Robert Lupu, antrenor-jucător al echipei anului în Timiș, Informatica, va continua pe teren la Rapid: ”A fost o mare presiune din partea cluburilor, să nu mai fiu jucător şi antrenor în două locuri”

A câștigat în 2018 tot ceea ce se putea câștiga pe plan intern, cucerind în premieră titlul național în Liga 1 de futsal sub egida FRF, completare majoră la reușita păstrării Cupei României dar și a Supercupei. În consecință, echipă a anului 2018 în județul Timiș la jocuri sportive a fost desemnată C.S. Informatica Timișoara

Care a încheiat însă pe picior greșit anul competițional, momentan și rămânând într-un picior, datorită apăsătoarei incertitudini legate de viitorul imediat al campioanei en-titre. După cum se știe, antrenorul-jucător Robert Lupu se despărțea de formația pe care a condus-o spre titlul ediției trecute chiar înaintea recentei căderi de cortină, 1-3 acasă în derby-ul cu Autobergamo Deva, precipitare a evenimentelor care a înecat cu atât mai mult corăbiile grupării de fotbal în sală.    

Însă, din postura de principal exponent până mai ieri al campioanei țării, Robert Lupu, prezent astăzi la ”Gala Sportului”, a lansat o rază de lumină și speranță în privința viitorului laureatei naționale a Ligii 1 sub egida FRF, totodată câștigătoare a Cupei României și Supercupei României.

Astfel, fostul antrenor-jucător la Informatica Timişoara, echipă a anului 2018 în județul Timiș la jocuri sportive conform ierarhiilor DJST Timiș, for care a pus în scenă ”Gala Sportului”, a arborat o notă optimistă cu ocazia evenimentului de la ”Flora”: ”Mă bucur foarte mult pentru ce am realizat la această echipă! Aşa, să zicem, cu un ochi aş plânge, dar nu trebuie să privim lucrurile aşa, că suntem într-o situaţie mai grea… Eu voi susţine tot timpul această echipă şi voi fi în continuare alături de ea. Cu siguranţă, poate nu vor avea acelaşi motor, dar cu siguranţă în următorul an va fi cu totul altceva. Chiar am discutat cu domnul Lungu, avem un proiect foarte bun şi o strategie cu jucători mai tineri, sub 25 de ani, iar eu cred că într-un an de zile vom fi o surpriză frumoasă, vom uimi lumea cu ceea ce vom pregăti cu futsalul românesc!”

Întrebat de conducătorul clubului, Gabriel Lungu, care spunea ”la cald” după înfrângere că s-a retras, Robert Lupu a explicat…

”Da, este adevărat… Dar eu vorbesc foarte mult cu dânsul, că dacă se va da în spate, acest club nu mai are cine să-l finanţeze şi atunci sigur se va desfiinţa. Dânsul s-a supărat foarte tare la ceea ce s-a întâmplat cu Informatica Timişoara, şi eu sunt supărat că s-au luat nişte decizii pe care eu nu vreau să le mai comentez, dar cu siguranţă le-am spus că vreau să antrenez şi Informatica Timişoara, şi naţionala. Știu foarte bine ce presiuni s-au pus pe această temă, dar eu îmi doresc să fac performanţă la echipa naţională. Însă indiferent cât ar vrea oamenii să mă îndepărteze de acest club, eu nu o să mă dezic de acest club, căci am făcut numai lucruri frumoase, împreună cu domnul Lungu. Cu siguranţă, vor avea tot sprijinul meu, chiar dacă sunt numai antrenor al echipei naţionale. Toate resursele pe care le pot da, voi fi alături de oricare club din România. Dar cu siguranţă că Informatica nu va muri, nu vreau eu să dau declaraţia pentru domnul Gabi Lungu, dar cât de ambiţios este, nu se va lăsa… Am văzut că a plans după înfrângerea cu Deva…”

Din această lună doar selecționer al reprezentativei de seniori a României la futsal, fără a mai continua în paralel și ca antrenor-jucător la campioana țării, Lupu a admis că va continua totuși pe teren, dar în fotbal, la nivelul la care a activat în ultima vreme, din competițiile sub egida AJF Timiș, și anume la Rapid Săcălaz, cu care încheia pe locul 2 în Seria a II-a din ”Județ” finele ediției anterioare, și cu care a încheiat pe aceeași treaptă sezonul de toamnă din 2018, în campania în curs, la egalitate de puncte cu liderul din Gătaia…

Robert Lupu & Gabriel Lungu, titlul, Cupa și Supercupa în 2018 cu Informatica

”A fost mare presiune ca să nu mai fiu jucător şi antrenor în două locuri, mare presiune din partea cluburilor, chiar dacă FRF a dorit mult să îi împace. Dar nu a reuşit, în final. Eu cred că au fost câteva cluburi rele, care din păcate au lovit într-o echipă care a făcut performanţă. Eu cred că Informatica este o echipă puternică şi a trebuit să fie doborâtă, nu a făcut nicidecum FRF lucrul acesta, să fie doborâtă Informatica. De dragul liniştii a încercat să ajute şi cluburile au susţinut clar că trebuie să fiu antrenor numai la echipa naţională. Chiar noi nu am agreat lucrul acesta, nici eu nu l-am agreat, dar repet, foarte mult mi-am dorit să fiu antrenor la echipa naţională. Am început un proiect şi sunt mulţumit că am dus cu bine un proiect şi la Informatica, proiect în care am reuşit o performanţă istorică. Eu cred că cine va prelua acest club poate să facă performanţă, este un brand, este o echipă mare, care în trei ani a făcut ceea ce nu au făcut alţii în mulţi ani, mă refer la United Galaţi, care are 15 ani şi nu are nici un titlu câştigat, şi totuşi continuă, şi îi felicit pe această cale! Eu cred că echipa Informatica, dacă găseşte un om inteligent cu bani, poate trăi în continuare şi cu bani puţini. În încheiere, chiar la sfârşit de an, doresc tuturor sportivilor şi oamenilor de fotbal multă sănătate, Sărbotori fericite şi La Mulţi Ani!”

O altă echipă timișeană a anului 2018 în jocurile sportive, dar la juniori, este cea a C.S.Ș Bega Timișoara, campioană națională U14 la baschet feminin. Iar ca echipă a anului 2018 la sporturi individuale a fost desemnată gruparea de floretă a fetelor și băieților din secția de scrimă a CSU Politehnica Timișoara, formații sub îndrumarea antrenorului Virgil Sălișcan. Rezultatele care le-au apropiat locul I sunt titlul național la masculin, Cupa României la feminin respectiv locul 3 la Cupa Europei la fete.


Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: