Scor identic pe Bega cu Imperial WET celui din sezonul trecut. Informatica, egalată acasă de la 2-0 în primul joc în ”Constantin Jude” după grupa baltică

Reapariția campioanei țării pe propriul teren după participarea în ”grupa baltică” din UEFA Futsal Champions League a început bine în această seară, Informatica Timișoara conducând la limită la pauză fără a fi primit gol și dublându-și apoi avantajul, dar s-a încheiat neașteptat, într-un mod atipic pentru laureați, egalați la potou acasă: 2-2 cu Imperial WET Miercurea Ciuc. A fost primul joc în sala ”Constantin Jude” al neînvinșilor după primele 6 etape din Liga 1 de la succesul cu 3-2 cu Dunărea Călărași din runda secundă, la debutul acasă pe 17 septembrie, așadar după peste 5 săptămâni, însă revenirea n-a fost de cel mai bun augur, alb-violeții irosind în restanța de la ora 18 oportunitatea de a urca în fotoliul de lider înaintea deplasării la Galați, pe terenul vicecampioanei cu cele mai multe puncte acumulate până acum dar și depunctată cu 3, urmări din campania anterioară.

 

Aliniată din nou în sala ”Constantin Jude”, cu ocazia unei restanțe din etapa a IV-a, rundă desfășurată la ora la care juca în faza principală a grupelor din UEFA Futsal Champions League, CS Informatica Timișoara a abordat meciul cu vizitatorii harghiteni în formula de start din întâlnirea directă decisivă din Letonia cu polonezii de la Bielsko-Biala, cu care remiza atunci, 1-1 insuficient pentru calificare, o remiză fiind smulsă și de Imperial WET în ultimele secunde ale partidei de campionat, 2-2 de la 2-0 pentru gazda favorită din Banat.

Aflați la cel de-al treilea meci începând de marți, săptămâna trecută, 7-5 la Odorheiu Secuiesc împotriva lui Futsal Klub dar și 8-2 sâmbătă la Sânnicolau Mare cu Futsal Poli Iași, timișorenii au pierdut mai puțin așteptat două puncte, în fața unei formații harghitene care remiza tot 2-2 și în deplasarea în ”Constantin Jude” din sezonul regular precedent, în prima sa campanie în Liga 1, la ultima apariție acasă a Informaticii în retur.

Un rezultat de 2-2 în 18 martie, Imperial WET încheind apoi returul pe locul 6, 2-2 și în această seară, harghitenii adăugând victoriilor de săptămâna trecută, 3-0 acasă marți cu ieșenii și 6-2 duminică la nou-promovații clujeni.

Existau unele indicii, prin prisma înfrângerilor strânse și cu goluri pe terenurile unor cluburi consacrate în elită, 4-2 și 6-5 luna trecută la Galați și Călărași, cu United respectiv Dunărea, că formația din Miercurea Ciuc își vinde scump pielea, dar simpatizanții Informaticii nu și-ar fi închipuit că formația campioană n-ar reveni în frunte în urma restanței acasă de miercuri seară.

O vreme, gazdele au fost în grafic, Daniel Araujo deschizând scorul și stabilind de fapt rezultatul primei reprize din serviciul marcatorului de regularitate Ovsyannikov, care a stat după pauză și la baza dublării avantajului timișorenilor, amplificat de Pedrinho, însă Imperial WET s-a arătat și până atunci a fi tăioasă, cu o bară în partea întâi și o ocazie de egalare la reluarea partidei.

Egalare lăsată pe final, cu sufletul la gură. Mai întâi Cristi Matei a redus din handicap pentru vizitatori, iar apoi, neavând nimic de pierdut și forțând cea de-a doua reușită prin a apela la un jucător de câmp suplimentar în locul portarului, Imperial WET a dat lovitura cu 5 secunde înaintea ultimului fluier, prin Alvaro Luis, tocmai cel introdus la schimb cu goalkeeper-ul: 2-2.

Prime puncte risipite de campioana țării pe parcursul pentru apărarea trofeului, deși la cea de-a doua remiză, dar acel 1-1 la Deva, înaintea deplasării în Letonia, a echivalat cu un punct adjudecat, acesta fiind de fapt doar al treilea draw din campionat în primele 6 etape, un rezultat ceva mai atipic în condițiile în care destule partide se încheie cu scoruri categorice. Imperial WET a dovedit însă că nu intră în acolada formațiilor depășite drastic, din contră, semnalându-și intențiile de a furniza surprize.

Următorul meci acasă al timișorenilor, de fapt și ultimul pe teren propriu din tur, va fi în prima decadă din noiembrie cu nou-promovata CFF Clujana, însă nu înaintea deplasării la Galați, pe terenul celeilalte neînvinse, vicecampioana CS United, care abia la finele etapei trecute a călcat în sfârșit greșit în actuala ediție după 5 succese la rând, 3-3 săptămâna aceasta la Odorheiu Secuiesc, luni seară, cu Futsal Klub.

Însă gălățenii, care acasă au trecut până acum cu 4-2 de Imperial WET, 12-1 de clujeni și 5-3 luni 15 octombrie de Autobergamo Deva, nu sunt și lideri dat fiind depunctarea cu 3 puncte pe seama campaniei anterioare, în frunte rămânând momentan Futsal Club Dunărea Călărași.

Ultimele rezultate din etapa a VI-a în Liga 1 de fotbal în sală sub egida FRF, clasamentul actualizat după restanța de la Timișoara și programul rundei a VII-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 54

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: