Futsal de Liga 1 în România, păstorit de FRF: 23-1 în etapa I, 15-0 în runda a III-a. CFF Clujana zdrobită și la Timișoara, de nou-promovata CSF CFR 1933

Să organizezi un campionat al primei divizii cu numai 7 participante, pentru a nu mai sublinia și inconvenientul numărului impar de protagoniste, iar una dintre acestea să fie într-atât de necompetitivă încât să fie spulberată încă din primele două deplasări cu 23-1 și 15-0, dar pe de altă parte să-l promovezi laudativ cu surle și trâmbițe pe propriul portal, este ca și cum ți-ai fura singur căciula, ceea ce exersează FRF, păstor al Ligii 1 de futsal, al cărei nivel valoric și calitativ este demascat de fiecare dată prin rateurile reprezentativelor din Carpați, fie selecționate naționale, fie cluburi, în întrecerile internaționale. Iar toate astea, de la numărul mic de cluburi și nivelul scăzut al competițiilor până la rezultatele peste hotare, pentru că futsalul românesc nu s-a îngrijit să crească organic, plămădindu-și de la baze viitorii seniori, ci a pus carul înaintea boilor prin importurile de circumstanță în fuga după efecte imediate.

Și ce te faci când pe fondul acestei penurii valorice mai și impui spre aplicare așa-zise ”protocoale medicale” care sfidează orice norme științifico-medicale și de drept constituțional, alungând implicit și mai mult puținii amatori de futsal din jurul fenomenului și-așa lipsit de aderență la public, doar pentru că așa a primit ordin conformist supusa FRF de la ”organele” lanțului slăbiciunilor deșertăciunii umane, Guvern – inspectorate – ministere – direcții și toată cohorta cozilor de topor interne din ”sistem”!? Efectul suicidului voluntar al sportului se va vedea în timp, căci prin aceste demersuri orbești și pe pilot automat pe căi profund greșite se refuză pur și simplu viitorul următoarelor ”valuri”, miei la mezat și ”carne de tun”, unii pași fiind deja efectuați pe sensul spre prăpastie. Dar ce te mai faci când nici măcar nu știi că nu știi ceea ce ar trebui să știi!?!  

Fără a știrbi deloc din meritele nou-promovatei CSF CFR 1933 Timișoara, gazdă luni seară a celui de-al doilea meci programat în etapa a III-a din Liga 1 de futsal, adevărul este că alb-vișiniii bănățeni au primit replica străvezie a unei codașe clujene învinse cu 23-1 în deplasarea la Galați din runda inaugurală și care nu are programate partidele acasă din etapele a II-a și a patra, cu nou-promovata din Ciorăști și Luceafărul Buzău, ardelenii aliniindu-se care va să zică fără a mai fi plusat la numărul jocurilor în picioare de la acel zdrobitor 23-1 la Galați.

CSF CFR 1933 Timișoara s-a desprins categoric după pauza meciului jucat luni la ora 18 în Sala ”Constantin Jude”, de la 4-0 în primele 20 de minute la 15-0, așadar cu un gol marcat în medie la fiecare două minute și ceva, dezonorant pentru vizitatorii din Cluj.

Joao Fernandes, stranier care nu a impresionat în primele două etape, a marcat de această dată de 4 ori, fiind golgheterul partidei, iar căpitanul Vali Ilaș, Robert Matei și Răzvan Plopeanu de câte 3 ori fiecare, Vîrlan și Nemițeanu înscriind o dată.

Așadar, de la o victorie la limită acasă în runda de debut, 6-5 cu buzoienii, la una detașată în etapa a III-a cu clujenii, 15-0 (4-0).

Etapa viitoare, o deplasare în județul vecin dar dificilă la Autobergamo Deva, ultim meci al rundei a IV-a, programat în 5 octombrie de la ora 18, așadar peste două săptămâni, într-o seară de marți. Tot marți de la ora 18, în 12 octombrie, în etapa a cincea, primirea fruntașei CS United Galați.

Ultimele rezultate și programul viitor în Liga 1 Futsal, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Futsal/Minifotbal.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 6

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: