Informatica reia cu bine apărarea titlului, 7-5 la Odorheiu Secuiesc. Sâmbătă la Sânnicolau Mare cu Iași, miercuri restanța în ”Constantin Jude”

La 9 zile după ce a ieșit cu fruntea sus și de puțin din faza grupelor principale ale UEFA Futsal Champions League, CS Informatica a revenit în această seară cu succes în cursa de apărare a titlului național în Liga 1 de fotbal în sală, învingând în deplasare în Harghita în ziua finală a rundei de la mijlocul turului în sezonul regular. De un gol mai aveau nevoie timișorenii în duelul decisiv direct de la finele ”grupei baltice” din Letonia pentru a intra în turul de elită continental, dar s-a încheiat 1-1 cu polonezii de la Record Bielsko-Biała, calificați astfel în premieră în faza celor mai bune 16 formații, doar alb-verzii și Benfica mergând mai departe fără un punctaj maxim în serii, statistică la care a contribuit și campioana României.

Echipa timișoreană s-ar fi aflat luna viitoare într-o companie selectă în Grupa B a turului de elită, cu gazda Barça, TTG-Ugra Yugorsk din Rusia și vecinii sârbi de la Ekonomac Kragujevac, dar onoarea aparține ”verzilor” de la Record, fie și din cea de-a patra urnă valorică.

Turul de elită mai propune un prim duel în cupele europene între concitadinele SL Benfica, o câștigătoare a competiției europene în 2010, și tripla învinsă în finală Sporting CP, altfel de 12 ori oponente în finala play-off a întrecerii interne lusitane, ”verzii” lui Sporting fiind de fapt dubli vicecampioni europeni de club la zi, învinși în ultimele două finale pe plan continental de spaniolii de la Inter.

Altfel, Lituania a devenit a 32-a țară care să aibă o reprezentantă în turul de elită, prin calificarea lui Vytis, faza următoare fiind programată în 13-18 noiembrie, iar prima clasată în fiecare patrulater va avansa în turneul final de 4 din ultima decadă din aprilie 2019.

În celelalte serii, Grupa A le reunește pe Inter FS – deținătoare a trofeului, Dobovec din Slovenia, Halle-Gooik din Belgia și gazda Vytis, în Lituania, Grupa C le are în componență pe Benfica, gazda Sporting CP, Sibiryak din Rusia și Novo Vrijeme Makarska din Croația, iar Grupa D pe Kairat Almaty din Kazahstan, gazda EP Chrudim din Cehia, LSM Lida din Belarus și A&S Futsal Pescara din Italia. Cu alte cuvinte, din totalul celor 16 calificate, nu mai puțin de 10 din zona central-est europeană.

Revenind pe scena internă, meciul de astăzi de la ora 18 a opus la Odorheiu Secuiesc vecine pe locurile 4-5 în Liga 1, gazda Futsal Klub și campioana de pe Bega, și cu o restanță de disputat cât de curând, deținătoarea titlului aliniindu-se neînvinsă în Harghita, invincibil fiind încă și liderul United Galați, cu punctaj maxim prin victoriile obținute în primele 5 runde dar și cu o penalizare de 3 puncte, rezultând din ediția anterioară.

Pentru timișorenii antrenați de Robert Lupu (foto – pag. I), acesta a fost primul meci în campionat după două săptămâni și jumătate, de la remiza la Deva cu Autobergamo, 1-1, înregistrată înaintea plecării spre Letonia, CS Informatica trecându-și acum în cont și cea de-a treia victorie în 4 apariții în ligă fără eșec, chit că în Harghita a primit mai multe goluri decât încasase în precedentele runde, doar 4 goluri în 3 jocuri: 7-5 (3-1) cu Futsal Klub.

Care grupare din Odorheiu Secuiesc își câștigase până acum meciurile jucate acasă în debutul de sezon, 5-4 cu Futsal Poli Iași și 25-6 cu Bukovina Vikov, impunându-se în plus și în fieful unei nou-promovate, 9-3 la CFF Clujana, dar și pierzând lunea trecută cu 9-2 la Deva.

Informatica, învingătoare și ea în deplasare pe începutul campaniei la o nou-promovată, 10-1 în județul Suceava, la Vicov, pe 8 septembrie, avea parte de o ieșire dificilă în Harghita, hop trecut însă cu bine, printr-o canonadă de goluri marcate, 7 pe teren advers nefiind de ici, de colo. Iar mai mult de jumătate au trecut în contul ucraineanului Denys Ovsyannikov, care l-a adăugat pe cel de-al patrulea, ”careu” personal, cu 3 secunde înaintea încheierii partidei, spulberând orice emoții pentru vizitatorii de pe Bega, care se desprindeau până la pauză, 1-3, iar apoi înscriau primul gol al reprizei a II-a, 1-4, avantaj pe care l-au conservat o vreme, 4-6, însă au bătut pe final în retragere odată ce insistenta Futsal Klub a redus la 5-6 și a atacat în ultimul minut egalarea. Fără succes însă.

Noile achiziții Stoica și ucraineanul Bondar au marcat la rândul lor pentru campioana învingătoare, precum și Daniel Araujo… 5-7. Inițial, Hadnagy deschidea scorul pentru harghiteni, Informatica răsturnându-l prin ”dubla” lui Ovsyannikov și Stoica, 1-3 la pauză.

Servit de compatriotul Bondar, Ovsyannikov a marcat primul gol al părții secunde, după care Hadnagy a semnat o ”dublă”, 3-4, același Ovsyannikov și Araujo desprinzându-i însă din nou pe bănățeni, 3-6, fără însă ca Futsal Klub să-și fi spus ultimul cuvânt. Szecsi și Csala au aruncat finish-ul pe muchie, 5-6, abordat de amfitrioni cu portarul înlocuit cu un jucător de câmp, ceea ce a fost taxat în cele din urmă de campioni, prin ucrainean…

CS Informatica va juca miercurea viitoare de la ora 18 restanța din etapa precedentă, a 4-a, în sala ”Constantin Jude”, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, după ce săptămâna aceasta va mai găzdui și sâmbătă un meci de campionat, tot de la ora 18, cu Futsal Poli Iași, dar în sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare, în cadrul rundei a șasea, la rând în calendarul competiției, oaspeții fiind în jumătatea a doua a ierarhiei. Iar apoi, următoarea ieșire a bănățenilor va fi la început de noiembrie, la fruntașa din Galați.

Rezultatele etapei a V-a în Liga 1, programul rundei viitoare și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = noua

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: