Informatica Timișoara, învinsă din nou pe final în semifinale la malul Dunării. Dubla lui Cireș decide învingătoarea: United Galați, finală la titlu cu Autobergamo Deva

CS Informatica Timișoara a fost învinsă cu 2-1 în meciul decisiv al semifinalei Ligii 1 de gazda United Galați și va lupta pentru locul trei. Timișorenii au deschis scorul în minutul 8 prin Savio, Cireș a egalat după patru minute, tot el aducând victoria gălățenilor cu mai puțin de două minute până la final. Felipe Oliveira a lovit bara în timpul rămas de joc și United a reușit să-și valorifice avantajul terenului propriu și să obțină biletele pentru finala cu Autobergamo Deva. Formația ce conducea după sezonul regulat s-a bazat pe foarte mulți jucători autohtoni în timp ce bănățenii s-au bazat mai ales pe sportivi din alte țări.

United Galați nu l-a putut folosi pe Moldoveanu la meciul decisiv după ce acesta a fost eliminat în partida de marți care s-a încheiat cu victoria gazdelor în ultima secundă. Antrenorul David Asandei a început partida cu Da Silva – Burdujel, Lașcu, Tudose și Cireș. Robert Lupu a schimbat portarul, începând cu Molina. Alături de acesta au intrat în formula de start Rakic, Simic, Savio și Felipe.

Octavian Cireș a înscris dubla care a decis câștigătoarea decisivului din semifinală. Sursa foto: facebook.com/unitedgalati

În debutul partidei timișorenii au încercat să atace pozițional, iar gazdele s-au mulțumit să stea compacți în defensivă și să încerce contre. Au fost câteva șuturi, dar nu foarte periculoase. Tehnicianul gazdelor a schimbat toată linia de câmp după doar câteva minute, intrând Cojoc, Crăciun, Al Ioani și Borges. Oaspeții au avut câteva șuturi pe lângă, iar Da Silva a scos șutul lui Rakic la colțul lung. Timișorenii au avut mai multe cornere, dar șuturile lor nu au pus probleme, fiind deviate de apărători. Portarul gazdelor a jucat cu o întindere și a avut nevoie de mai multe îngrijiri medicale pe parcursul partidei. Simic a tras din voleu mult peste poartă, dar gazdele nu reușeau să țină prea mult de minge.

0-1: Savio Valadares a deschis scorul în minutul 8 după ce a primit o minge la mijlocul terenului și a trecut în viteză printre adversari, învingându-l pe Da Silva. După primirea golului cei de la United au încercat să iasă la pressing și să țină mai mult de minge. După Ilaș, Lupu a fost al doilea român intrat pe teren la Informatica. Antrenorul-jucător al alb-violeților a primit galben la scurt timp după ce a intrat pe teren după ce a pierdut mingea aproape de propriul semicerc. Lașcu a tras pe lângă din unghi, iar la poarta cealaltă Da Silva reușea o nouă intervenție. Jocul s-a schimbat față de start, cu oaspeții în apărare încercând să iasă cu mingi lungi, iar United petrecea mai mult timp în atac.

1-1 Octavian Cireș a restabilit egalitatea în minutul 12. Burdujel a repus la o fază fixă din dreapta, iar Cireș a venit lansat și a reluat în plasă de la limita semicercului de șase metri. După egalarea gazdelor jocul s-a mutat în centrul terenului, cu greșeli în construcția ambelor echipe. Spre finalul reprizei Simic a șutat din unghi, dar a fost blocat de Da Silva, iar Cireș a reluat din voleu în portarul Molina după corner. Gazdele au mai avut două șuturi pe lângă, dar nu foarte periculoase, astfel că la jumătatea partidei scorul era 1-1.

United a început mai sus în repriza secundă și voleul lui Al Ioani l-a întins pe Molina care a scos de la baza barei. Cojoc și Lașcu au tras pe lângă, iar de partea cealaltă Deco a încercat o execuție spectaculoasă din apropierea porții după ce a fost găsit liber, dar a trimis alături. Savic a centrat în fața porții și Da Silva a scos cu piciorul după care a avut din  nou nevoie de îngrijiri medicale. Portarul lui United a oprit și o lansare pentru Lupu. Pe contraatac gălățenii au avut o ocazie mare după ce Borges a driblat un adversar și apoi portarul, dar Simic a reușit să scoată de pe linia porții. A fost rândul lui Molina să necesite îngrijiri medicale. Borges a mai reușit un dribling și gazdele au cerut henț la Rakic după șutul lui Cireș, dar nu s-a dat nimic. Rakic a avut două ocazii: șut de la distanță scos de sub bară de Da Silva și reluare cu pieptul pe lângă poartă după centrarea lui Savio. Lașcu a șutat din unghi și a prins Molina. Galben și pentru Burdujel și în a doua jumătate a reprizei secunde au fost din nou greșeli de ambele porți. Rakic și Simic au șutat dar nu foarte periculos, iar Molina a scos două șuturi a lui Tudose, cu a doua reluare mai periculoasă, voleu din interiorul semicercului.

2-1 Octavian Cireș a făcut dubla în penultimul minut. Burdujel a păstrat mingea după un duel cu un adversar la care a reclamat henț. Pătrarul gazdelor i-a pasat lui Cireș în dreapta, acesta a driblat un adversar și a înscris la colțul lung. La reluare Informatica a scos portaru, cu Lupu intrând cu tricoul diferit. Felipe Oliveira a avut cea mai mare șansă de egalare, trimițând în bară din dreapta. A fost ultima ocazie mare a partidei, gălățenii au reușit să păstreze mingea în ultimele secunde și s-au impus cu 2-1.

United se califică în finală, 2-1 după o serie foarte strânsă cu deținătoarea Cupei, profitând de avantajul terenului propriu. Gălățenii vor lupta pentru titlu cu Autobergamo Deva în timp ce pentru timișoreni rămâne lupta pentru locul 3 cu Odorheiu Secuiesc.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 11

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: