Informatica, la pas din sferturi: încă 6 goluri marcate. Ca în 2016, semifinale tot cu United Galați, acum lider după retur, atunci depășită cu 2-1

La 5 zile după ce își asigura practic calificarea în semifinalele Ligii 1 de futsal printr-un categoric 6-0 în manșa I de la Călărași, CS Informatica Timișoara a îndeplinit în această seară o simplă formalitate prin a trece cu un scor similar de Dunărea și în sala ”Constantin Jude”, 6-1 (3-0) în cel de-al doilea meci al sfertului de finală între ocupantele locurilor 4 și 5 după sezonul regulat, așa încât cel de-al treilea joc, programat mâine, nu mai este necesar. Vicecampionii din 2016, câștigători în acest an ai Cupei României, au exersat de fapt pentru semifinala cu prima clasată după parcursul tur-retur, United Galați, calificată tot cu două victorii clare.

Într-adevăr, primele 4 clasate după retur au confirmat calculele hârtiei și s-au calificat cu succese detașate încă din primele câte două partide ale sferturilor de finală, CS United Galați impunându-se miercuri cu 7-3 în deplasare la Sfântu Gheorghe, dar și sâmbătă, pe teren propriu, 8-3 în revanșa cu ocupanta locului 8, Spicom.

Liderul sezonului regulat a pătruns așadar în ”careul cu ași” cu un scor general de 15-6 iar CS Informatica îi va primi pe gălățeni în meciul inaugural al semifinalelor, urmând ca jocurile 2 și 3, dacă va fi nevoie și de a treia partidă, decisivă, să fie găzduite pe malurile Dunării.

Timișorenii au mers mai departe grație unui și mai categoric scor general, 12-1, iar după ce miercuri au înscris afară Simic și Savio de câte două ori iar Rakic și Felipe de Oliveira câte un gol, astăzi de la ora 18 a venit rândul căpitanului Thiago Alcantara să deschidă scorul în minutul 3 al revanșei acasă, după care Simic a bisat cu încă o ”dublă”, deja până la pauză, în partea a doua același Thiago Alcantara marcând primul gol al gazdelor, completat în nici 3 minute, până la mijlocul reprizei a II-a, de sârbii Rakic și Simic, autor așadar al unui hat-trick, pe când dunărenii au ieșit din scenă printr-un gol de onoare semnat de Plugaru: 6-1.

Anul trecut, în sezonul de debut în Liga 1, CS Informatica Timișoara trecea în semifinale tocmai de gălățeni, chiar dacă pierdea cu 3-0 deplasarea inaugurală la Dunăre, din 10 mai 2016, revanșându-se însă pe Bega cu 5-2 și 4-1. La vremea respectivă, bănățenii au avut parte de ultimele două partide pe teren propriu dat fiind încheierea sezonului regulat în fruntea ierarhiei, cu un avans de 4 puncte față de consacratele Autobergamo și CS CityUS, ceea ce a fost valabil în campania în curs pentru CS United. De notat și că Robert Lupu și colegii săi n-au avut nevoie, spre deosebire de sferturile anului trecut, de un al treilea joc decisiv, pe-atunci trecând clar acasă de ieșeni cu 10-2 și 7-1, după ce pierdeau întâlnirea inaugurală din Moldova, cu 4-3.

Cu același 4-3 cedau timișorenii tocmai la Galați și în ultima deplasare din returul recent încheiat, pe 14 martie, ceea ce i-a lăsat în afara podiumului în sezonul regulat, pe poziția a patra, CS United încheind în schimb prima, cu un punct avans în fața devenilor de la Autobergamo. CS Informatica triumfa însă în partida tur de campionat cu dunărenii, de la Timișoara, din toamnă, cu 3-0, una dintre cele doar două înfrângeri ale gălățenilor în cele 20 de apariții din sezonul regulat.

Și mai detașat s-au calificat în semifinale devenii, cu 5-0 în deplasarea din 15 aprilie la Iași și cu 9-2 în returul de duminică de sub Cetate, Autobergamo avansând cu scorul general de 14-2 și așteptând confruntările cu F.K. Odorheiu Secuiesc, a treia după retur, care a scos-o din cursă marți și duminică pe campioana ediției trecute, CS CityUS Târgu Mureș, cu 3-1 în deplasare și 6-3 pe teren propriu, scorul general fiind 9-4.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: