Informatica Timișoara se califică în deplasare în sferturile Cupei României la juniori U19

CS Informatica Timișoara se numără între primele 4 formații calificate în sferturile de finală ale Cupei României la futsal rezervată juniorilor sub 19 ani, fiind în schimb unica echipă din primul ”careu” care a trecut de faza optimilor prin a-și continua parcursul în condiții de deplasare.

Juniorii clubului din Liga 1 de fotbal în sală aveau nevoie de victorie pe teren advers pentru a depăși primul hop al ediției în curs în competiția eliminatorie, succes pe care și l-au apropiat la limită sâmbătă după prânz în sala de sport din Ișalnița, lângă Craiova, în manșa secundă a optimilor de finală în compania Viitorului Băleasa.

Formație olteană care își crease un avantaj în urma meciului tur, disputat cu două săptămâni în urmă în sala ”Constantin Jude”, remizat 6-6, fără a valorifica însă sâmbătă de la ora 13 avantajul propriului teren în returul decisiv pentru accederea în sferturile de finală, manșă secundă adjudecată de CS Informatica Timișoara cu 3-4, la pauză 2-3.

Juniorii bănățeni, care vor sta pe 10 martie în runda inaugurală din 2019 dar și din returul seriei vestice în Campionatul Național juvenil sub 19 ani, urmând a juca în etapa imediat următoare a grupei de 5 echipe, pe 17 martie, la liderul Șoimii Șimand, cu care sunt la egalitate de puncte de pe locul 3 după tur, au eliminat-o așadar din Cupa României la nivel juvenil pe prima clasată cu punctaj maxim după tur în seria de 6 formații din Oltenia a campionatului U19.

CS Informatica s-a calificat fără înfrângere în sferturi, cu scorul general de 10-9, prin a răsturna soarta dublei manșe în returul în deplasare, pe când alte două formații au trecut de optimi cu duble victorii, CSM Târgu Mureș cu 14-3 în tur la Craiova și cu 10-1 tot sâmbătă în returul acasă cu Liceul Tehnologic Auto, iar CS United Galați cu 5-3 în deplasare la Fălticeni iar sâmbătă cu 5-1 pe teren propriu în returul cu Colegiul Național Nicu Gane.

Și CS KSE Târgu Secuiesc a răsturnat în retur soarta calificării, dar pe teren propriu, prin a câștiga săptămâna aceasta cu 10-3 cu Viitorul 2010 Buzău, care se impunea acasă în meciul tur cu 6-3.

Astăzi se mai joacă returul altor 3 optimi de finală, colega de serie vestică în campionat a timișorenilor, West Deva, având de apărat la Craiova avantajul de 7-5 luat acasă în tur în fața echipei Forța Oltenia.

Iar apropo de sferturile de finală ale Cupei României și formații devene, Autobergamo va găzdui pe 24 februarie de la ora 18 jocul pentru intrarea în semifinalele competiției seniorilor, cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, cea care o elimina din optimi în Harghita pe CS Informatica Timișoara, cu 6-2. În celelalte sferturi rezervate seniorilor, Futsal Club Dunărea Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, SCM Gloria Buzău – CS United Galați și, într-un duel secund divizionar al ocupantelor locurilor 4 și 1 la unul-două meciuri după startul returului cu 8 formații, Futsal Club Piatra Neamț – CSM Târgu Mureș.

În elita Ligii 1, etapa a XV-a a început sâmbătă prin 3 victorii acasă, rezultatele și clasamentul actualizat fiind enumerate pe coloana datelor tehnice, și se va încheia luni de la ora 16 cu meciul Futsal Poli Iași – CS Informatica Timișoara, echipe despărțite de două locuri dar 11 puncte în ierarhie.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport juvenil și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 14

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: