Informatica Timișoara câștigă cu 5-0 la ”masa verde” cu United Galați și reia returul de pe locul I

Aproape că s-a încheiat în Slovenia turneul final Euro 2018 de futsal, Portugalia și Spania ca deținătoare a trofeului urmând a juca sâmbătă finala după ce lusitanii au trecut în semifinale cu 3-2 de ruși iar vecinii iberici la lovituri de departajare în urma unui 5-5 cu Kazahstan, și iată că abia la mijlocul acestei săptămâni FRF a risipit în sfârșit ceața din jurul unei partide din campionatul intern, care, deși nedisputată, a stârnit într-atâta atenție din cele mai plictisitoare motive de parcă ar fi fost meciul secolului. Informatica Timișoara – CS United Galați conta pentru etapa a IX-a, din tur, rundă care demara în 3 noiembrie, iar în cele din urmă forul federal s-a dezmeticit și a dat verdictul, 5-0 la ”masa verde”, bănățenii urmând implicit a relua returul peste două săptămâni de pe locul I.

Supărător de lungă a fost așteptarea în cazul luării unei decizii pe marginea controversatului meci care nu s-a mai jucat în toamnă în Banat între CS Informatica și Unirea Galați, partida programată inițial pe 23 noiembrie 2017 în sala ”Constantin Jude” devenind un subiect întors aproape pe toate fețele, deși, paradoxal, mingea n-a fost deloc lovită în beneficiul fotbalului în sală intern cu prilejul acestei întâlniri eșuate. O veritabilă pierdere anapoda de timp în încercarea de a explica prin consemnări jurnalistice întorsăturile de situație ale unui caz greu explicabil, motiv pentru care nu mai revenim și acum cu rememorarea filmului încâlcit al evenimentelor din afara arenei sportive, împănat cu o încleștare a vorbelor între cele două tabere, scoțându-și ochii reciproc într-un exercițiu de știrbire a imaginii Ligii 1 de futsal.

S-a consemnat și participarea României la turneul final sloven, ”tricolorii” părăsind întrecerea de pe ultimul loc în Grupa C după eșecurile cu 1-4 și 2-3 miercurea și vinerea trecută cu de-acum finalista Portugalia și Ucraina, iar în cele din urmă, după tergiversarea de pe un an pe altul a luării unei decizii, FRF s-a făcut în fine utilă prin a semnala că ”In baza art. 79/1 din RD coroborat cu art. 13.1 din ROC-Futsal, se sanctioneaza clubul „CS United Galati” cu pierderea jocului (5-0) in favoarea echipei „Informatica Timisoara” si va suporta o penalitate sportiva de 4000 lei”.

Verdictul echivalează cu preluarea șefiei de către neînvinsa CS Informatica Timișoara, cu două puncte avans față de campioana neînvinsă Autobergamo Deva respectiv 3 în comparație cu FK Odorheiu Secuiesc, avantajul ierarhic față de a patra clasată, CS United Galați, crescând la 7 puncte.

De pe poziția fruntașă va aborda așadar deținătoarea ”bronzului” în Liga 1 meciul acasă cu Spicom Sfântu Gheorghe din prima rundă a noului an, etapa a XV-a, programată în jur de 25 februarie, bănățenii având apoi tocmai deplasarea la Deva dar ulterior și un joc pe teren propriu cu nou-promovata Imperial Wet Miercurea Ciuc respectiv o altă ieșire, tocmai la Galați, la finele sezonului regular, în jur de 7 aprilie, așadar la binișor peste o lună de la reluarea returului.

Până una alta însă, prima apariție oficială în 2018 constă în deplasarea din optimile Cupei României, deținătoarea trofeului urmând a demara în cursa de apărare a laurilor pe 18 februarie de la ora 18, la Deva, cu West, calificată din faza I printr-un 8-7 acasă cu Pro-Tineret Sighișoara.

Clasamentul actualizat în urma verdictului federal la ”masa verde”, pe coloana datelor tehnice.  

Iar pentru conformitate, semifinalistele EURO 2018 au fost decise prin meciurile Kazahstan – Serbia 3-1, Slovenia – Rusia 0-2, Portugalia – Azerbaijan 8-1 și Spania – Ucraina 1-0, după ce din faza grupelor nu obțineau calificarea Italia, Franța și Polonia, fiecare cu câte un punct din 6 posibile, precum și România, fără nici un punct. Ultimul act, Portugalia – Spania, se dispută în Arena Stozice din Ljubljana sâmbătă de la 21:45, ora României. 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 0

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: