Informatica Timișoara învinge acasă la a doua încercare

Deși a debutat încă din 9 septembrie, adică în urmă cu peste 3 săptămâni, noua ediție a Ligii I de fotbal în sală a bifat în această seară doar cel de-al șaptelea meci din campionatul elitei, caravana futsalului autohton la vârf punându-se așadar foarte greu în mișcare, deși, paradoxal, cu un număr de participante mai mic decât niciodată, numai 7 cluburi. Două dintre acestea, CS Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, campioane ale țării nu tare demult, în 2018 respectiv 2017, au dat piept de la ora 18 în sala ”Constantin Jude” la finele etapei a III-a iar bănățenii n-au mai pierdut acasă, precum în runda inaugurală, ci s-au desprins încă din prima repriză: 5-2 (2-0).

Drastică împuținare a grupărilor din Liga I de futsal a României, de exemplu de la 13 la start în septembrie 2015, când debuta absolut direct la acest nivel noua prim-divizionară a Timișoarei, la unsprezece în ediția adjudecată în urmă cu 2 ani și ceva de deveni, iar ulterior la zece în campaniile 2017-2018 și 2018-2019. 

Cu toate acestea, startul noului sezon 2019-2020 a fost și cel mai anevoios, nefiind până acum zi măcar cu două meciuri jucate în campionatul Ligii I, care abia și-a completat a doua etapă, într-o dezlânare total lipsită de continuitate. În absența căreia, forma și inspirația de moment au căpătat o importanță în plus în economia disputelor.

O seară pe val pentru gazda CS Informatica Timișoara, care, la nu mai puțin de exact 3 săptămâni de la găzduirea întâlnirii din runda inaugurală cu CS United Galați, pierdută cu 3-4 într-o reeditare a finalei adjudecate în primăvara lui 2018 cu vicecampioana de-atunci dar și la zi a țării, a semnat un nou succes în deja tradiționalele încleștări cu vecinii din vest de la Autobergamo Deva: 5-2 (2-0).

Confruntările lor directe au deja un istoric în care cei de sub Cetate au oftat la final în preajma trofeului pe masă, în ultime acte la Timișoara dar nu numai, partida de campionat de pe Bega din sezonul regular anterior având în schimb nu doar un rezultat diferit, net favorabil hunedorenilor, dar și o semnificație aparte, fiind prima după despărțirea antrenorului-jucător Robert Lupu de alb-violeți, ceea ce declanșa în Banat schimbarea de macaz avându-și urmările la ora actuală.

Pesemne cât se poate de bune, Informatica reclădind ulterior, de la începutul anului 2019, atât prin înălțarea valului următor, eventul campionat – Cupa României în contul formației sub 19 ani a clubului, cât și prin a reconfigura lotul pentru noua ediție a Ligii I. Cea anterioară a încheiat-o strict cu înfrângeri în play-off, patru la număr în fața Dunării Călărași, viitoare câștigătoare a bronzului în finala mică împotriva devenilor, respectiv a noii campioane la zi a țării, Imperial WET Miercurea Ciuc.

De altfel și unica formație strict cu victorii după cele câte două partide în picioare în noul campionat pentru fiecare dintre cele 7 prim-divizionare, Autobergamo trecându-și de-acum în cont și o înfrângere, după un detașat 10-1 victorios cu clujenii, scor al primelor 3 etape care încă nu s-au încheiat.

Amatorii de fotbal în sală nu s-au înghesuit deloc în tribuna timișoreană, dar meciul, foarte echilibrat în debutul său, a avut totuși veleități superioare nivelului altfel perceput ca fiind mai modest în cazul noii versiuni actualizate a unui duel altădată la vârf. Autobergamo și-a jucat cu curaj rolul vizitatoarei cu șansa a doua, însă atât cât a putut, finele primei reprize aparținând amfitrionilor, care au și fructificat, prin Nastai și Montero: 2-0 la pauză.

Avantaj dublat la reluarea partidei, de către Cojocaru și printr-un autogol al oaspeților, care au avut totuși reacție, Sasse și Toader realimentându-le speranțele: 4-2. N-avea să fie, Milovac stabilind scorul final în favoarea formației îndrumate de Vitor Hugo Costa, 5-2, licăr de speranță în ideea unui sezon mai bun decât cel anterior.

Urmează acum și două deplasări pentru bănățeni, duminică de la ora 15 în sala ”Horia Demian” din Cluj, în deschiderea etapei a patra, cu unica formație rămasă fără punct, CFF Clujana, penultima în sezonul regular precedent, și joi 10 octombrie de la ora 18 într-o restanță din runda a II-a la Odorheiu Secuiesc, Futsal Klub începând campionatul abia săptămâna trecută, victorioasă cu 5-11 joi la Cluj dar și pierzătoare duminică la Dunărea Călărași cu 4-2.

Rezultatele etapei a III-a în Liga I, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 10

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: