Informatica Timișoara, al 3-lea triumf la zero în ultimele 9 zile, total 20-0 în așteptarea marți la ora 18 a campioanei Autobergamo Deva, calificată în Elite Round din UEFA Futsal Cup

CS Informatica Timișoara a câștigat și astăzi de la ora 17 la scor în deplasare, și tot fără a primi gol, cum izbutea și vineri la Sfântu Gheorghe cu Spicom, depășită atunci cu 0-6, medaliata cu bronz a ediției anterioare a Ligii 1 de futsal tranșând și restanța din urmă cu două etape prin a se desprinde la 0-3 în sala LPS din Iași încă din primul sfert de oră de gazda CSM Politehnica, învingătoare abia sâmbătă în noul campionat.

Informatica a reușit așadar un adevărat tur de forță fără a scoate mingea din propria poartă în meciurile de campionat avute începând de lunea trecută, 10-0 acasă cu CityUS Târgu Mureș, apoi 0-6 în județul Covasna și 0-4 (0-3) astăzi în restanța din runda a IV-a în Liga 1 de fotbal în sală, scor care ar fi putut fi și mai mare.

Implicit, vicecampioana națională din 2016, atunci la capătul primului sezon în elita futsalului autohton, a urcat pe locul 1 înaintea meciului cădere de cortină peste runda a șasea, Autobergamo – FK Odorheiu Secuiesc, programat mâine de la ora 18 la Deva, într-un duel al neînvinselor abordat de gazda campioană cu punctaj maxim. Timișorenii au completat acest excelent parcurs recent în dauna unor grupări din jumătatea inferioară a ierarhiei tocmai înaintea primirii marți 24 octombrie de la ora 18 în sala ”Constantin Jude” a campioanei naționale din Deva, în derby-ul etapei a VII-a, antepenultima din turul sezonului regular.

CS Informatica a semnat astăzi a treia victorie în deplasare din 6 apariții în noul campionat dar și al patrulea triumf la zero, adăugat unui 7-0 pe teren propriu cu Muncitorul Reșița.

Determinată încă din debutul deplasării, favorita de pe Bega și-a făcut meciul ușor din prima jumătate a reprizei I, în care Savio Valadares a deschis scorul deja în minutul 4 cu un șut de la distanță iar Stefan Rakic a dublat avantajul dintr-o bucată, de pe stânga, reluând balonul respins de portarul moldovenilor la lovitura liberă în forță a lui Felipe Oliveira: 0-2.

Ieșenii, depășiți în primul lor meci acasă cu 4-6 de FK Odorheiu Secuiesc dar izbutind săptămâna trecută un mini reviriment prin eșecul la limită la Galați, cu 5-4, și întâia victorie a stagiunii, 13-2 sâmbătă pe teren propriu cu cei din Târgu Mureș, n-au avut însă replică în fața dominării exercitate de bănățeni, pentru care Andre Deco a înscris din apropiere în minutul 13, gazdele fiind în schimb ulterior salvate până la pauză de bară, la tentativa lui Savio Valadares.

Avea să fie totuși 0-4 în minutul 22, puțin după reluarea jocului, când și Stefan Rakic a marcat de la distanță, Informatica trecând apoi în mai multe rânduri pe lângă majorarea diferenței de scor. Ultimele rezultate, ierarhia actualizată și programul viitor, în care derby-ul de pe Bega va închide runda a 7-a, pe coloana datelor tehnice.

În sezonul regular anterior, Autobergamo s-a impus la Timișoara cu 2-3 în runda inaugurală din 5 septembrie 2016, Informatica remizând 2-2 în returul din noiembrie de la Deva, după care, anul acesta, în două finale cu trofeul pe masă, cea a Cupei României în sala ”Constantin Jude” și cea a Supercupei, înaintea ediției în curs, la Lugoj, bănățenii au cucerit laurii, la lovituri de departajare respectiv în timpul regulamentar de joc.

Autobergamo vine însă pe val după câștigarea la potou acasă a unei serii preliminare din Liga Campionilor la futsal printr-un 6-3 sâmbătă a meciului decisiv cu liderul azer astfel detronat al patrulaterului Grupei 8 de calificare în Elite Round din UEFA Futsal Cup.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: