Informatica Timișoara învinge la încheierea returului și se pregătește de play-off-ul contra Dunării

La doar 5 zile după cucerirea primului trofeu din palmares, Cupa României, adjudecat marți seară târziu în sala ”Constantin Jude”, la lovituri de departajare, proaspăta laureată din întrecerea eliminatorie s-a reconectat duminică de la ora 18 la întrecerea din campionatul Ligii 1, având la dispoziție cu ocazia rundei finale din returul sezonului regulat un meci mai mult pregătitor în vederea abordării sferturilor de finală din faza play-off. Oaspeți au fost reșițenii de pe antepenultimul loc iar CS Informatica, știind că nu mai poate avansa de pe locul 4, spre podium, dar nici regresa, s-a regrupat înaintea tururilor eliminatorii din campionat printr-un 5-1 (2-0) cu Muncitorul, însă mai mult cu gândul la disputele de pe 4-5 cu Dunărea Călărași pentru intrarea în semifinale.

35

 

Odată triumfători în Cupa României, prin deposedarea de trofeu a devenilor învingători în întrecerea K.O. în 2015 și 2016, alb-albastru-negrii de la CS Informatica Timișoara s-au axat din nou pe campionatul Ligii 1 de fotbal în sală, care în acest weekend a programat etapa finală a returului, înaintea sferturilor din play-off. Iar dat fiind că punctajul elevilor lui Robert Lupu indica încheierea sezonului regulat pe locul 4, fără alte calcule și permutări în funcție de rezultatele rundei din aceste zile, presiunea duelului bănățean cu Muncitorul Reșița a fost net mai mică decât la ora finalei de marți a Cupei României, una fără goluri în timpul regulamentar, pe fondul mizei ridicate.

În această seară în schimb s-a înscris, Rakic deschizând scorul iar Simic dublând până la pauză avantajul vicecampioanei României, din pasa aceluiași Rakic. O miză ceva mai mare era pe undeva pentru reșițeni, care, în cazul unei eventuale remize, altfel ca și imposibilă, ar fi prins de pe locul 8 trenul fazei play-off, peste Spicom, și implicit dueluri cu prima clasată după sezonul regulat.

Învingătoare în tur la Reșița cu 6-0, Informatica a scos totuși după pauză mingea din propria plasă, dar tot Rakic a refăcut avantajul de două goluri iar Andres Fernandes și Savio Valadares au conturat un scor ceva mai aproape de realitatea din teren: 5-1. Ceva mai clar au câștigat în această rundă finală a returului grupările de podium pierzătoare luni și marți la Timișoara în Cupa României, F.K. Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, fiecare cu 6 goluri avans în deplasare la Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe, rămânând de văzut luni de la ora 18,30, în funcție de rezultatul jocului CS CityUS Târgu Mureș – CS United Galați, cine va câștiga sezonul regulat, trupa deveană sau gălățenii, însă cert este că partidele mai încrâncenate abia urmează, în sferturile cu vedere spre semifinale. S-ar mai cunoaște totuși deja un sfert de finală, FK Odorheiu Secuiesc – CS CityUS Târgu Mureș, 3 cu 6…

Anul trecut, timișorenii au pierdut primul joc în deplasare al sferturilor de finală, cu 4-3 la Iași, în 23 aprilie, dar s-au revanșat apoi clar acasă, cu 10-2 și 7-1, intrând în semifinalele în care s-a repetat scenariul, cu o primă înfrângere afară la Galați, urmată însă de triumfuri pe teren propriu. Pe-atunci, la debutul în sferturi, viitoarea oponentă a bănățenilor, Dunărea Călărași, a cedat categoric pe teren propriu în manșa I, 2-9 cu viitorii campioni din Târgu Mureș, echivalent cu ieșirea din cursă.

Iar Informatica a câștigat la ultima vizită la Dunăre, anul acesta, cu 1-0 în optimile de finală ale Cupei României, completând astfel reușita unei revanșe adjudecată totuși cu cântec în returul de campionat din ”Constantin Jude”, 3-2, după ce trupa din Călărași surprindea prin a-i învinge pe vicecampioni la prima lor descindere din această stagiune, 5-3 pe 12 septembrie, în etapa a doua.

Până la ora sferturilor, să mai notăm că Informatica a atins la potou totalul de 100 de goluri marcate în 20 de runde din sezonul regulat prin a începe în această seară cu Koivumaki – Deco, Thiago Alcantara, Savio Valadares și Felipe Oliveira, antrenorul-jucător Lupu intrând apoi la rândul său dar și apelând pe parcurs la Fernandes, Rakic, Simic, Ilaș, Voin, Molina și Apostol.

Rezultatele etapei a 22-a și restul programului de luni, plus ierarhia sezonului regulat, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: