Informatica pierde și acasă în play-off

La exact două luni după ce a fost eliminată din optimile Cupei României cu 6-2 la Miercurea Ciuc, CS Informatica Timișoara a pierdut marți seară și acasă în fața acelorași câștigători ai sezonului regular în Liga 1 de futsal, și tot la 4 goluri diferență, Imperial Wet desprinzându-se și de această dată la zero până la pauză.

Pornind tot cu șansa a doua și la prima apariție acasă în una dintre cele două serii triunghiular ale fazei pe grupe valorice din elita de fotbal în sală din România, după ce pierdea cu 3-1 în runda inaugurală din 1 aprilie, la Călărași, a cincea clasată după returul sezonului regular s-a înclinat marți de la ora 18 și fruntașei grupei, din Harghita, care a semnat a doua victorie în play-off, cu 1-5 la pauză 0-3, în urma unui alt triumf cu 5 goluri marcate, 5-2 acasă miercuri seară cu Futsal Club Dunărea.

Imperial Wet, care aborda faza play-off cu 3 puncte din oficiu grație clasării pe primul loc după sezonul regular, a urcat astfel la 9 puncte înaintea celorlalte două apariții din grupă, în jur de 26 aprilie la Călărași și aproximativ pe 4 mai acasă cu timișorenii. Care au rămas la ”cota” zero, Futsal Club Dunărea având în schimb 4 puncte, cu tot cu cel deținut din oficiu, în urma încheierii returului pe locul 4. Diferență ce s-ar putea menține sau chiar micșora în cazul în care bănățenii se vor revanșa pe teren propriu în următorul meci al seriei triunghiular, în jur de 20 aprilie, cu dunărenii.

Până atunci însă, CS Informatica n-a putut ține piept în actuala formulă unei formații ce se întărea peste iarnă profitând și de exodul de la gruparea timișoreană, în contrast cu etalarea din meciul direct de pe Bega din cursul turului, în toamna lui 2018, în sezonul regular, când se consemna remiza 2-2, pe 24 octombrie. Astăzi, Imperial Wet și-a impus autoritatea încă din start, Szocs deschizând scorul în primul minut iar Cristi Matei majorându-l în cel imediat următor, după care același Szocs a înscris și în minutul 3.

Cu handicap pornire atât ierarhic cât și prin prisma primelor faze ale meciului, tânăra formație locală n-a avut resurse de a reveni în fața favoritei mai experimentate, elevii lui Cosmin Gherman detașându-se și mai mult după pauză, prin reușita lui Robert Matei după o combinație cu un fost căpitan al Informaticii, Deco.

Milovac a semnat la 0-4 golul de onoare al învinșilor îndrumați de Daniel Rupa, scorul final fiind pecetluit de Covaci spre finalul partidei, 1-5, victorie prin care Imperial Wet mai are nevoie de un singur succes, la Călărași, pentru a se asigura în avans de calificarea în finala ediției 2018-2019 în Campionatul Național al Ligii 1 de futsal.

Pe cealaltă jumătate a tabloului fazei play-off, același scenariu, FK Odorheiu Secuiesc – CS United Galați 2-5, Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 6-1 și CS United Galați – Autobergamo Deva 2-1 sâmbătă 6 aprilie, echipa care a pornit cu cele mai multe puncte din oficiu, cea moldavă, cu 3 grație clasării pe 2 după retur, câștigând primele două întâlniri și urcând la 9 puncte. Devenii, cu unul din start mulțumită situării pe 3 după sezonul regular, au strâns 4, precum Dunărea în cealaltă grupă, iar harghitenii au rămas la zero, aidoma bănățenilor. Status-quo în raport cu încheierea primei faze a competiției.

Start și în campionat pentru echipa juvenilă a Informaticii, învinsă luni cu 4-1 la Deva de gazda West în prima apariție din returul seriei vestice în competiția națională a juniorilor sub 19 ani. Iar pe timișoreni îi așteaptă acum un meci acasă cu Autobergamo Deva.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: