Robert Lupu, exponentul Informaticii ca jucător și selecționer al României în preliminariile Euro. Echipa U19 a Timișoarei, câștigătoare a Cupei României la juniori

Futsalul intern își comută în aceste zile atenția, între sezonul regulat și faza play-off a Ligii 1, pe preliminariile Campionatului European al cărui turneu final va avea loc în 2018 între 30 ianuarie și 10 februarie la Ljubljana, România urmând a găzdui sâmbătă, duminică și marți Grupa 4 a calificărilor, la Călărași, unde va debuta contra Finlandei pe 8 aprilie de la ora 19 și va continua contra Letoniei respectiv Portugaliei, pe 11 aprilie de la ora 18, doar primul loc în patrulater asigurând accederea directă la Euro 2018.

informatica-autobergamo-1-0-e1474914781997-150x125

 

Fotbalul de sală timișorean, recent aureolat prin adjudecarea de către CS Informatica a trofeului Cupei României, atât în întrecerea seniorilor cât și, săptămâna aceasta, la categoria de vârstă U19, va avea un reprezentant în turneul de calificare de la Dunăre, în persoana antrenorului-jucător Robert Lupu, selecționer al ”tricolorilor” care a convocat alți 14 componenți, axându-se în special pe un grup de 6 internaționali de la finalista învinsă în competiția K.O., Autobergamo Deva, printre care și un sportiv naturalizat, respectiv 3 de la CS CityUS Târgu Mureș și 2 de la FK Odorheiu Secuiesc – alte participante la Final4 din Sala ”Constantin Jude”, câte un exponent având CS United Galați și Dunărea Călărași iar Răducu, din futsalul de peste hotare.

Lusitanii au prima șansă la calificarea directă însă și locurile secunde din cele șapte grupe oferă o oportunitate adițională de accedere la Euro 2018, via play-off, laolaltă cu cel mai bun loc trei. Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie.

14908575593e84485f

 

Ultima strigare în futsalul intern înaintea preliminariilor a fost la mijlocul săptămânii cu ocazia turneului final de 3 zile al Cupei României la categoria sub 19 ani, adjudecat la Târgu Secuiesc, în dauna gazdelor, tocmai de Informatica Timișoara, triumfătoare în ultimul act cu 6-4 (4-3), după ce în semifinale, cu o zi înainte, dispunea cu 7-4 de Viitorul 2010 Buzău iar în sferturile de finală, cu alte 24 de ore înainte, cu similarul 6-4 de F.K. Odorheiu Secuiesc. Timișorenii au alcătuit una dintre cele două grupări, alături de CSM Politehnica Iași, care au fost nevoite să treacă și de calificări pentru a se alinia la turneul final de opt echipe, Informatica U19 răsturnând acasă cu 12-3 dubla manșă din februarie cu CFF Clujana. Clubul sportiv de fotbal în sală s-a bazat în reușita sa și pe juniori fotbaliști de la ACS Poli, în frunte cu antrenorul Cristian Contescu.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: