Informatica Timișoara câștigă în deplasare în Liga 1 după peste 3 luni și își asigură locul în play-off

Campioana națională CS Informatica Timișoara a revenit cu succes în această după-amiază în nord-estul țării, unde inaugura ediția în curs a Ligii 1 de futsal printr-un victorios 1-10 cu Bukovina pe 8 septembrie 2018 la Vicovu de Jos, de astă dată bifând penultima deplasare din retur, 1-4 (1-2) la Iași cu Futsal Poli, triumf prin care și-a consolidat locul 5, cu vedere spre play-off.

Deținătorii la zi ai titlului pe țară în elita seniorilor la fotbal în sală au dovedit că se poate fie și într-o componență întinerită și completată în mers peste iarnă, alb-violeții de pe Bega triumfând departe de casă în Liga 1 pentru prima oară din 13 noiembrie 2018, atunci cu 1-8 la nou-promovata din Buzău. Astfel, timișorenii rămân cu o singură înfrângere în deplasare în campionatul în curs în meciuri chiar disputate pe terenurile oponentelor, și anume cu 3-1 în tur la Galați, pe 3 noiembrie, dublu fiind numărul eșecurilor acasă, cu 1-4 cu Autobergamo Deva imediat după despărțirea de Robert Lupu respectiv cu 1-2 anul acesta cu cei din Odorheiu Secuiesc.

CS Informatica nu mai are același efectiv înțesat cu titulari de peste hotare sau internaționali români, dar are o reputație de apărat în calitate de încă deținătoare a trofeelor interne, reușind să se impună din nou în deplasare și în actuala componență, grație ”dublei” lui Gavrilă și golului lui Stoian, cărora li s-a adăugat un autogol al ocupantei locului 7.

Aceasta a fost de fapt și prima deplasare a ”violeților” în campionat în 2019, după ce luna trecută nu s-au prezentat la Miercurea Ciuc, fiind în criză de efectiv, dar a doua ieșire consecutivă din noul an, după recenta eliminare din Cupa României în Harghita, 6-2 pentru Imperial Wet.

Învingând astăzi de la ora 16 la căderea cortinei peste etapa a XV-a în sezonul regular al Ligii 1, timișorenii s-au apropiat de echipele dunărene, la 3 puncte în urma celor din Călărași respectiv 7 de CS United Galați, a treia pe podium dar și viitoare vizitatoare a bănățenilor, în primele zile din martie.

Ulterior, elevii lui Daniel Rupa vor mai juca la Cluj și acasă cu SCM Gloria Buzău, la finele returului. Mai apoi, faza play-off, în care și-au asigurat prezența prin succesul în capitala Moldovei. Rezultatele rundei, clasamentul actualizat și programul antepenultimei etape din retur, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: