Savio Valadares, alte 4 goluri pentru România la baraj, victorioasă 7-4 în returul din Georgia și calificată la Euro 2018

Cu mai mulți componenți de la CS Informatica Timișoara convocați în efectivul pentru jocul decisiv în deplasare din această seară, reprezentativa de seniori a futsalului românesc s-a calificat la turneul final al Campionatului European din iarnă, din Slovenia, grație triumfului cu 4-7 (3-3) în returul de pe terenul Georgiei, la Tbilisi, decisiv în asigurarea biletelor pentru Ljubljana fiind brazilianul naturalizat Savio Valadares, care, după ce a egalat printr-o ”dublă” într-un minut din partea secundă a manșei I de la Deva, 2-2 (0-2), a deschis scorul în revanșă și a înscris după pauză golurile de 3-4, 4-5 și 4-7 pentru elevii antrenorului-jucător Robert Lupu, și el de la bănățeni.

România, calificată la Euro 2018 de futsal / www.frf.ro

România avea de atacat pe tărâm gruzin în revanșa de la ora 19,30 pentru a-și asigura un rezultat mai bun decât remiza 2-2 de pe teren propriu, iar Savio Valadares a dat tonul încă din minutul 4, 0-1. Georgienii au răsturnat scorul la 3-1 în minutele 6, 7 și 12, însă Paulo Ferreira, în același minut 12, precum și Florin Matei în minutul 20, au stabilit rezultatul la pauză: 3-3.

Savio Valadares a marcat și primul gol al părții secunde, 3-4 în minutul 22, gruzinii egalând peste nici 60 de secunde, însă tot Savio Valadares a punctat și în minutul 27, după care, în a doua jumătate a reprizei a II-a au mai înscris doar vizitatorii, căpitanul Emil Răducu în minutul 34 iar puncherul brazilian al Timișoarei în minutul 37: 4-7 și calificare cu scorul general de 6-9.

Românii și cu sportivi naturalizați vor trăi așadar emoțiile tragerii la sorți de vineri de la ora 13 a României a celor 4 grupe a câte 3 echipe de la turneul final din 30 ianuarie – 10 februarie 2018, primele câte două clasate urmând a se califica în sferturile de finală. De fapt, iată componența celor 3 urne valorice dar și programul meciurilor, gazda Slovenia fiind deja repartizată drept cap de serie în Grupa A.

În urna întâi valorică se mai găsesc Spania – ca deținătoare a trofeului, Rusia și Portugalia, pe când în urna secundă Italia, Ucraina, Azerbaijan și Kazakhstan, iar în urna 3, Serbia, România, Polonia și France, naționale calificate astăzi în urma dublei manșe de la barajul play-off. Serbia – Cehia a fost 4-4 iar ca scor general 8-7, Polonia – Ungaria 6-4 în retur și 7-6 în ansamblul celor două manșe iar Croația – Franța 4-5 și 5-6 la general.

Faza grupelor…

Marți 30 ianuarie 2018
Group A: Slovenia v A3
Group B:  B1 v B3
31 ianuarie
Group C: C1 v C3
Group D: D1 v D3
1 februarie
Group A: A3 v A2
Group B: B3 v B2

2 februarie
Group C: C3 v C2
Group D: D3 v D2
3 februarie
Group A: A2 v Slovenia
Group B: B2 v B1
4 februarie
Group C: C2 v C1
Group D: D2 v D1

Sferturi de finală
Luni 5 februarie
QF1: Locul 1 în Grupa A v Locul 2 în Grupa B
QF2: Locul 2 în Grupa A v Locul 1 în Grupa B

Marți 6 februarie
QF3: Locul 1 în Grupa C v Locul 2 în Grupa D
QF4: Locul 2 în Grupa C v Locul 1 în Grupa D

Semifinale: 8 februarie
SF1: sfertul de finală 1 v sfertul de finală 3
SF2: sfertul de finală 2 v sfertul de finală 4

Finalele, sâmbătă 10 februarie 2018: pentru locul 3 și medalia de aur.

Lotul convocat pentru returul de la Tbilisi i-a reunit pe Vlad Iancu (Informatica Timișoara) și Petrișor Toniță (Autobergamo Deva) ca portari, respectiv Robert Lupu, Sávio Valadares, Felipe Oliveira (toți trei de la Informatica Timișoara), László Szőcs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toți de la Autobergamo Deva) și Emil Andrei Răducu (Luxol St Andrews – Malta), iar cinciul de start a fost Iancu – 2. Florin Matei, 4. Paulo Ferreira, 8. Ignat, 11. Savio Valadares.

Opt echipe erau deja calificate la UEFA Futsal EURO 2018, și anume Slovenia în calitate de țară gazdă, Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Spania – ca deținătoare a trofeului, Kazakhstan și Rusia. Turneul final se va desfășura pe „Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie – 10 februarie 2018.

 

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: