Paște îngândurat pentru Informatica. Locul 2, pierdut după 0-5 prin decizia Comisiei de Recurs a FRF în meciul nejucat cu United Galați

De la extazul păstrării trofeului Cupei României, la agonia răsturnării de situație în foarte controversatul caz al partidei rămase nedisputată de gazda CS Informatica Timișoara la finele turului Ligii 1 de futsal cu CS United Galați, ultima decizie, cea din partea Comisiei de Recurs a FRF, fiind dictată tocmai înaintea returului de la Dunăre, restanță programată în Sâmbăta Mare din etapa cădere de cortină peste sezonul regular al campionatului. Meci în care, conform verdictului federal inițial, al Comisiei de Disciplină, favorabil bănățenilor cu 5-0, moldavii ar fi avut nevoie de victorie pentru a-i devansa pe locul secund după retur.

Așa însă, jocul de sâmbătă de la ora 18 din runda a XVIII-a și ultima în returul Ligii 1, cu care se și încheie de fapt sezonul regular, mai are doar un caracter academic, noua ierarhie la zi conform ultimei decizii a Comisiei de Recurs plasându-i pe gălățenii triumfători cu 0-5 la ”masa verde” pe locul 2, în rocadă cu timișorenii, la o diferență de 4 puncte, intangibilă într-un singur meci.

CS Informatica va aborda așadar play-off-ul de pe locul 3, în ascensiune față de sezonul trecut, a patra atunci după retur în urma primei clasate din Galați dar și a lui Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc, dar în regres în comparație cu campania de debut în elită, 2015-2016, încheiată prima după retur.

O triplă lovitură pentru timișoreni, ținând în primul rând de răsturnarea verdictului, prin decizia unei alte comisii, dar și de pierderea implicită a locului 2 după retur, capac la toate tocmai meciul de sâmbătă de la Galați devenind lipsit de relevanță, în ceea ce ar fi fost măcar un prim duel direct în acest campionat între beligerantele la ”masa verde”. Cuțitul e cu atât mai mult întors în rana timișorenilor cu cât partida de la Dunăre este programată în Sâmbăta Mare de la ora 18, un ajun de Paște departe de Timișoara, în celălalt capăt al țării.

Cert este că întreaga tevatură ce a urmat neplăcutelor episoade ale nedisputării inițiale a jocului tur dar și a reprogramării sale, n-a făcut deloc cinste grupărilor implicate, care ar face bine să se uite în adâncul sufletului. Era vorba despre un banal meci de campionat care trebuia jucat, și care n-a mai avut loc, în detrimentul sportului, acesta fiind sâmburele întregului neajuns, nedetectat în vâltoarea evenimentelor de protagoniștii direct implicați. Care ar trebui să-și pună întrebarea ce au gândit oare de pe margine și dintr-un punct neutru de vedere simpatizanții acestui fenomen pe nume fotbal de sală. Se pot oare oamenii detașa câtuși de puțin de propriile opinii subiective și partizane sau se lasă lesne târâți în ridicol? Și se găsește oare cineva să-i tragă totuși de mânecă și să-i aducă în simțiri? A fost oare futsalul conceput pentru a fi jucat pe teren sau pentru a deveni subiect de gâlceavă pe la comisii în jurul unui banal meci tur, din ambiții și orgolii depășind cu mult nu doar spiritul de fair-play ce ar trebui să domine arena sportivă!?

Oricum, ultimul verdict este cât se poate de neplăcut pentru deținătorii ”bronzului” în Liga 1 și ai Cupei României: ”În temeiul art 13.1 din ROC, Comisia de Recurs a FRF a sanctionat Clubul Informatica Timisoara cu pierderea jocului cu United Galati din etapa 9 cu forfait (5-0) si penalitate sportiva de 4.000 lei”. Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

Reamintim că meciul programat inițial în 7 noiembrie în sala ”Constantin Jude” nu s-a disputat pentru că gazdele bănățene au invocat probleme medicale, însă, după ce Comisia de Disciplină a FRF a omologat rezultatul cu 5-0 pentru timișoreni, deoarece gălățenii nu s-au prezentat la reprogramare, Comisia de Recurs a decis ca United să câștige partida la scor de neprezentare, hotărârea fiind definitivă pe plan intern.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: