Românii de la TAO United câștigă în Brazilia finala celei de-a II-a ediții a Neymar Jr’s Five, contra englezilor

Reprezentanți ai României au scris istorie în acest week-end în Brazilia, devenind campioni mondiali la cea de a doua ediție a Neymar Jr’s Five, cel mai mare campionat de fotbal 5-la-5.

În acest final de săptămână, Neymar Jr. a fost gazda finalei mondiale a întrecerii Neymar Jr´s Five, sărbătorind magia fotbalului de stradă în orașul său natal, Praia Grande, unde echipa românească TAO United a obținut victoria finală în fața milioanelor de fani care au urmărit transmisiunea live de pe redbull.tv, dar și a superstarului brazilian Neymar Jr. și a lui Gabriel Jesus.

Peste 100.000 de jucători din 53 de țări s-au bătut pentru un loc în finala mondială din Brazilia, însă nici o echipă dintre cele ajunse în finală nu a putut opri formația din România, care a reușit să se impună în finală în fața reprezentanților Angliei.

Finala a fost una foarte intensă, o adevărată bătălie care avea să decidă următoarea campioană mondială a competiției Neymar Jr´s Five. La finalul celor zece minute de joc regulamentare, scorul era 0-0, decizia fiind data de Golden Goal, unu la unu. Contraatacul românului Silviu Radu a fost cel care a adus victoria României, după ce englezul Kaine Wright avusese o posesie îndelungată a balonului și a ratat șutul către poartă.

“Când am reușit să intru în posesia mingii și am început să înaintez către poartă, mi-au dat lacrimile de bucurie, așa că nu știu exact cum am înscris golul”, a spus Silviu Radu. “Să joci în fața unor titani ai fotbalului mondial, precum Neymar și Gabriel Jesus nu este un lucru deloc ușor. Este un vis devenit realitate. Cred că ne va lua câteva zile să realizăm exact ce ni s-a întâmplat” a adăugat românul.

“Când am ajuns la teren, am văzut motivația echipei României și mi-am spus în sine că au stofă de campioni. Și așa a fost”, a spus Neymar Jr.

Imediat după câștigarea finalei, Neymar Jr., împreună cu jucătorul de la Manchester City, Gabriel Jesus și fostul căpitan al echipei naționale a Franței, Djibril Cissé, dar și alți doi prieteni apropiați de-ai lui Neymar au jucat un meci amical împotriva echipei României. Echipa României a fost prima care a deschis scorul împotriva echipei lui Neymar, conducând trei sferturi din meci cu 2-0, însa în ultimele două minute adversarii au revenit și au întors scorul la 3-2 în favoarea lor. “Mă bucur că am reușit să găzduiesc pentru a doua oară finala mondială la institutul meu de fotbal din Brazilia. Sunt o mulțime de jucători din întreaga lume care își dedică multă pasiune pentru acest sport și asta nu face decât să fiu mândru că îi pot reuni pe același teren și să le dau șansa să joace fotbal amator la un alt nivel”, a spus Neymar.

Peste 100.000 de jucători de pe șase continente au participat în calificările Neymar Jr’s Five în cele peste 350 de etape de calificări. Echipa României, campioana mondială din 2017, a câștigat și o excursie la Barcelona, acolo unde va merge în vizită la Neymar, urmând a petrece timp împreună și a-l vedea pe starul brazilian în acțiune, pe gazonul de la Camp Nou.

Despre Neymar Jr’s Five

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 50 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Peste 65.000 de jucători din 47 de țări s-au înscris să participe la prima ediție a turneului, iar cea din anul 2017 a fost și mai mare. Turneul din acest an a fost deschis echipelor de 5-7 jucători, cu vârsta între 16 și 25 de ani, iar noutatea din 2017 a fost dată de faptul că doi jucători mai mari de 25 de ani pot participa la competiție, echipele intrând în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, din Brazilia.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: