Campioana conduce, ”bronzul” egalează pe finalul reprizelor iar fruntașele rămân neînvinse: Informatica Timișoara – Autobergamo Deva 2-2 (1-2). FOTO + declarații Gabriel Lungu și Marcos Angulo

Peste o lună pe vremea asta, campioana la zi a Ligii 1 de futsal va trage în piept în Spania aerul rarefiat al fazei grupelor de elită în UEFA Futsal Cup, repartizată fiind conform tragerii la sorți de zilele trecute într-un patrulater cu cvadrupla câștigătoare Inter FS, gazdă deținătoare la zi a laurilor continentali, dar și cu cazacii de la Kairat Almaty, dubli învingători, însă până una alta Autobergamo Deva a căutat în această seară să se revanșeze cu ocazia derby-ului cădere de cortină peste runda a 7-a în campionat pentru pierderea în acest an a celorlalte două trofee interne, Cupa României, tocmai în ”Constantin Jude”, și Supercupa la fotbal în sală, la Lugoj. Și a condus dar ”bronzul” la zi al elitei CS Informatica Timişoara a ajuns-o din urmă, fiind cât pe ce să o și întreacă: 2-2 (1-2).

Peste 400 de spectatori s-au strâns la ora 18 în tribuna sălii ”Constantin Jude” să-i vadă la treabă pe elevii și colegii lui Robert Lupu dar deopotrivă și pe vizitatorii campioni, recent calificați prin adjudecarea acasă a unei serii în faza grupelor de elită din UEFA Futsal Cup, practic între primele 16 formații continentale, iar cei din asistență cu certitudine nu au avut ce regreta, întrucât au avut parte de un antrenant spectacol sportiv oferit de ocupantele podiumului atât la zi cât și la finele ediției anterioare, şi în special din partea protagoniștilor localnici, care au avut capacitatea de a reveni și egala deținătoarea titlului național de la 0-2.

Come-back cu atât mai meritoriu cu cât cei de la Autobergamo au trecut într-adevăr de faza principală a grupelor în întrecerea europeană inter-cluburi, apropiindu-și onoarea de a evolua între 21 și 26 noiembrie în fief-ul campioanei continentale Inter FS, în Spania, gazdă cu 4 titluri în UEFA Futsal Cup care va căuta să reediteze mai vremelnic calificarea reușită în campania trecută în semifinale în dauna dublei câștigătoare Kairat Almaty, în patrulaterul iberic mai fiind implicați pentru bună măsură și lusitanii de la Braga/AAUM.

CS Informatica și Autobergamo Deva și-au împărțit în cele din urmă punctele iar astfel au rămas neînvinse, cu câte 5 succese și două remize, pe podium și cu egala din urmă cu 5 seri a campionilor hunedoreni, FK Odorheiu Secuiesc, deținătoare a aceluiași bilanț provizoriu înaintea ultimelor două runde din turul sezonului regular inclusiv după recentul 4-4 sub Cetate. Cu alte cuvinte, cele 3 formații au remizat pe linie în confruntările directe ale turului, fiecare ajungând pe rând să joace în aceste meciuri atât pe teren propriu cât și în deplasare, cu mențiunea că vicecampioana CS United Galați le suflă în ceafă, tot cu cinci triumfuri dar și o înfrângere, precum și o partidă mai puțin jucată, la Reșița, lăsată pentru descinderea pe Bega de peste două etape.

Derby-ul a început în nota de dominare a celor din Deva, care au avut și primele ocazii de gol, prin Paulo Ferreira în minutul 2, când a șutat peste poartă din poziție favorabilă, respectiv Cristian Obadă, în minutul 4, când a șutat în bara stângă a porţii apărate de  Iancu.

Oaspeţii au și deschis scorul oarecum conform cursului jocului, în minutul 9, atunci când lovitura de cap a lui Ignat a lovit transversala iar mingea a bătut linia porţii, de unde, pe fază și din apropiere, Csoma Alpar, tot cu o lovitură de cap, a marcat în poarta gazdelor: 0-1.

Trupa lui Robert Lupu a ripostat prin a asedia poarta lui Tonița, care a intervenit însă prompt la șuturile lui Felipe Oliveira în minutul 10 și Rakic în minutul 13. După care, la chiar doar câteva secunde, în minutul 14, avea să fie 0-2, prin golul marcat de Adrian Pânzaru, cu un șut sub transversală, după o excelentă pasă primită de la Florin Matei.

În minutul 16 s-a derulat cea mai importantă șansă de gol a gazdelor, Rakic nimerind bara, după ce l-a deposedat corect pe Florin Matei și a scăpat singur spre poarta lui Tonița. În minutul 18 vizitatorii au acumulat al șaselea fault, însă lovitura de pedeapsă de la zece metri executată de Milos Simic a lovit din nou bara din stânga lui Tonița.

Autobergamo a replicat tot cu un șut în bară, trimis în minutul 19 de Cristian Obadă. Dar în sfârşit cei de la CS Informatica au redus totuși din diferență în ultimul minut al primei reprize, în urma unei lovituri de la şase metri, de pedeapsă, dictată la ciocnirea dintre Simic și Tonița, și transformată de Stefan Rakic, cu precizarea că în minutul 5 se producea un mult mai clar fault pentru care acelaşi arbitru a refuzat să acorde gazdelor lovitura de pedeapsă.

Informatica a abordat mitanul secund prin a asalta poarta oaspeţilor și a atacat în valuri, dominând categoric, însă devenii au rezistat pe alocuri cu dramatism, datorită portarului  Tonița. Din nou aceiași Simic și Rakic au avut și primele ocazii ale reprizei a II-a, însă reluările internaționalilor sârbi au fost respinse de goalkeeper-ul devean.

Greu de înţeles a fost în schimb de ce vizitatorii de sub Cetate au protestat vehement la adresa arbitrajului brigăzii Sorescu – Gherman, când de fapt mai nemulţumiţi ar fi putut fi amfitrionii, însă și spectatorii au greșit taxând erorile împărțitorilor dreptății prin huiduieli cam dure.

Savio a avut apoi două situații mari de egalare, în minutele 28 și 35, Adrian Pânzaru, cel mai bun de la deveni, respingând de pe linia porții cu 5 minute înainte de finish.

Care a fost pe măsură de dramatic, cu timișorenii în atac, și care au schimbat goalkeeper-ul, intrând Robert Lupu și lăsând poarta goală, iar această tactică a dat roade. Căci în minutul 39 Felipe Oliveira a prins cadrul porții cu un şut de la mare distanţă iar chiar de pe linie și cu călcâiul Savio Valadares a egalat în cel mai clasic stil sud-american, 2-2, lăsându-l mască pe Tonița.

Dar mai rămăsese timp să se caute și lovitura de grație iar în ultimele secunde ambele echipe au căutat golul victoriei însă până la urmă s-a încheiat totuși la egalitate, şi cu un nou cartonaş galben pentru timişoreni. Remiză pe Bega pentru a completa gama rezultatelor într-un duel direct care aici consemna în sezoanele regulare anterioare un 1-0 pentru bănățeni în returul din 2015/6 și un 2-3 în contul devenilor în runda inaugurală din 2016/7.

*

CS Informatica: Vlad Iancu – Ştefan Rakic, Savio Valadares, Milos Simic şi Felipe Oliveira.

Au intrat pe parcurs Robert Lupu și Andre Deco.

Au mai fost înscriși pe raportul de joc Valentin Ilaş, Sergiu Gavrilă, Robert Apostol, Theodor Lungu, Roberto Mario Voin şi Darius Nastai.

Antrenor-jucător, Robert Lupu, secundat de Vasile Rupa.

Autobergamo Deva: Petrişor Tonița – Florin Ignat, Cristian Obadă, Paulo Ferreira Costa, Adrian Pînzaru.

Au mai intrat pe parcurs Robert Matei, Cristian Matei, Csoma Alpar, Dumitru Stoica și Darius Savu.

Antrenor Marco Angulo.

Arbitri: Bogdan Sorescu (Piteşti) şi Gabriel Gherman (Bucureşti). Rezervă Liviu Chiţa (Piteşti). Observator Ilie Şandru (Bucureşti).

La cald…

Gabriel Lungu, președinte al clubului Informatica, a remarcat că ”puteam să câștigăm, puteam să pierdem, puteam să facem egal. A fost un joc foarte frumos, poate unul dintre cele mai frumoase din campionat. E un punct care nu ajută și nu ne încurcă nici pe noi, nici pe Deva. Suntem la egalitate, suntem echipele neînvinse din campionat. Este bine, iar în condițiile în care suntem la ora actuală, e un câștig. Nu comentez arbitrajul. Situația financiară este la fel de grea. Consiliul Județean a refuzat să ne dea dreptate, deși avem toate actele în regulă. Din păcate, așa se înțelege sportul. Au fost alături de noi, chiar nu înțeleg refuzul de a fi alături de noi în continuare. Așteptăm bani și de la primărie, trebuie să-i primim. Ni s-a spus că sunt bani, este o chestiune de timp, dar timpul ne presează. Le-am spus băieților că pentru noi nu este o presiune în seara aceasta, noi nu am reușit să dăm banii la timp, mergem cu mașinile proprii în deplasare. Am ajuns să mergem cu mașina lui Lupu, este absolut jenant. Facem spectacol, suntem una dintre echipele de frunte ale Timișoarei, avem acești brazilieni care ne-au calificat la Campionatul European. Eu fac tot ce pot să țin echipa în viață, dar alţii ne vor răul. De ce!? Aceşti băieţi nu merită să fie astfel trataţi de autorităţile locale. Jucăm în cinci oameni, cei de la Deva au o echipă de zece stele și noi le facem față. Eu zic că jocul nostru a fost superior. Timişoara merită spectacol, aţi văzut ce mulţi spectatori au fost! Băieții merg la Miercurea Ciuc și pleacă după joc, obosiți, şi ei conduc”.

Marcos Angulo, antrenor al campioanei Autobergamo Deva, a apreciat că ”cred că rezultatul este corect. Felicit Timișoara, a luptat extraordinar și azi a fost peste noi. Rezultatul e corect, chiar dacă nu am avut noroc cu deciziile arbitrului. Felicit Timișoara, știu că au probleme, și azi au fost fantastici. Am dat două goluri, ei nu au avut nici-o ocazie. Arbitrul le-a făcut cadou lovitura de la 10 metri, nu au reușit să marcheze. Faza e de râs, la final a fost penalty. Dar chiar și așa, Timișoara merită felicitări!”

Rezultatele etapei a 7-a, clasamentul actualizat și programul viitor, în care timișorenii joacă duminică 29 octombrie de la ora 20 la nou-promovata Imperial Wet Miercurea Ciuc, iar apoi acasă la finalul turului, în jur de 5 noiembrie, cu United Galați, pe coloana datelor tehnice.

*clic pe imagine pentru mărire

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 12

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: