Informatica Timișoara, în premieră două jocuri la rând fără succes în Liga 1

CS Informatica Timișoara a încheiat astăzi cea mai puțin fructuoasă săptămână din întregul sezon în curs în Liga 1 de fotbal în sală, remizând acasă 2-2 (0-0) cu nou-promovata Imperial Wet Miercurea Ciuc, după ce pierdea în premieră în acest campionat luni seară la Deva, 6-3 pentru deținătoarea titlului.

Detronată de la șefie de campioană la încheierea antepenultimei runde din sezonul regular, Informatica n-a trecut nici astăzi de la ora 17 în sala ”Constantin Jude” de vizitatorii harghiteni, repetând în schimb și în această penultimă etapă din retur revenirea de luni de la Deva, unde a egalat la trei de la 3-0 pentru Autobergamo, care se desprindea apoi la 6-3.

Gazdele ocupante ale locului secund n-au înfrânt în prima repriză rezistența celor din Miercurea Ciuc, 0-0 la pauză, oaspeții înscriind la reluare de două ori prin Cesar Ribeiro, dar cedând în cele din urmă pe fondul atacurilor trupei bănățene, marcatoare prin Stefan Rakic, de două ori: 2-2 (0-0).

N-a mai fost galopul de sănătate cu care erau de regulă obișnuiți timișorenii nu doar în sala ”Constantin Jude”, unde s-au impus pe rând în acest campionat cu scoruri precum 7-0, 10-0, 4-1, 6-0, 11-1 sau 7-1, ci s-a repetat precedenta situație în care Informatica n-a fructificat avantajul terenului propriu, tot într-un 2-2 consemnat în tur pe 24 octombrie 2017, cu liderul Autobergamo Deva. Gazdele au fost ce-i drept aproape de răsturnarea completă a rezultatului, tot Rakic fiind aproape de golul trei însă nu numai el, Informatica ochind de mai multe ori bara, dar n-au putut evita premiera din acest sezon de a nu învinge în două apariții consecutive.

Mare diferență așadar de la sezonul de toamnă la completarea returului, prin prisma glisării de la acel 2-9 favorabil în tur timișorenilor la Miercurea Ciuc, la acest 2-2 din etapa a 17-a a sezonului regular, Imperial Wet regrupându-se însă după pauza competițională de iarnă, în care și-a completat efectivul cu recruți din fotbalul de sală latin, din Brazilia și Portugalia.

Astfel, nou-promovata care încheia anul 2017 cu opt înfrângeri, pe locul 6, la șase puncte în urma Dunării, pe 5 după primele 14 etape, a câștigat precedentele meciuri de campionat din 2018, 4-10 la Reșița și 6-2 acasă în derby-ul județean cu FK Odorheiu Secuiesc, dar și cele din Cupa României, trecând de optimi și sferturi prin succese cu 0-5 la Călărași și 7-2 pe teren propriu cu United Galați.

A răsărit așadar o nouă contracandidată a bănățenilor pe firmamentul Ligii 1, arătându-și și astăzi veleitățile în sala ”Constantin Jude”, iar CS Informatica și Imperial Wet vor rula atât în faza play-off a primului eșalon cât și în semifinalele Cupei României, în care, în jur de 28 martie, cei din Miercurea Ciuc vor primi vizita finalistei ediției trecute, campioana din Deva, iar timișorenii își vor apăra trofeul în semifinala de la Iași cu CSM Politehnica.

Penultima etapă din retur continuă luni și marți iar ultima îi va găsi pe bănățeni la Galați, CS United fiind la 5 puncte în urma Informaticii și având de jucat luni la ora 18 la Odorheiu Secuiesc. Clasamentul actualizat și programul ultimelor runde, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 10

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: