Informatica, Final4 al Cupei României în Sala ”Constantin Jude”, pe 18-19 martie. Semifinală cu campioana la zi, câștigătoare a 7 cupe la rând, până în 2014

Eliminată departe de casă tocmai în meciul de debut din optimile ediției precedente a Cupei României, în sezonul lansării sale în futsalul românesc, 3-2 (0-1) pentru United Galați pe 2 martie 2016, CS Informatica Timișoara a izbutit în schimb la a doua sa participare în competiția eliminatorie să treacă luna trecută de primele două hopuri din campania în curs, ambele în deplasare, 1-0 la Călărași cu Dunărea și 5-0 la Brașov cu secund-divizionara Colțea, pătrunzând astfel în ”careul de ași” al întrecerii. Iar la un an după ieșirea din scenă la Dunăre, tot la început de martie, vicecampioana Ligii 1 de fotbal în sală anunță acum găzduirea turneului Final4, la încheierea săptămânii viitoare.

Când, în penultimul act, pentru intrarea în finala cu trofeul pe masă, timișorenii vor juca în compania campioanei naționale la zi de la CS CityUS Târgu Mureș, într-o reeditare a finalei la titlu de anul trecut din Liga 1 dar și a partidei de campionat din Sala ”Constantin Jude” de luna trecută, 5-2 (3-1) pentru CS Informatica pe 14 februarie.

Târg-mureșenii au de departe cel mai bun palmares în Cupa României la futsal, cu 7 trofee adjudecate consecutiv în 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 și 2014, după care au cedat ștafeta prin finala pierdută cu 5-2 în mai 2015 la Odorheiu Secuiesc celor de la Autobergamo Deva, hunedorenii păstrând la rândul lor laurii în întrecerea K.O. și în 2016.

Iar Autobergamo va fi implicată la rândul ei în turneul Final4 de la Timișoara, după calificări la pas luna trecută, 13-6 la Buzău, cu Luceafărul, și 6-1 în sferturi, acasă cu CS United Galați.

Târg-mureșenii au pătruns în semifinale precum timișorenii, prin victorii pe alte terenuri, cu 12-5 la Arad cu Șoimii Șimand și cu 4-3 la Iași, însă, deși dețin titlul național și notabilul bilanț din Cupa României, cei de la CS CityUS nu mai au la dispoziție și efectivul de jucători de anul trecut, între timp survenind numeroase despărțiri, prin pierderi de calibru.

În semifinalele Cupei României, Final Four, a mai pătruns și o grupare cochetând cu podiumul în actuala ediție a elitei, F.K. Odorheiu Secuiesc, egală a timișorenilor duminică seară în Sala ”Constantin Jude”, 4-4 în antepenultima rundă din retur în sezonul regulat, așa cum tot remiză se încheia și disputa lor directă din tur, 2-2.

De fapt, dintre cele 3 vizitatoare ale Timișoarei pentru Final4, unica grupare ce a fost învinsă în actualul campionat de CS Informatica este tocmai oponenta din semifinală, CS CityUS Târgu Mureș, la care bănățenii remizau 1-1 în tur în decembrie, căci în schimb formația de pe Bega n-a trecut tur-retur în Liga 1 de Autobergamo, 2-3 acasă în etapa inaugurală și 2-2 sub Cetate în noiembrie 2016.

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc și Informatica Timișoara – City’US Târgu Mureș sunt disputele din Final Four ce vor avea loc la Timișoara în Sala ”Constantin Jude” în perioada 18-19 martie.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: