Final4 al Cupei României la futsal, luni și marți la Timișoara. Vicecampioana Informatica, gazdă

Sala ”Constantin Jude” este la începutul noii săptămâni gazdă a unui turneu final național sub egida FRF, Cupa României la futsal, reunind 4 dintre principalele protagoniste ale Ligii 1 de fotbal în sală, printre care și deținătoarele la zi ale trofeelor interne, CS CityUS Târgu Mureș în campionat respectiv Autobergamo Deva în întrecerea eliminatorie. În Final4 a pătruns și FK Odorheiu Secuiesc, gazdă a reuniunii în urmă cu 2 ani și plasată la ora actuală pe locul 3 în elită, înaintea ultimei etape din retur, dar și CS Informatica, vicecampioană a țării în sezonul trecut, de debut pentru timișoreni, iar acum în premieră în acest ”careu de ași”.

Intrarea publicului la Final4, liberă

Intrarea publicului la Final4, liberă

 

CS Informatica a câștigat licitația dreptului de organizare a turneului final al ediției 2016-2017 în Cupa României la fotbal în sală iar acum își așteaptă oaspeții, țintind atât o cât mai bună derulare a evenimentului de luni și marți cât și o performanță sportivă care să aducă primul trofeu în vitrina grupării aflate spre încheierea celei de-a doua campanii în futsalul intern.

Alb-albastru-negrii n-au stat așadar deloc pe gânduri de la lansarea în vara lui 2015 și au țintit încă de la bun început cât se poate de sus, anul trecând cedând doar la mare luptă finala în două acte a Campionatului Național, adjudecată de târg-mureșenii care își apărau atunci cu succes trofeul deținut: 4-0 în Ardeal și 2-1 pe 6 iunie 2016 la Timișoara. Finalistele din 2016 ale Ligii 1 se reîntâlnesc însă luni seară în cea de-a doua semifinală din Final4, într-o reeditare a disputelor de anul trecut, miza fiind de astă dată pătrunderea în finala cu trofeul pe masă a Cupei României, de marți de la ora 20.

Informatica – CS CityUS se joacă luni la ora 20 și le pune față în față pe ocupantele locurilor 4 și 6 în campionatul Ligii 1, despărțite în ierarhie de 10 puncte, în favoarea timișorenilor, a căror ultimă apariție din retur va fi tot pe teren propriu, luni 27 martie de la ora 18, cu Muncitorul Reșița.

Până atunci însă, toată atenția colectivului în frunte cu Robert Lupu se concentrează pe turneul final. Statistica ultimelor sezoane sugerează că gazdele de calibru ale Cupei României au izbutit adjudecarea trofeului pe teren propriu, caz valabil de exemplu anul trecut pentru Autobergamo Deva, care, după ce a trecut în semifinale cu 6-5 tocmai de târg-mureșeni, a triumfat a doua zi acasă și în ultimul act, 3-2 pe 24 mai 2016 cu CS United Galați. La fel și pentru cei din Târgu Mureș, în iunie 2014, când au ținut finala Cupei României și s-au impus cu 6-4 (3-1) în fața celor de la Spicom Sfântu Gheorghe, după ce în semifinalele din mai treceau tot cu 6-4 și de gălățeni, dar la Dunăre.

A găzduit întâiul turneu final în noul format dar nu l-a și câștigat tocmai una dintre protagonistele primei semifinale de luni, de la ora 17,30, și anume FK Odorheiu Secuiesc, în urmă cu două sezoane, când a fost depășită clar acasă de târg-mureșeni, cu 4-8, o zi mai apoi fiind răzbunată de Autobergamo Deva, în finala adjudecată cu 5-2, prin care prelua trofeul de la învinșii săi, multipli învingători în ediții precedente, păstrându-l apoi, până la ora actuală.

Prin prisma rezultatelor din campionat, Autobergamo și FK Odorheiu Secuiesc fiind despărțite de doar 4 puncte pe pozițiile 2 și 3 dar mai ales având cele mai multe goluri marcate în primele 19 runde, peste 100 fiecare, prima semifinală se anunță a fi a formațiilor ceva mai rezistente în competiția de regularitate din Liga 1, pe când cea de-a doua opune grupări străduindu-se să mențină cât mai sus ștacheta, deși în circumstanțe diferite în cazul târg-mureșenilor, în pierdere de personal în cursul actualei ediții, după ieșirea din cursa pe plan continental la nivel inter-cluburi.

Final4 la futsal constituind o noutate în bătătura sportului timișorean, organizatorii așteaptă cât mai mulți amatori ai jocului de fotbal în sală să ia loc în tribuna sălii ”Constantin Jude”, ca un prilej de popularizare și în continuare a acestei ramuri pe malurile Begăi, intrarea publicului la eveniment fiind liberă. Se joacă așadar luni de la orele 17,30 și 20, timișorenii fiind implicați în cea de-a doua semifinală, respectiv marți seară de la ora 20, în ultimul act, pentru trofeu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: