Informatica ia apă la Dunăre în ultima secundă din prelungiri, 3-2 (2-2; 1-1) United. Intrarea în finală se joacă în decisivul de miercuri

CS Informatica Timișoara s-a dovedit redutabilă în acest început de an la lovituri de departajare, cucerind Cupa României pe teren propriu din asemenea execuții și câștigând la fel acasă duminica trecută manșa I a semifinalei Ligii 1 cu United Galați, însă în această seară o ultimă secundă de expunere fără acoperire la finalul prelungirilor a despărțit-o de oportunitatea unui nou duel de la punct fix, câștigătoarea sezonului regulat fructificând în extremis avantajul terenului propriu în revanșa de la Dunăre și egalând scorul general al penultimului act, 1-1. Implicit, cel de-al doilea loc în finala la titlu cu Autobergamo Deva va fi decis miercuri seară, tot pe terenul moldovenilor.

Dacă Autobergamo Deva a pătruns din două focuri în finala ediției din acest an a Campionatului Național FRF de fotbal în sală, câștigând și revanșa acasă de duminică, 3-1 cu F.K. Odorheiu Secuiesc, după ce se impunea cu 4-1 și în manșa I, din deplasare, pe 1 mai, în schimb vicecampioana CS Informatica Timișoara n-a tranșat cealaltă semifinală încă din primele două confruntări, fără a evita așadar un al treilea joc decisiv, programat peste 24 de ore tot pe terenul formației mai bine clasate după sezonul regulat, CS United Galați.

Tradiția precedentelor ediții sugerează că, atunci când o dispută din semifinale a necesitat un al treilea meci decisiv, formația gazdă s-a impus și în cea de-a doua partidă pe teren propriu, ceea ce a fost cazul inclusiv în duelul Timișoara – Galați din penultimul act al trecutei campanii din Liga 1 de futsal, 5-2 și 4-1 pentru CS Informatica pe 16-17 mai 2016, după ce United își valorifica inițial avantajul propriei suprafețe de joc printr-un 3-0. Aceeași turnură o căpăta în sezonul 2015-2016 și cealaltă semifinală, CS CityUS Târgu Mureș – Autobergamo Deva, viitorii campioni tranșând favorabil acasă ambele încleștări, precum și în 2015 F.K. Odorheiu Secuiesc își croia drumul spre finală prin a izbândi în dauna Dunării Călărași în partidele de pe teren propriu.

Însă nici un meci nu seamănă cu altul, ceea ce este valabil și pentru primele două jocuri ale semifinalei CS United – CS Informatica, deși, prin prisma marelui echilibru existent și în revanșă, respectiv a repetării până la un anumit punct a scenariului din tur, similitudinile sunt evidente.

Căci precum în remiza decisă la Timișoara la lovituri de departajare duminică 30 aprilie, tot gălățenii au deschis și în această seară scorul și tot o nouă reușită a moldovenilor a împins și returul în prelungiri, CS United izbutind chiar și de această dată, pentru a doua oară consecutiv, să înscrie la încheierea prelungirilor. Diferența ar fi că în meciul de astăzi de la ora 18 n-au mai egalat din nou pentru a forța și pătrunderea la loviturile de departajare, ci au smuls victoria cu o ultimă suflare, după ce vicecampionii n-au marcat în prelungiri: 3-2 (2-2; 1-1).

Și revanșa de astăzi a intrat așadar în prelungiri iar oaspeții le-au controlat, forțând victoria și încercând implicit să evite loviturile de departajare ce le aduceau două mari satisfacții în 2017, însă s-au expus pe final prin a se lăsa descoperiți în abordarea ofensivei cu o tactică de atac cu toate liniile, Lascu profitând de ocazia ivită și semnând de la mare distanță golul de 3-2, cu ochii pe cronometru și cu gândurile deja la… execuții.

Până atunci, într-un duel apăsat de miză și marcat de echilibrul între protagoniste, Rakic a anihilat foarte prompt în prima parte deschiderea de scor izbutită de căpitanul gălățean Cojoc, iar Savio, servit de Lupu, a preluat la reluare conducerea pentru trupa bănățeană pe superioritatea numerică ivită după faultul comis de Moldoveanu asupra antrenorului-jucător al vicecampionilor, infracțiune sancționată cu cartonașul roșu, însă CS United a găsit resursele să mai egaleze o dată, precum pe malurile Begăi, prin același Cojoc, 2-2 și cu concursul goalkeeper-ului scandinav Koivumaki.

Un deznodământ amânat așadar cu o zi, după tipicul preferat în acest nou an de CS Informatica, și anume de a cocheta din plin cu suspansul, cum a fost în cazul jocurilor cu lovituri de departajare. Cu mai mare luciditate, biletul de finală ar fi putut fi acontat de timișoreni încă din această seară, însă, precum în tur, ultimul cuvânt atât în repriza a II-a cât și în prelungiri l-au avut câștigătorii sezonului regulat.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: