Informatica Timișoara pierde în prima etapă după ce a avut 4 bare cu Autobergamo Deva, scor 2-3 (0-2)

CS Informatica a debutat cu o înfrângere în noua ediție a Ligii 1. Alb-violeții au fost învinși pe propriul teren de Autobergamo Deva, scor 2-3, 0-2 la pauză. Devenii au înscris două goluri la mijlocul primei reprize, iar în debutul părții secunde au profitat de o eroare în apărare și s-au desprins la 0-3. Timișorenii au marcat de două ori în jumătate de minut și și-au creat destule ocazii la poarta adversă, printre care și 4 bare, dar nu au găsit drumul spre gol, iar deținătoarea Cupei și a Supercupei a plecat cu toate cele trei puncte de la sala Constantin Jude.

IMG_7289Ambele formații au antrenori-jucători, Lupu și Ignat, iar ambii au început pe bancă partida găzduită de sala Constantin Jude. Informatica a început în formula Giurcanu – Janjic, Simic, Rakic, Rajcevic. Devenii veneau după ce au câștigat Supercupa României după 6-1 cu City US Târgu Mureș, pe 28 august la Cluj. Autobergamo a început cu doi jucători care au evoluat sezonul trecut la formația de pe Bega, portarul Iancu și Al-Ioani, primul scos din poartă și din lot pe finalul campionatului trecut din cauza unor probleme comportamentale, al doilea a plecat în timpul sezonului. Pe lângă aceștia în 5-ul de start al hunedorenilor au mai intrat C. Matei, Nuno Vieira și Ferreira. Oaspeții au avut primul șut al partidei, de la distanță, scos de Giurcanu, iar Rakic a replicat la poarta cealaltă cu o finalizare după o lovitură liberă, dar Iancu a fost la post. Matei l-a pus la treabă pe Giurcanu după ce a bătut tare o lovitură liberă, dar pe centru, iar Janjic a reluat din dreapta pasa lui Rakic și l-a întins serios pe Iancu. Au urmat momente cu ocazii nu foarte periculoase de ambele părți, iar cei doi antrenori au făcut schimbări de linii ca la hochei. Tacot a fost lăsat singur în dreapta dar a tras pe lângă.

Una din cele mai controversate faze s-a petrecut în jumătatea gazdelor. Devenii plecaseră pe contraatac, iar Ferreira Da Costa a primit un pumn în figură, la baza nasului, de la Savio Valadares, care putea să vadă și roșu pentru acea lovitură. Arbitrii nu au fluierat nimic iar timișorenii au plecat pe contraatac 3 la 1, dar fostul lor portar a ieșit ca un libero și a trimis mingea în afară. Cei doi portari au avut din nou intervenții, iar Rakic a lovit bara în minutul 10 cu un șut din dreapta.

Două goluri într-un interval scurt pentru oaspeți

Antrenorul-jucător de la Autobergamo, Florin Ignat, a deschis scorul în minutul 11 cu un șut de la distanță din partea dreaptă, din apropierea băncii gazdelor, prin care l-a păcălit pe Giurcanu. Obadă a avut o ocazie bună când a tras din partea stângă spre colțul lung și mingea a trecut puțin pe lângă bară. Time-out Informatica, iar la reluare un jucător devean a fost împins pe contraatac. A fost al 6-lea fault de echipă, astfel că formația vizitatoare a beneficiat de o lovitură de la 10 metri. Căpitanul Cristi Matei a șutat puternic, în stânga portarului, bară și gol, 2-0 pentru Autobergamo. Matei a mai beneficiat de o lovitură de penalitate de la 10 metri, a schimbat colțul dar Giurcanu a parat.

Au urmat șuturi destul de departe de țintă, iar timișorenii puteau să profite de o greșeală a lui Iancu. Portarul a scăpat mingea din mână în apropierea porții sale, dar Al-Ioani a scos de pe linie. Vieira a rămas singur cu Giurcanu, dar galkeeper-ul timișorean l-a blocat în două rânduri. Timp de odihnă și pentru deveni care la revenire au încercat o posesie mai lungă. Rakic a tras peste, la fel ca Matei (al oaspeților) care a finalizat o fază cu 1-2-uri. A urmat o nouă fază în care oaspeții au reclamat o lovitură în față. De această dată Rakic a văzut cartonașul galben pentru cotul în fața lui Tacot. Pe finalul reprizei Pânzaru a alunecat când avea mingea în postură de ultim apărător, iar gazdele au cerut henț. Arbitrii au considerat că nu a fost intenționat și jocul s-a reluat din aut. Prima repriză s-a încheiat cu 0-2.

Ambele formații au revenit cu 5-ul de start la debutul reprizei secunde. Informatica a început în atac dar nu a avut ocazii, iar Giurcanu a plonjat și a scos șutul din stânga a lui Matei. Nuno Vieira a încercat un lob peste portarul gazdelor, din propria jumătate, dar execuția sa a trecut puțin peste.

În minutul 25 Alexandre Nuno-Vieira a profitat de o greșeală a lui Rakic, aproape de propriul semicerc, l-a deposedat și a scăpat singur cu Giurcanu pe care l-a învins pentru 0-3. Florin Matei (căpitanul gazdelor) a șutat în blocaj, iar Iancu a avut un reflex bun pentru a bloca un șut din apropiere. Obadă a dat peste poartă din semicerc, iar Matei a avut a doua bară timișoreană când a reluat din dreapta după o lovitură liberă de pe partea opusă. Thiago a avut o nouă ocazie pentru Informatica, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă.

Speranțe pentru alb-violeți după două goluri în mai puțin de un minut

Savio Valadares a marcat primul gol al timișorenilor în minutul 28. Brazilianul a șutat din stânga în vinclu la colțul lung după un assist de la Simic. După jumătate de minut Iancu a avut o intervenție reușită, dar Simic a recuperat și a fost faultat din spate de Al-Ioani, iar arbitrii au dictat penalty. Slobodan Janjic a executat tare spre stânga portarului, sus, iar scorul devenea 2-3 cu puțin peste 12 minute rămase din joc. După cele două goluri devenii au continuat să facă multe greșeli în apărare, Iancu a avut câteva intervenții la Valadares și Simic, iar Rakic a șutat tare în bară în minutul 31. Giurcanu a scos șutul din unghi a lui Al-Ioani pe contră, Iancu l-a oprit pe Valadares, iar Thiago a avut o intervenție curată când doi adversari scăpau pe contraatac. Matei a oprit în jumătatea cealaltă o acțiune a lui Simic prin fault și a primit galben.

Janjic a semnat o nouă bară a Informaticii, cu patru minute și jumătate până la final, iar Simic a reluat din stânga cu un voleu dar pe lângă. Oaspeții nu mai puteau ține de minge și continuau să facă greșeli, iar Lupu a cerut timp de odihnă cu trei minute rămase din joc. Antrenorul a intrat prima dată în teren când i-a luat locul portarului încercând să creeze superioritate pentru a marca. Autobergamo a rămas în pressing sus, Rakic a tras pe lângă, iar Ignat a cerut timp de odihnă. Devenii au recuperat și Lupu a rămas în poartă, a reușit să prindă șutul lui Iancu. O altă tentativă pentru oaspeți de a găsi poarta goală, dar mingea a trecut pe lângă, iar Lupu a repus cu mâna direct în aut. Timișorenii nu și-au mai creat ocazii, iar partida din prima etapă s-a încheiat cu 2-3 și oaspeții pleacă cu 3 puncte de la Timișoara.

În etapa următoare Autobergamo joacă acasă cu campioana City US Târgu Mureș, reeditarea Supercupei, în timp ce timișorenii se deplasează la Călărași pentru partida din 12 septembrie cu Dunărea 2005.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: