Informatica revine de 4 ori și păstrează Cupa României tot la lovituri de departajare. Timișorenii înscriu 6 campioanei din Deva pentru a ajunge la penalty-uri!

Competitivitatea de ansamblu și în profunzime a primei ligi de futsal cu 10 echipe s-a redus simțitor în acest sezon prin rămânerea de căruță în plan valoric a unor trupe de pluton, mai totul limitându-se la duelul la vârf Deva – Timișoara, dar acesta a devenit măcar mai strașnic ca niciodată, inclusiv în planul paralel al Cupei României, a cărei a doua finală consecutivă pentru trofeu a fost cu îndârjire disputată de campioana Autobergamo și CS Informatica tot până la loviturile de departajare. Joi seară, în ultimul act de la Miercurea Ciuc, s-a schimbat doar modalitatea de navigare spre penalty-uri, cu goluri multe în timpul regulamentar, 5-5, iar apoi și în prelungiri, dar deznodământul a fost același, timișorenii păstrându-și trofeul.

Dacă e martie, e o finală Timișoara-Deva a Cupei României la fotbal în sală, și neapărat cu prelungiri și lovituri de departajare, fără ca primele două clasate în ierarhia la zi a Ligii 1 să se dezmintă și cu ocazia ultimului act din turneul Final4 organizat în Harghita: CS Informatica – Autobergamo 10-9, după 5-5 la finele primelor 40 de minute respectiv 6-6 după reprizele de prelungiri.

Într-adevăr, pe 21 martie 2017 CS Informatica își adjudeca pe teren propriu întâiul trofeu în futsalul românesc prin a dispune la penalty-uri de Autobergamo Deva, pe care o deposeda atunci de Cupa României după reprizele fără gol ale timpului regulamentar și prelungirilor, însă reeditarea la Miercurea Ciuc a finalei de pe Bega a întrecut absolut toate așteptările, protagonistele oferind o încleștare în care s-a înscris în medie la fiecare 4 minute, un uriaș total de zece goluri, foarte mult pentru un ultim act, de regulă sub spectrul precauției.

Într-un izbitor contrast, a rămas la fel de echilibrat dar cu mult, mult mai deschis, menținerea balanței fiind asigurată de deținătoarea trofeului, CS Informatica, grupare care a avut de fiecare dată tăria să revină pe tabela de marcaj, de nu mai puțin de 4 ori în reprizele timpului regulamentar de joc. Iar odată intrarea în prelungiri asigurată, elevii și colegii lui Robert Lupu au preluat frâiele prin a trece în premieră la conducere, al 11-lea gol al finalei fiind în contul timișorenilor.

Dacă multe meciuri de campionat din actualul sezon n-au putut ascunde șubrezirea valorică a Ligii 1, în schimb reeditarea finalei Cupei României tot pe ruta Deva – Timișoara a constituit cea mai bună propagandă pentru fotbalul în sală românesc, un ultim act cum orice spectator neutru și-ar fi putut dori, cu de toate, iar din acest punct de vedere a fost cu atât mai bine că tot Autobergamo și Informatica s-au calificat din semifinalele de miercuri, cei de sub Cetate printr-un strâns 2-1 în compania localnicei nou-promovate Imperial Wet.

Deținătoarea trofeului și l-a apărat cu succes în Harghita prin a-și dovedi din nou expertiza la loviturile de departajare, fructificând ascendentul moral al triumfului de martie 2017, deși de astă dată s-a căznit cu atât mai mult să se mențină la egalitate cu campioana țării, mai întâi în reprizele timpului regulamentar, Informatica egalând la potou la cinci la finele celei de-a doua, ceea ce a împins ultimul act în prelungiri, iar apoi în minutele adiționale, în care, deși a preluat în premieră conducerea, a și fost egalată la șase deja încă din prima parte și a fost apoi nevoită să protejeze în inferioritate numerică poarta lui Iancu, în speranța ajungerii la penalty-uri.

Autobergamo a condus de trei ori la limită în repriza I,însă timișorenii au egalat de fiecare dată, 3-3 la pauză, iar în partea secundă a survenit prima desprindere la două goluri, 5-3 pentru campionii de sub Cetate, bănățenii egalând însă din nou. Tot la egalitate se încheia și prima repriză a prelungirilor, 6-6, reușitele deținătoarei Cupei fiind semnate de jucători prezenți anul acesta la turneul final Euro 2018, latinii naturalizați pentru ”tricolori” Savio Valadares și Felipe Oliveira, fiecare cu câte două goluri dar și eliminați, respectiv căpitanul formației de pe Bega, sârbul Milos Simic, cu alte două goluri.

Același Simic s-a numărat și printre autorii transformărilor reușite de la punct fix, alături de Araujo, Rakic și Ilaș, pe de altă parte portarul Iancu intuind două execuții ale devenilor, așa încât CS Informatica a intrat în posesia celui de-al treilea trofeu într-un interval de un an și o săptămână, o performanță pentru un colectiv care în acest răstimp a avut încet, încet tot mai mult de suferit în privința remunerării pecuniare, într-un paradoxal contrast. De înțeles însă pe undeva, ținând cont de ignoranța în creștere din capitala Banatului în raport cu arena sa sportivă, pe fondul unei asfixiante mizerii morale.

Informatica, aflată în cel de-al treilea sezon în futsalul românesc, și-a făcut însă din nou datoria, păstrând trofeul în vitrina clubului de pe Bega, cu speranța unei completări și pe frontul campionatului, fosta medaliată cu argint în 2016 și bronz în 2017 vizând acum detronarea Devei de la supremație. Un prim pas, la început de aprilie, în restanța la Galați din ultima etapă a returului în sezonul regular, iar următorul, în play-off…

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: