Hohenheim-Ernstthal – Informatica Timișoara 1-0 (0-0) la debutul campioanei României în ”grupa baltică” din UEFA Futsal Champions League

Plăcută senzație, sonoritatea numelui Timișoarei în rezonanță cu denumirea Champions League a unei competiții sub egida UEFA, și tocmai în faza principală a grupelor. În acest cadru a debutat joi după-amiază campioana națională a României la fotbal în sală în turul sub formă de serii patrulater pentru care și-a câștigat biletele, în acest caz cu destinația Jelgava, în Letonia, unde CS Informatica a pierdut la limită în fața formației germane Hohenstein-Ernstthal, printr-un unic gol primit în penultimul minut de joc.

Acum 3 ani și ceva, pe 1 septembrie 2015, debutantă absolută în elita Liga 1 a fotbalului în sală din România, astăzi la start în faza principală a grupelor din cea mai importantă întrecere continentală inter-cluburi. Partidă pe care Robert Lupu a abordat-o cu portarul Iancu și Stoica, căpitanul Deco, Bondar și Ovsyannikov, așadar o combinație între rutinați internaționali autohtoni și exponenți ai futsalului latin dar și slav, rezerve la start fiind portarii Voin și Lungu, respectiv Ruxandari, Pedrinho, Ilaș, Daniel Araujo, Gomes Damas Da Silva, Savio Valadares, inclus în efectiv după accidentarea de săptămâna trecută din amicalul României cu Albania, și nu în ultimul rând antrenorul echipei bănățene.

Iar timișorenii au început în ofensivă, Bondar, Stoica și Deco testându-și pe rând tirul la poarta nemților încă din primul minut, semn al dominației pe care aveau s-o exercite campionii României împotriva celor ai Germaniei, care au rezistat însă defensiv până la capăt, grație unui număr dublu de șuturi blocate, nu mai puțin de 16 față de cele opt ale Informaticii.

VfL 05 Hohenheim-Ernstthal, calificată aidoma timișorenilor tot via grupele preliminare, a abordat turneul patrulater al Grupei 7 tot cu o combinație de sportivi autohtoni, latini și din spațiul slav, cinciul de start fiind Wiegels – Melnyk, Elezi, Sharovara, Wittig – căpitan, iar rezerve la start portarul Pohl și Hudáček, Salák, Jurado Garcia, Jashari, Francisco De Oliveira Costa, Míča și Belej.

Vioara întâi a fost gruparea ”violet”, care a încheiat prima parte prin bara ucraineanului Bondar, cu câteva secunde înaintea pauzei, însă odată cu scurgerea timpului în repriza a II-a a devenit încet, încet tot mai clar că fie și un singur gol ar putea decide soarta partidei inaugurale a ”grupei baltice”. Iar cei care l-au înscris au fost campionii Germaniei, deși dintr-un număr mai redus de oportunități pe parcursul meciului, Sandro Jurado Garcia punctând cu 75 de secunde înainte de final, 1-0, după ce Hohenheim-Ernstthal ochea la rândul ei bara, spre mijlocul părții secunde, prin Costa, în minutul 29.

Timișorenii au fost mult mai prezenți în atac, expediind un total de 54 de șuturi, față de cele 26 ale nemților, nici pe jumătate, șaisprezece încercări ale Informaticii fiind pe spațiul porții, 20 în afara cadrului iar nu mai puțin de 18, blocate, și cu raportul cornerelor favorabil. Și totuși debut pe scut, urmând ca mâine seară, în cel de-al doilea meci al rundei secunde, campioana României să joace la Jelgava cu gazda turneului, FK Nikars Riga, o multiplă campioană a Letoniei, depășită însă drastic în această seară, în cea de-a doua partidă a zilei inaugurale în Grupa 7.

Nikars, formație care deține cel mai bun coeficient UEFA din aceasta ”grupă baltică” și are în alcătuire 3 brazilieni, antrenor fiind un portughez, a fost însă categoric depășită de alb-verzii polonezi de la Bielsko-Biała, cu 0-7, la pauză 0-5, vizitatorii înscriind de două ori în doar câteva secunde din cel de-al doilea minut al partidei, dar apoi și în minutele 8 și 13, detașându-se fără replică. În aceste condiții, întâlnirea inaugurală din runda finală a turneului, de duminică de la ora 15, cu Rekord Bielsko-Biała, se anunță drept un veritabil test pentru CS Informatica, polonezii aliniindu-se după trei victorii din tot atâtea jocuri în faza preliminariilor.

Seria în care evoluează timișorenii fiind pe tabloul ”rutei B” a competiției, reunind grupele 5-8, doar prima clasată după cele 3 etape are drept de accedere în turul de elită al Futsal Champions League, spre deosebire de grupele 1-4, de pe ”ruta A”, din care primele câte 3 clasate merg mai departe, în respectivele serii patrulater regăsindu-se principalele protagoniste ale întrecerii, foste câștigătoare ale trofeului, printre care și actuala laureată, Inter FS, din Spania, 5-2 la Zaragoza cu Sporting în finala ultimei ediții UEFA Futsal Cup, relansată odată cu această nouă ediție drept UEFA Futsal Champions League.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: