Şcoala Nr. 12 câştigă prima ediţie a „Cupei Druckeria”

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12, din zona Iosefin, şi-a adjudecat prima ediţie a „Cupei Druckeria”, ce a reunit nu mai puţin de 17 echipe de şcolari de vârstă gimnazială cu ocazia competiţiei desfăşurată sâmbătă şi duminică pe baza sportivă a fostului arbitru Sorin Altmayer, şi anume selecţionatele de la Şcoala Generală 1, Şcoala Generală 11, Şcoala Generală 12, Şcoala Generală 21 şi Liceul „Jean Louis Calderon”, toate din Timişoara, respectiv ale şcolilor din Giroc, Banloc, Recaş, Ionel, Topolovăţu Mare, Săcălaz, Maşloc, Tormac, Peciu Nou, Fibiş, Jamu Mare şi Ciacova.

„Druckeria” este asociaţia suporterilor timişoreni şi iniţiatoare a acestei competiţii de minifotbal rezervată şcolarilor de vârstă gimnazială din Timişoara şi judeţul Timiş.

Şcoala Generală nr. 12, care a învins cu 3-1 (2-0) în finală selecţionata Liceului Teoretic din Peciu Nou, pentru care a redus din handicap la 2-0 Daniel Benzar, a avut în rândurile sale şi cel mai tehnic jucător al turneului, Alin Cădariu, talentat şcolar recompensat de Srdjan Luchin, fundaşul prim-divizionarei Poli, care a asistat la turneu împreună cu colegii de echipă Costel Pantilimon şi Dorin Goga, în asistenţă aflându-se şi Dusan Uhrin jr., antrenor principal al alb-violeţilor. În finala mică, echipa Şcolii Generale din Banloc a învins cu 2-1 la lovituri de departajare echipa Şcolii Generale nr. 21 din Timişoara, în timpul regulamentar scorul fiind egal, 2-2.

Învingătorii au demonstrat că alcătuiesc cea mai competitivă echipă, în ultimul act spunându-şi cuvântul şi faptul că echipierii Şcolii Generale nr. 12 erau elevi de gimnaziu exclusiv din clasa a VIII-a, comparativ cu spectrul de vârstă al adversarilor, culeşi şi din clasele a VII-a şi a VI-a, câte trei, şi un şcolar din clasa a V-a. Echipele de top au primit cupe, medalii şi alte premii cu însemnele Politehnicii, iar fiecare membru al echipei câştigătoare a primit câte un Policard pentru sezonul următor al Ligii 1.

„Sunt nişte copiii foarte talentaţi, câţiva dintre ei evoluând în <Cupa Danone>, ediţia 2008-2009”, a spus Paul Burtic, portar în vârstă de 27 ani al divizionarei D Juventus Pişchia şi profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul Teoretic Peciu Nou, a cărui echipă a condus-o până în finala „Cupei Druckeria”. Copiii sunt totodată componenţi ai echipelor de juniori ale CS Diniăşanca Peciu Nou, remarcându-se atât  Daniel Benzar, născut la 30.12.1997, care a atins cota de 10 goluri înscrise în întrecerea din weekend, cât şi Raul Aniţaş, portar al celor din Peciu Nou, care a transformat unul dintre cele două penaltyuri la lovituri de departajare, alături de Benzar, apărând unul: 2-0 contra celor din Banloc, în semifinale, după ce rezultatul în cursul celor două reprize a câte 15 minute fusese 4-4, cu Benzar marcator a trei goluri. Elevii din Peciu Nou au trecut cu 2-0 de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 21 din Timişoara, au remizat 1-1 cu cei din Tormac şi au dispus cu 6-1 de „Liceul Jean Louis Calderon”, toate în grupă, după care au dispus în sferturi cu 9-2 de echipa şcolarilor din Fibiş.

Portarul turneului, Codruţ Baciu, de la Şcoala Generală nr. 21, a fost premiat de Costel Pantilimon, portarul echipei reprezentative a României, iar golgeterul turneului, Florin Natanticu, de la Şcoala Generală Banloc, a fost recompensat de Dorin Goga. Competiţia s-a desfăşurat pe două terenuri sintetice, echipele fiind alcătuite din portar plus cinci jucători de câmp, dintr-un total de 12 jucători în lot.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: