Informatica începe la Călărași, ultime jocuri acasă în tur cu Deva și Galați: programul. Play-off-ul, pe grupe semifinale între primele 6

Răzbat primele semnale și dinspre fotbalul în sală, și normal din moment ce startul viitoarei ediții a Ligii 1 a fost devansat cu o săptămână față de debutul sezonului trecut, nu la început de septembrie ci la finele acestei luni, modificări existând și în privința sistemului competițional pe grupe valorice. Sunt de fapt și mai puține prim-divizionare, zece în comparație cu 11 în campania precedentă, în care Informatica Timișoara încheia a patra după sezonul regulat și pe 3 în urma fazei play-off, în crescendo după ce se lansa în întrecere prin a pierde atunci acasă cu devenii iar apoi, la prima ieșire, și cu Dunărea, 5-3 la Călărași. Unde vor debuta bănățenii și în noua stagiune, în care pe finalistele la zi din mai, Autobergamo și United, le vor primi în această ordine acasă la capătul turului.

Dar mai întâi finala dintre timișoreni și deveni a ultimei ediții a Cupei României, adjudecată de bănățeni la lovituri de departajare în urma unui sec 0-0 în ”Constantin Jude”, va fi reeditată sub forma uverturii noului sezon, Supercupa României la futsal, jocul urmând a se desfășura la Lugoj cândva în 20-22 august, conform deciziei Comitetului Executiv al FRF din 1 august.

Oponentă a Informaticii este campioana en-titre Autobergamo Deva, care va lupta în toamnă pe teren propriu pentru singurul bilet ce asigură prezența în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, Grupa a 8-a din faza principală urmând a avea loc sub Cetate în 10-15 octombrie, laolaltă cu Araz Naxçivan, campioană a ultimelor două ediții în Azerbaijan, și două adversare rezultate din disputarea meciurilor din grupele turului preliminar.

Informatica va mai juca în Timiș și în toamnă cu Autobergamo Deva, în etapa a 7-a din turul sezonului regulat, penultimă apariție acasă pentru cei de pe Bega, ultima fiind cu vicecampioana United Galați, conform țintarului competițional stabilit ieri la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a cluburilor de futsal din România.

Noutatea constă în faptul că cele 10 cluburi înscrise în Liga 1, și nu 11 precum în campania trecută, și care vor debuta în sezonul regulat pe 26 august 2017, vor continua pe grupe valorice sub o altă formă la finalul celor 18 etape, primele 6 clasate urmând a fi împărțite în două grupe de câte trei trupe, după cum urmează…

Grupa semifinală A: locul 1 în Liga 1 după sezonul regulat (cu 3 puncte din oficiu la start), locul 3 (un punct) și locul 6 (0 puncte).
Grupa semifinală B: locul 2 (3 puncte); locul 4 (un punct) și locul 5 (0 puncte).

Finala se va disputa între primele clasate în fiecare grupă în sistem cel mai bun din 5 meciuri, cu trei jocuri la echipa mai bine clasată în sezonul regular, iar finala mică a campionatului Ligii 1 se va juca în sistem tur-retur între ocupantele pozițiilor secunde în grupele semifinale.

În play-out, se vor întâlni ocupantele locurilor 7 și 10 respectiv 8 și 9, în sistem cel mai bun din 3 jocuri, iar apoi învinsele vor juca după același sistem pentru a decide cine retrogradează direct și cine va disputa barajul cu a doua clasată din Liga 2. Eșalon apropo de care ar fi de notat că CS Informatica nu va mai avea parte de o echipă secundă în divizia a doua, în ciuda creșterii numărului de competitoare la start de la o campanie la alta, 12 în loc de zece. La finalul celor 22 de runde din Liga 2, prima clasată va promova în primul eșalon în timp ce clubul de pe poziția secundă va disputa un baraj în dublă manșă cu una din echipele din prima ligă.

Prima etapă din noul sezon al elitei Liga 1 se va derula în jurul datei de 26 august după programul:
Autobergamo Deva – CSM Poli Iași
Imperial WET – Spicom Sf. Gheorghe
United Galați – City’us Tg. Mureș
Dunărea Călărași – Informatica Timișoara
Muncitorul Reșița – FK Odorheiu Secuiesc.

Dar iată și programul complet al turului, urmând ca Sporttim să publice în timp util datele tehnice și pe coloana dreaptă a secțiunii de profil, cea a clasamentelor: http://frf.ro/uploads/file/Futsal-Liga-1.pdf

În fine, tot în vestul țării se va ține și meciul acasă al naționalei României de futsal în dubla manșă de baraj pentru calificarea la turneul final al Campionatului European, ediție ce se va desfășura la Ljubljana, în Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018. Primul duel play-off dintre România și Georgia va avea loc la Deva pe 12 septembrie, urmând ca returul să se desfășoare după două săptămâni, pe 26 septembrie, la Tbilisi.

Opt echipe sunt deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018, și anume Slovenia din oficiu în calitate de țară gazdă, Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania – deținătoare a trofeului, Kazakhstan și Rusia, iar tragerea la sorți din 6 iulie a pus față în față alte opt naționale care vor juca pentru cele patru bilete rămase libere: Cehia – Serbia, Franța – Croația, România – Georgia și Ungaria – Polonia.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 17

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: