FOTO. Autobergamo și Informatica se dezlănțuie după pauza semifinalelor: portarul Iancu, ”dublă”, gazdele nu ratează ocazia, chiar și cu o eliminare. Timișoara – Deva, pentru trofeul Cupei României

Prima seară a turneului final al Cupei României la futsal, cea rezervată intrării în ultimul act de marți de la ora 20, a adus o ploaie de goluri și confirmarea calculelor hârtiei, atât dubla deținătoare la zi a trofeului, Autobergamo Deva, cât și gazda CS Informatica impunându-se la 4 diferență prin desprinderi după pauză, când a înscris pentru cei de sub Cetate chiar și portarul Vlad Iancu. Asistența a crescut la ora celei de-a doua semifinale, CS Informatica – CityUS Târgu Mureş, la care în Sala ”Constantin Jude” s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Adrian Stoicov, revanșa gazdelor pentru finala de campionat a Ligii 1 pierdută aici anul trecut fiind umbrită de pierderea lui Oliveira, urcat în tribună lângă… Sporttim, extrem de afectat că nu va apărea și în jocul cu trofeul pe masă din Final4…

Fotbal în sală pe pâine luni de la ora 17,30 în ”Constantin Jude”, cu lume mai multă decât de obicei la meciurile acasă de campionat ale vicecampioanei de pe Bega, cu programe de meci dar și cu victorii ale favoritelor, Autobergamo respectiv gazda Informatica, prefațând o reeditare a întâlnirii din Liga 1 câștigată aici de deveni în runda inaugurală a acestui sezon. Ce va fi marți de la ora 20, pentru cucerirea Cupei României, rămâne de văzut, însă iată ce a fost în semifinalele de luni…

FC Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 6-2 (2-1)

Au marcat: Robert Matei (min. 3, 29), Da Costa Fereira (min. 18), Cristian Obadă (min. 33), Vlad Iancu (min. 35, 36) respectiv Attila Biro (min 4 şi 37). De remarcat că portarul Vlad Iancu a marcat ambele goluri din propriul careu!

Autobergamo Deva: 1. Vlad Iancu, 83. Robert Matei, 5. Cristian Matei (cpt.), 14. Letra Da Costa Ferreira, 7. Alexandre  Nuno, 20. Petrişor Toni, 11. Florin Ignat, 3. Andrei Dragoiu, 8. Giuliano Kovacs, 18. Carlos Ribeiro Henrique, 16. Sergiu Tacot, 2. Liviu Adrian, 10. Cristian Obadă, 9. Cesar Antonio.

Antrenor: Florin Ignat.

F.K. Odorheiu Secuiesc: 1. Andrei Grigoraş, 10. Szocs Laszlo, 18. Manya Szabolcs, 7. Szecsi Barna, 3. Attila Biro, 6. Mikloş Tamaş, 4. Galfi Artur, 19. Hadnagy Istvan, 11. Kedei Barna, 76. Klein Laszlo, 5. Mihaly Zoltan, 24. Szocs Lorand.

Antrenor: Jakab Zoltan şi Lajos Kovacs.

Arbitri: Bogdan Sorescu (Piteşti) şi Daniel Deca (Brăila); Vlad Ciobanu (Iaşi).

Observatori: Ioniţă Valeriu şi Petre Radu (Bucureşti). Primul arbitru s-a accidentat la pauză şi a fost înlocuit cu Gabriel Gherman.

Și a urmat semifinala cu timișorenii ca principali protagoniști…

Informatica Timişoara – Cityus Tîrgu Mureş 7-3 (3-2)

Nici bine nu începea meciul şi Kusmodi a primit în primul minut cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Savic. Puțin mai apoi, Simic a deschis scorul în minutul 3 cu un şut la colţul lung de la 7 metri, din lateral stânga: 1-0. Lupu a ratat golul doi în minutul 7, şutul său de la 6 metri trecând pe lângă bară, după care și Togan a primit cartonașul galben, în minutul 11, pentru un fault asupra aceluiaşi Savic, care însă i-a ”pedepsit” şi a marcat după câteva secunde: 2-0.

Oaspeţii au redus din diferenţă în minutul 14, prin Togan, care, de la un metru, cu poarta goală, a marcat. Surpriză, vizitatorii chiar au și egalat un minut mai târziu, prin Bogdan Covaci: 2-2. Kusmodi a mai primit încă un cartonaș galben iar echipa sa a fost sancţionată cu o lovitură de la 10 metri, pe care Simic însă a ratat-o, şutând pe lângă poartă. Dar tot Simic s-a revanşat şi și-a reparat greşeala, la un schimb de pase cu Savic, semnând scorul de 3-2 la pauză.

La reluare, elevii-colegi ai lui Robert Lupu, cu antrenorul-jucător în teren, au zburdat şi au reuşit patru goluri în mitanul secund prin reuşitele lui Stefan Rakic (min. 21), Savio Valadares (min. 25), Iulian Valentin (min. 32) şi Miloş Simic (min. 36).

Norul negru pe cerul desprinderii gazdelor s-a ivit în minutul 33, când Felipe Oliveira a fost eliminat gratuit de arbitrul Gherman, în urma unei faze confuze, când a scăpat singur iar portarul advers a ieşit cu piciorul mult deasupra capului, chiar accidentându-l, doar că, stupoare!, împărțitorul dreptății l-a trimis la plimbare în loc să sancționeze infracțiunea portarului, care a simulat un fault inexistent, contestat de cei peste 700 de spectatori prezenţi în sală.

Implicit, în inferioritate numerică, gazdele detașate au şi primit un gol spre final, de la Velasco, în minutul 38, dar intrarea în finală era deja tranșată. Reușită pentru care publicul i-a aplaudat la scenă deschisă pe jucătorii Timişoarei, așteptându-i marți seară din nou pe teren, la ora finalei cu trofeul Cupei României pe masă.

CS Informatica: 1. Anti Koivumaki, 2. Fernandes Andre, 15. Marius Peca, 7. Robert Lupu, 8. Iulian Valentin, 11. Savio Valadares, 12. Milos Simic, 14. Stefan Rakic, 17. Theodor Lungu, 18. Molina Miguel, 29. Felipe Oliveira, 97. Roberto Voin, 3. Roberto Alexandru Apostol.

Antrenori: Robert Lupu şi Daniel Rupa.

CS CityUS Târgu Mureş: 13. Răzvan Cătinean, 3. Csala Zsolt, 15. Kusmodi Tamaş, 16. Bogdan Covaci, 9. Mihai Togan, 6. Paul Luduşan, 14. Alexandru Pop, 4. Dobai Andraş, 12. Robert Tamaş, 2. Kiss Szilard, 8. Velasco Duque, 18. Andrei Borăş, 20. Vasile Moldovan, 5. Iszlai Richard.

Antrenori: Cosmin Gherman şi Lucian Nicuşor.

Arbitri: Gherman Gabriel, Vlad Ciobanu şi Daniel Deca. Observatori: Radu Petre şi Valeriu Ioniță.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: