Informatica suferă prima înfrângere: 1-5 la Autobergamo Deva

Informatica Timișoara a pierdut pentru prima dată în acest sezon, 1-5 pe terenul lui Autobergamo Deva. Partida a adus un duel între doi antrenori-jucători, Lupu la timișoreni și Ignat la deveni, dar și între frații Matei, cu Robert component al oaspeților și Cristian, care și-a trecut numele printre marcatorii gazdelor. Portarul Petrișor Toniță a făcut un meci mare pentru gazde, care au condus cu 2-0 la pauză și au înscris două goluri din propria jumătate în repriza secundă, când timișorenii au forțat atacul și Lupu i-a luat locul portarului.

IMG_0097

Slobodan Janjic, autorul singurului gol al Informaticii în meciul de la Deva (arhivă)

Informatica era singura echipă neînvinsă în campionat și venea cu moralul ridicat la Deva după ce săptămâna trecută învingea campioana en-titre cu 7-2. Fără Alcantara și Ivanovic, în continuare accidentați, dar și fără Dobre, care nu poate debuta încă pentru că nu i-a venit cartea verde, echipa timișoreană nu a putut să repete evoluția bună din ultimele partide. Autobergamo Deva era la trei puncte în spate în clasament, după înfrângerea surprinzătoare de la Iași.

Gazdele au început partida cu Toniță – Pânzaru, C. Matei, Tacot și Ignat. Oaspeții i-au avut în teren pe Iancu – Lupu, R. Matei, Janjic și Al-Ioani. În debutul partidei ambele echipe s-au apropiat destul de ușor de poartă, dar au șutat din unghiuri închise și nu au fost ocazii foarte clare. După un început alert, au urmat momente în care întreruperile au fost frecvente, iar Ignat a șutat de la distanță, puțin alături. Obadă, intrat între timp la Autobergamo, a încercat să reia o pasă în adâncime, primită în semicerc, dar n-a ajuns la minge și l-a lovit pe portarul Iancu, care a avut nevoie de îngrijiri medicale dar a continuat. Novoselac, intrat la oaspeți, a încercat o reluare din voleu dar nu a prins cadrul porții.

Cristian Obadă a deschis scorul în minutul 7. Jucătorul cu numărul zece l-a depășit pe Al-Ioani în viteză, l-a driblat pe portarul Iancu și a șutat în forță, Al-Ioani încercând să respingă de pe linia porții, dar mingea a scuturat plasa pentru 1-0. Obadă a mai încercat un șut, dar l-a găsit pe portarul Iancu la post. R. Matei a răspuns cu un șut din unghi, blocat de portar. Gazdele au făcut un pressing avansat pe construcția timișorenilor, care au greșit câteva preluări și pase. Iancu l-a blocat și pe Ignat, din lovitură liberă. Lupu a cerut timp de odihnă după aproape nouă minute scurse din joc. Au urmat pase greșite, iar oaspeții au ratat contraatacul, Toniță l-a blocat pe Lupu în duel unu la unu. Matei a încercat un șut în forță din lovitură liberă, dar a fost blocat de antrenorul-jucător al devenilor. Fratele său l-a pus la încercare pe Iancu, încercând să devieze cu călcâiul mingea centrată din lovitură liberă, dar portarul timișorenilor a prins. La poarta cealaltă Novoselac și Lupu au tras pe lângă.

2-0 Florin Ignat a venit cu mingea dinspre centrul terenului și nu a fost presat de apărarea Informaticii. Antrenorul-jucător de la Autobergamo a avut timp să-și potrivească șutul și a tras în forță, în dreapta portarului, dublând diferența în minutul 14. Obadă a șutat puțin pe lângă. R. Matei a tras din unghi, dar Toniță l-a blocat, iar Pânzaru a dat și el pe lângă, în timp ce Iancu a prins șutul lui Maigno, tot din unghi. Informatica a ieșit la pressing, dar Janjic și Novoselac nu au găsit cadrul porții, șutând peste transversală. Maigno a scăpat singur cu portarul advers, dar Iancu nu s-a mai lăsat păcălit și a apărat șutul, iar Obadă a dat pe lângă. R. Matei a avut cea mai mare ocazie a oaspeților la intrarea în ultimul minut al reprizei. Jucătorul timișorean a tras după o combinație rapidă și părea că mingea va ajunge în poartă după ce a trecut printre picioarele portarului advers. Dar Toniță a reușit să se redreseze și să nu primească gol. Iancu a avut un reflex foarte bun la șutul din semicerc a celuilalt Matei. La ultima fază a reprizei același C. Matei scapă pe contraatac, dar Janjic se repliază ca să-l blocheze și este împins în portarul Iancu, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Scorul la pauză a fost 2-0 pentru Autobergamo Deva care a părut echipa mai determinată.

Informatica putea să marcheze primul gol imediat după reluarea jocului. R. Matei l-a deposedat pe Ignat și i-a pasat lui Lupu care a încercat să dea peste portar, dar a dat și peste poartă dintr-o poziție bună. Antrenorul-jucător al timișorenilor a primit cartonaș galben pentru proteste, fiind nervos că devenii nu au dat mingea afară la o fază la care R. Matei a rămas întins pe jos. Gazdele spuneau că mingea a trecut și pe la timișoreni și că nici ei n-au scos-o afară. La această fază a fost eliminat secundul lui Lupu, Rupa. De altfel, oaspeții au fost iritați în mai multe rânduri că arbitrii nu au dat faulturi.

Autobergamo a avut trei șuturi în două minute: un contraatac în doi la care Iancu l-a blocat pe C. Matei, acesta șutând apoi pe lângă, după care a urmat o nouă intervenție a lui Iancu, de această dată la Tacot. A fost rândul timișorenilor să-l evidențieze pe portarul Toniță, care a scos șuturile lui Novoselac și Al-Ioani. Obadă, de două ori, și Pânzaru au trecut pe lângă majorarea scorului, dar Iancu a fost din nou la post. Lupu a cerut timp de odihnă și la revenire a intrat în locul portarului, Informatica încercând să forțeze în atac. Bănățenii nu au reintrodus portarul imediat după ce au pierdut mingea, dar gazdele nu au reușit să pună în pericol poarta după două recuperări. R. Matei a avut o ocazie mare, dar reflexul lui Toniță l-a împiedicat să înscrie. Superioritatea numerică din atacul timișorean a început să-și spună cuvântul, aceștia reușind să ducă mingea mai des în apropierea porții, dar au avut trei șuturi blocate. Novoselac a trimis mingea aproape paralel cu linia porții dar n-a fost nimeni să o trimită în plasă. Devenii au ieșit mai sus la pressing atunci când timișorenii nu l-au mai scos pe Iancu. Tagot a fost aproape să îi ajute pe oaspeți, trecând pe lângă un autogol. Și Al-Ioani a avut o ocazie din apropiere, dar același Toniță a scos.

3-0 După momente în care timișorenii au presat și i-au făcut pe deveni să se apere în fața propriului semicerc, a urmat o intercepție a lui Ignat, care a șutat din apropierea semicercului devean și a înscris în poarta goală. Toniță a fost aproape să le facă un cadou oaspeților, când a pasat greșit, dar tot el și-a reparat greșeala.

3-1 În minutul 33 a venit și golul Informaticii, după un moment de atac în 5. Mingea a circulat rapid din stânga în dreapta și Janjic a împins mingea în poartă. Tagot a trecut din nou pe lângă autogol, dar Toniță a scos. Autobergamo a încercat în două rânduri să marcheze din poartă în poartă dar nu a reușit, Lupu s-a repliat de fiecare dată și a interceptat mingea. Gazdele au încercat să țină posesia, dar nu au reușit.

4-1 Din nou timișorenii au încercat pozițional cu portarul schimbat cu Lupu, dar Obadă a interceptat o pasă prea moale și a șutat de la mijlocul terenului, ducând scorul la 4-1, cu mai puțin de șase minute până la final. O altă minge pierdută de timișoreni și C. Matei a încercat și el un șut pe sus, dar Lupu s-a repliat și a boxat. A urmat o dublă ocazie la poarta cealaltă, dar Toniță a blocat din nou. Timișorenii au încercat să-l învingă pe portarul de la Autobergamo din diverse poziții, dar nu au reușit.

5-1 După timpul de odihnă solicitat de gazde, a urmat golul cu numărul cinci, semnat de Cristian Matei. Acesta a primit o pasă din dreapta, de la Obadă, și a înțepat mingea cu vârful, din apropierea fratelui său, învingându-l pe Iancu în minutul 37. Rakic și Ignat au tras pe lângă, iar Rakic l-a mai pus o dată la încercare pe Toniță, dar acesta a scos și de această dată.

S-a încheiat 5-1 pentru Autobergamo Deva care provoacă prima înfrângere a Informaticii în acest sezon, în etapa a 11-a a Ligii 1. Cele două echipe ajung la egalitate de puncte, 24, tot atâtea totalizând și campioana en-titre, din Târgu Mureș, dar cu un meci în plus. În etapa următoare Informatica Timișoara va evolua pe propriul teren cu Dunărea Călărași, pe 23 noiembrie la ora 18, iar Autobergamo va juca la Galați. Pe 26 noiembrie se va disputa la Timișoara amicalul naționalei cu Serbia.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: