România, victorii în Timișoara în ultimele teste înaintea apărării trofeului continental. Lotul, programul, detalii… Plecarea, marți!

Reprezentativa de minifotbal a României, cvadruplă campioană europeană la primele tot atâtea turnee finale ale miniEURO, a câștigat sâmbătă și duminică jocurile de verificare disputate în Timișoara contra formațiilor din Campionatul Județean ”Alborz”, trecând de prim-divizionara Continental și de tinerii de la Maracana Biled, ca ultime preparative înaintea plecării spre Muntenegru.

România - Muntenegru, o finală europeană de minifotbal cu tribuna plină

Triumfătoare la edițiile din Slovacia, în 2010, România, în 2011, Republica Moldova, la Chișinău, în 2012, și Grecia, în 2013, selecționata României, în care se disting mai mulți jucători timișoreni, și anume Popa, Costândana, Vâlceanu, Călugăreanu și nu în ultimul rând decarul Miroslav Nicolin, participant la toate cele 4 victorii finale, precum și Tiberiu Lajos, antrenorul ”naționalei”, efectuează stagiul de pregătire centralizată pe malurile Begăi, începând de vineri, cu cazare la Casa Politehnica și antrenamente la DAF Junior, în Giroc.

Timișoreanul Tiberiu Lajos, selecționer al ”tricolorilor” la minifotbal, a început sâmbătă în formula Cristian Popa – Costândana, Mircea Popa, Burciu, Radu, Vâlceanu, iar astăzi cu Rădulescu – Bărăgan, Burciu, Radu, Știrbeț, Chivu, rulând pe parcurs toți componenții lotului, 15 plus 5 de rezervă.

Ultimele retușuri, luni de la ora 17, contra lui AS WMT Giroc, urmând ca marți dimineață să se decoleze spre statul de la Marea Adriatică, unde România va încerca începând de joi să apere trofeul păstrat an de an de la lansarea tot mai popularei competiții, a cărei anvergură este, pe măsură, în creștere.

Astfel, numărul participantelor la turneele finale a crescut de la doar opt, treptat, până la 24 cu această ocazie, competiția având parte mai nou și de faze preliminare de calificare iar din primăvara viitoare chiar și de o ”verișoară mai mare”, Campionatul Mondial, a cărei ediție inaugurală este găzduită de Statele Unite ale Americii, destinație în câteva luni pentru ”tricolori”, europenii având repartizate 6 poziții în întrecerea la nivel global.

Minifotbalul a luat așadar un mare avânt, avându-i printre pionieri pe amatorii pasionați din minifotbalul localnic timișorean.

Campioana europeană România va juca pe rând în faza grupelor cu Slovenia (joi, 27.11.2014, ora 12, a României), Lituania (joi, 27.11.2014, ora 20) și Grecia, în derby-ul seriei, vineri, 28.11.2014, de la ora 20, optimile de finalăfiind programate sâmbătă, 29 noiembrie, de la orele 12 / 13 / 14, ora urmând a fi stabilită în funcție de locul ocupat în grupă. Conform portalului oficial al Federației de Minifotbal din România, în cazul în care echipa națională de minifotbal a României se va califica în fazele superioare ale miniEURO, postul de televiziune Sport.ro va transmite în direct și jocurile din sferturile de finală, semifinale și finala mică/finala mare, detalii despre zilele și orele de disputare fiind disponibile odată cu derularea competiției, pe pagina oficială de facebook a FMR.

 

Românii aflau luna trecută numele adversarelor pe care le vor întalni în faza grupelor la miniEURO 2014, conform tragerii la sorți de la Herceg Novi. „Tricolorii” sunt așadar repartizați în Grupa C, alături de reprezentativele Greciei, Sloveniei și Lituaniei.

Iată și componența grupelor Campionatului European de minifotbal, care va avea loc în Herceg Novi (Muntenegru), între 26 și 30 noiembrie 2014, meciurile fiind găzduite în Sala Sporturilor din Herceg Novi, pe o suprafață acoperită cu gazon sintetic, iar finala fiind programată duminică, pe 30 noiembrie, de la ora 20:

Grupa A: Croația, Kazakhstan, Italia, Irlanda;

Grupa B: Slovacia, Bulgaria, Polonia, Țara Galilor;

Grupa C: România, Grecia, Slovenia, Lituania;

Grupa D: Muntenegru, Moldova, Israel, Scoția;

Grupa E: Cehia, Turcia, Anglia, Spania; 

Grupa F: Germania, Rusia, Cipru, Letonia.

Primele două clasate din fiecare grupă precum și cele mai bune patru formații de pe locurile trei vor avansa în faza optimilor de finală.

*

Lotul: (portari) 1. Cristian Popa (AS WMT Giroc Timișoara) și 12. Bogdan Rădulescu (AS Vispesti Ploiești 2010); (jucători defensivi) 8. Nicolae Costândana (MAV Sports Timișoara), 2. Mircea Popa (Juventus Sibiu), 6. Gheorghe Bărăgan (AS Vispesti Ploiești 2010), 15. Florin Ignat (Deisgn Construct Brașov), 3. Gabriel Tănase (Marcă Înregistrată Sibiu); (jucători ofensivi) 4. Răzvan Radu (Design Construct Brașov), 5. Radu Burciu (D.C. Brașov), 10. Miroslav Nicolin (MAV Sports), 14. Emilian Chivu (Voința Deep Serv Focșani), 7. Adrian Călugăreanu (AS WMT Giroc), 13. Alin Iacob (C.J. Buzău), 11. Cosmin Crăciun (Bentel Sistem Cluj), 9. Ovidiu Vîlceanu (MAV Sports). Rezerve (pot lua locul unui component din lotul de mai sus în caz de urgență): 16. Deian Pecarov (AEM Timișoara), 17. Ioan Știrbeț (Lis Affair Iași), 18. Sorin Ghiuș (Oz-Er Golden Boys Bacău), 19. Robert Lungu (AS Vispesti Ploiești 2010), 20. Claudiu Dumitru (AS WMT Giroc).

Acesta este primul turneu final al C.E. în care forul național este condus de Ioan Onicaș, cel care i-a urmat în funcție lui Răzvan Burleanu, actualul președinte al Federației Române de Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: