Informatica triumfă la Galați și la lovituri de departajare și e la un pas de titlul național. Luni 21 mai de la 18:30 în ”Constantin Jude”

CS Informatica a mai făcut un pas spre aducerea trofeului Ligii 1 de fotbal în sală la Timișoara pe ruta Târgu Mureș – Deva, prin a câștiga tot la Galați și cel de-al doilea meci jucat în sistemul ”trei victorii din 5 partide” în ultimul act cu CS United al ediției 2017-2018, de această dată la lovituri de departajare după 3-3 în timpul regulamentar, la 24 de ore în urma ridicării cortinei în finală printr-un 0-1 parafat în antepenultimul minut de joc.

Finalistă învinsă de târg-mureșeni la finele sezonului de debut al bănățenilor în elita Campionatului Național de futsal, dar apoi și câștigătoare în 2017 dar și în campania în curs a Cupei României, CS Informatica Timișoara s-a distanțat astăzi de la ora 18:30 la 2-0 ca scor general al întâlnirilor finalei la titlu cu gălățenii, pierzători în ultimul act de anul trecut în fața celor de la Autobergamo Deva.

Având de disputat primele două meciuri în deplasare la Dunăre, în virtutea clasării superioare a moldavilor la finele sezonului regular, elevii lui Robert Lupu – foto pagina I și-au făcut calculele că măcar un rezultat favorabil în estul țării le-ar spori șansele de adjudecare a trofeului, prin prisma faptului că, în baza programării competiției, a treia și a patra partidă erau anunțate a fi pe Bega, în propriul fief. Însă timișorenii ar putea să nici nu mai aibă nevoie de găzduirea unui al doilea meci, dacă luni de la ora 18:30, cu ocazia jocului 3 al finalei, vor cuceri trofeul înainte de termen, ceea ce ar echivala cu semnarea ”dublei” campionat – Cupa României.

Până atunci însă, Simic și compania pot savura desantul de succes la Dunăre, unde vizitatorii au deschis scorul dar apoi au și fost conduși, egalând însă prompt, după care au preluat din nou conducerea și în prelungiri, fiind însă din nou la rândul lor egalați: 3-3. Nemaifiind vorba despre o întâlnire pe puncte din sezonul regular, s-a purces la executarea loviturilor de departajare, un alt capitol la care timișorenii sunt stăpâni pe sine, astfel cucerind în finale trofeele Cupei României, iar oaspeții nu s-au dezmințit, Araujo, Deco și Felipe Oliveira transformând, în vreme ce United a înscris numai prin Lascu, Tudose în schimb ratând.

Felipe deschidea și scorul în timpul regulamentar, surprinzător de la distanță, dar căpitanul Cojoc a găsit apoi ac de ”violetul” vizitatorilor, egalând, după care Lascu a dat speranțe moldavilor, deșarte prin prisma egalării reușite în faza imediat următoare de Savio Valadares, cu largul concurs creativ al lui Rakic: 2-2.

Precum în timpul regulamentar, și primul gol al prelungirilor a fost înscris tot de oaspeți, prin Deco, după ce Crăciun ochea bara porții timișorenilor dintr-o lovitură de la 10 metri, însă același Cojoc a mai egalat o dată, cu două minute înaintea finalului. Inevitabil, lovituri de departajare, deja o rețetă a casei pentru finaliștii timișoreni cu o mână pe trofeu și cealaltă pe dopul sticlei de șampanie.

CS Informatica are așadar 3 șanse de a cuceri în premieră laurii Ligii 1 de futsal, mai întâi lunea și marțea viitoare la Timișoara…

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = douazeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: