionii învinși, antrenorii Cosmin Gherman și Lucian Nicușan au mai apelat la 7. Vlad Țipău, 3. Csala Zsolt și 4. Nagy Norbert, pe când 5. Richard Iszlai, 18. Andrei Boroș și 1. Mihai Tătar au rămas pe bancă.

Arbitri, Bogdan Sorescu (Piteșlti) – Georgian Ionescu (Buzău) și Florian Daniel Anca (Deva). Observator: Sorin Vădana (Cluj).

Rezultatele etapei a 18-a, clasamentul la zi și programul rundei viitoare, pe coloana dreaptă. Informatica are următoarea ieșire în Liga 1 pe 27 februarie la KSE Târgu Secuiesc iar primul meci acasă de campionat în jur de 5 martie cu FK Odorheiu Secuiesc. Ultimele apariții ale vicecampionilor în retur sunt programate tot în martie, la Galați și pe teren propriu cu reșițenii.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: