Informatica se desprinde la scor până la pauză la Iași și e la un punct de finala Ligii 1. Necesar, un punct acasă cu Deva marți de la ora 18

CS Informatica Timișoara a revenit tot printr-o victorie în deplasare în fruntea ierarhiei Seriei 1 în faza play-off a primei divizii de futsal, mai având nevoie de o remiză pe teren propriu în ultimul joc al grupei triunghiulare, decisiv cu campioana de pe locul 2, Autobergamo Deva, programat săptămâna viitoare. Mari favoriți la Iași, ocupanții locului 3 în ediția trecută de campionat dar și în sezonul regular al campaniei actuale s-au impus cu 1-7, la pauză 1-6.

CS Informatica s-a impus just și conform calculelor hârtiei miercuri de la ora 18:30 în sala LPS din Iași în penultimul meci jucat în seria triunghiular în sistem campionat cu partide tur-retur din faza play-off reunind ocupantele locurilor 1, 3 și 6 după sezonul regular, timișorenii fiind la un pas și un punct de disputarea finalei Campionatului Național de fotbal în sală.

Verdictul se va da în întâlnirea găzduită de timișoreni marți de la ora 18 în sala ”Constantin Jude”, contra campioanei Autobergamo Deva, pe care au învins-o la lovituri de departajare în ultimele două finale din Cupa României dar și în Supercupa României, premergătoare campaniei în curs, CS Informatica având nevoie de o remiză acasă pentru a avea posibilitatea de a disputa din nou ultimul act al Ligii 1, precum în 2016, la finele primei sale stagiuni în futsalul intern dar și în elită, pierdut atunci în fața târg-mureșenilor.

În principiu, verdictul final în privința uneia dintre calificatele în finala actualei ediții avea oricum să fie luat în mare măsură în acest ultim meci din sala ”Constantin Jude”, anticipat ca atare încă de la începerea pe 15 aprilie a celor 6 jocuri din Seria 1 printr-un CSM Politehnica – Autobergamo 3-6 (0-2) la Iași, cu semne de întrebare mai degrabă în privința poziției de pe care vor aborda formațiile din Timișoara și Deva confruntarea de pe Bega.

Ce-i drept, în condițiile în care, pe baza clasării după retur în sezonul regular, Autobergamo a pornit în Seria 1 cu 3 puncte alocate din start, Informatica deținând unul singur iar ieșenii nici unul, un succes al campioanei la Deva în jocul direct din tur cu bănățenii i-ar fi desprins decisiv pe cei de sub Cetate în câștigători ai triunghiularului, și în ideea în care partidele cu ieșenii ar fi fost tranșate favorabil, însă timișorenii s-au reabilitat pentru modul cum au încheiat la Galați faza I a campionatului prin a triumfa în ultimele secunde ale descinderii în județul vecin, săptămâna trecută, 0-1 pe 25 aprilie.

Atunci, Informatica trecea prima în clasamentul seriei, cu 7 puncte față de cele 6 ale devenilor, plasându-se în pole-position pentru abordarea de pe locul întâi al meciului direct decisiv acasă. Poziție preluată din nou miercuri seară la Iași, unde formația antrenată de Robert Lupu s-a desprins clar prin golurile lui Vali Ilaș, autor a 3 reușite, Rakic, cu două, respectiv Simic și Felipe, cu câte unul. Timișorenii au acumulat astfel 10 puncte, față de cele 9 ale devenilor, pe când CSM Politehnica a rămas la zero.

Situație mai strânsă în Seria 2, care va oferi cealaltă finalistă, United Galați deținând 7 puncte, FK Odorheiu Secuiesc cinci iar Dunărea Călărași trei înaintea ultimelor două jocuri din triunghiular, și anume Dunărea – FK Odorheiu Secuiesc, programat joi de la ora 18 la Călărași, și FK Odorheiu Secuiesc – United Galați, în 8 mai la 19:30 în Harghita.

Până acum, la Timișoara, în sezonul regular, Informatica și Autobergamo au înregistrat toată gama rezultatelor directe, mai întâi 1-0 în aprilie 2016, apoi 2-3 în septembrie 2016, iar cel mai recent, 2-2 în octombrie 2017.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 56

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: