Informatica Timișoara nu răstoarnă ierarhia

CS Informatica, a cincea la sfârșitul sezonului regular în Liga 1 de futsal, a pierdut luni seară în seria triunghiular a fazei play-off și returul acasă cu a patra clasată în aceeași ierarhie, Futsal Club Dunărea Călărași, de care era devansată cu două puncte după cele 18 etape, joc de la care, în principiu și pe hârtie, ar fi putut spera la cel mai mult în această serie de 4 apariții din întâlnirile primei grupe valorice.  

Timișorenii, care au găzduit în sala sporturilor din Săcălaz această ultimă apariție a lor în ediția 2018-2019 a Ligii 1 de fotbal în sală, campionat național sub egida FRF, n-au izbutit luarea revanșei după înfrângerea înregistrată pe malul Dunării pe 1 aprilie, cu 3-1, pierzând partida de luni de la ora 18 fără a înscrie, în premieră în faza play-off: 0-4 (0-3) cu Futsal Club, grupare din Călărași.

Încă rămasă astfel în cursa pentru intrarea în finala Ligii 1 de futsal, depinzând însă atât de obținerea victoriei în meciul direct pe care-l va găzdui vineri de la ora 18 cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, cât și de un succes al Informaticii în Harghita, în ultimul meci din seria triunghiular, la finele săptămânii viitoare, pe 4 mai. Momentan, cu tot cu cele 3 puncte din oficiu la start, primite înaintea fazei play-off în baza câștigării sezonului regular, Imperial Wet deține 9 puncte, cu golaverajul 10-3, urmată de Futsal Club Dunărea Călărași, cu 7 puncte, dintre care unul din oficiu, și golaverajul 9-6, bănățenii completând ierarhia, însă fără a mai putea spera de-acum la disputarea finalei mici, fără nici un punct, golaveraj 2-12.

Dunărea, câștigătoare a Cupei României, a exploatat la Săcălaz plusul valoric și al experienței competiționale în fața tinerei garnituri remaniate a timișorenilor, ale căror ezitări defensive le-au taxat încă din prima repriză prin golurile marcate de Plugaru, Ribeiro și Vârlan, completate de cel al lui Galan, din partea secundă.

CS United Galați s-a calificat deja în finala națională, din fruntea celeilalte serii triunghiular din play-off, în care, cu tot cu cele 3 din oficiu, a acumulat maxim de puncte, 12, înaintea ultimei apariții de la finele săptămânii viitoare, la Deva, cu Autobergamo, care mai are de jucat și joi la Odorheiu Secuiesc, hunedorenii deținând însă numai 4 puncte, zestre insuficientă pentru a mai prinde lupta pentru primul loc, dar îndestulătoare pentru a-și fi asigurat disputarea partidelor pentru poziția a treia și ”bronzul” ediției în curs.

Se preconizează așadar o dispută finală la vârf între cei din Galați și Miercurea Ciuc, iar pentru locul 3 între Dunărea Călărași și deveni.

Timișorenii de la CS Informatica i-au depășit în schimb săptămâna trecută pe deveni în runda finală a grupei vestice, Seria 5, din Campionatul Național de juniori sub 19 ani, 5-2 în sala ”Constantin Jude”, prin care au încheiat pe locul 2, cu bilanțul 8 6 0 2 42-26 18 puncte, la 3 în urma lui West Deva, învinsă o singură dată în cele 10 etape, cu 5-4 pe malurile Begăi. Juniorii bănățeni, câștigători ai Cupei României la categoria U19, au obținut astfel 3 succese în cele 4 apariții în returul din 2019 în seria vestică și continuă parcursul în faza superioară a competiției juvenile.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 10

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: