Informatica încheie sezonul regular cu primul succes în Timișoara în Liga 1 după peste 4 luni

CS Informatica Timișoara a încheiat cu zâmbetul pe buze în noua sa componență sezonul regular al actualei ediții în Liga 1 de futsal, dispunând sâmbătă după-amiază cu 5-3 (2-1) în sala ”Constantin Jude” de antepenultima clasată în ierarhia eșalonului de elită, SCM Gloria Buzău, care egala în repriza a II-a, fără însă a menține scorul.

Gruparea prim-divizionară de fotbal în sală a Timișoarei a încheiat returul așa cum îl începea, cu o victorie pe teren propriu, trecând peste 4 luni de la acel precedent succes acasă, 12-1 pe 17 noiembrie 2018 cu Bukovina Vicov, astăzi mai strâns, în fața unei experimentate garnituri din Câmpia Română, pe care ”violeții” în fosta alcătuire o depășeau la scor în toamnă în condiții de deplasare, cu 1-8.

Dublul triumf tur-retur le-a asigurat un bilanț al sezonului regular cu un număr al victoriilor reprezentând jumătate din partidele avute de disputat, 18 9 4 5 84-47 31 de puncte, pe locul 5 din 10 participante la întrecerea de elită a seniorilor din futsalul autohton. Implicit, bănățenii vor juca în seria triunghiular din faza play-off a campionatului cu Futsal Club Dunărea Călărași și cu una dintre fruntașele de pe podium, în funcție de rezultatele rundei finale, în care FK Odorheiu Secuiesc – Imperial Wet se joacă duminică seară iar CS United Galați – FC Dunărea Călărași luni de la ora 18. Momentan, conform ierarhiei prezentate și pe coloana datelor tehnice, Imperial Wet și CS United Galați sunt umăr la umăr în frunte cu câte 40 de puncte, urmate de Autobergamo Deva cu 39 și dunărenii cu 31 de puncte, pe poziția a patra.

Sârbii Bogdanovic și Milovac i-au desprins pe timișorenii axați pe contraatac în a doua parte a reprizei I, Cârstea reducând din handicap pentru Gloria înaintea pauzei, după ce, la 0-0, vizitatorii ocheau transversala prin Burciu: 2-1.

Tot bănățenii au marcat primii și în partea secundă, aplicând aceeași strategie, desprindere conservată de portarul Voin, care a deturnat lovitura de pedeapsă executată de Șchiopu. N-avea să rămână însă 3-1 pentru multă vreme, oaspeții egalând după o altă reușită a lui Cârstea, prin autogolul lui Zabar.

Ultimele cuvinte i-au aparținut însă repertoriului golgheterului Informaticii, Stojan Milovac, cu două goluri pentru o nouă desprindere a gazdelor, învingătoare cu 5-3, în urma câtorva înfrângeri acasă în campionat cu formații mai bine clasate, 1-4 în decembrie cu devenii, 1-2 cu FK Odorheiu Secuiesc în ianuarie 2019 și 1-4 cu CS United Galați la începutul acestei luni. 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: