Informatica Timișoara câștigă Campionatul Național de juniori

CS Informatica Timișoara a obținut în această seară a patra victorie în 4 zile în cadrul fazelor finale ale Campionatului Național de juniori sub 19 ani la futsal, dar și pe cea mai prețioasă, în ultimul act al competiției, jucat cu trofeul pe masă la Piatra Neamț. Câștigători și ai Cupei României U19, pe 7 martie, la Odorheiu Secuiesc, cu 5-2 (2-1) în finala cu CSM Târgu Mureș, bănățenii au reușit eventul ediției 2018-2019 la nivel juvenil prin a lua și titlul în fața aceluiași adversar, depășit în Moldova cu 4-1 (1-0). 

Calificați mai întâi în această primăvară de pe locul 2 în seria vestică a întrecerii în sistem campionat a sezonului regular iar apoi la barajul tur-retur cu cei din Șimand, timișorenii au debutat vineri la turneul final al ”Naționalului” de futsal rezervat categoriei sub 19 ani prin a trece cu 5-4 de omologii de la CS United Galați, sâmbătă asigurându-și calificarea în semifinalele play-off printr-un categoric 9-1 cu CSM Vaslui.

Fără a mai surprinde, ci căpătând și mai multă încredere în propriul potențial, juniorii de pe Bega s-au detașat și duminică după-amiază de cei de la West Deva, 5-1 împotriva câștigătorilor seriei vestice din care au făcut parte din toamnă, asigurându-și astfel biletele pentru finala din această seară. O reeditare a ultimului act din Cupa României U19, și cu același deznodământ, favorabil Informaticii.

Răsplăți în numai câteva luni pentru schimbarea de macaz din iarnă, când, în căutarea unei noi traiectorii a clubului, mizând pe o viziune și strategie axate pe creșterea de tineri jucători, formația de seniori a clubului a devenit de domeniul trecutului în formula sa cu mulți străini și internaționali, dezmembrare în plin campionat al Ligii 1, dureroasă dar arătându-și deja cât se poate de clar semnele pozitive.

Sporttim a pledat mereu pentru o creștere organică de la baze a echipelor, și nu pentru conturarea unor formații închegate dintr-o serie de importuri de peste hotare, conglomerate artificiale, esențial fiind efortul fie și mai anevoios al cultivării propriilor ”pepiniere”, fapt valabil pentru orice ramură sportivă, iar iată că uneori rezultatele acestui proces mai complex pot fi destul de rapide, și cu atât mai bine.

CS Informatica nu și-a mai putut păstra titlul la seniori în noua formulă mult întinerită și net mai puțin experimentată, dar l-a cucerit pe cel juvenil, iar numele protagoniștilor au rezonanțe autohtone, promisiuni pentru viitor. În această seară, Mihnea Toader a stabilit scorul primei reprize a finalei iar intercepția sa a stat la originea dublării avantajului după pauză, izbutită de Andrei Grosu.

Replica târg-mureșeană nu s-a mai lăsat așteptată, Crișan înjumătățind handicapul, iar la 2-1 finala a fost pe muchie, ardelenii ochind barele și bănățenii portarul advers, dar golgheterul Sergiu Gavrilă și același Grosu, de la distanță, au desprins-o pe Informatica spre final, proaspătă câștigătoare a titlului național juvenil în campionatul sub egida FRF… 4-1.

Mai este mult până departe dar timișorenii au efectuat niște pași hotărâți după schimbarea în iarnă a plăcii, continuând curajos în elita seniorilor cu o garnitură întinerită, dar și dubli câștigători pe țară pe palierul lor de vârstă, exemplu demn de urmat și semn că se poate. Fără îndoială…

Sergiu Gavrilă a devenit principalul marcator al câștigătorilor titlului și în turneul final de sub Pietricica, autor a 8 goluri, urmat de Mihnea Toader cu 5 goluri și Andrei Grosu cu 4.

Izbânzile la prima strigare ale tinerilor Timișoarei dovedesc că performanța sportivă poate fi atinsă pe diferite căi, ceea ce nu era greu de intuit, doar că era necesară detectarea celui mai adecvat făgaș de urmat, satisfacțiile în asemenea cazuri având darul de a putea fi chiar mai mari și mai încărcate de semnificații. 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport juvenil și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: