Scor de matineu în Cupa României, scor de matineu și în Liga 1

CS Informatica Timișoara a mai adăugat un gol zestrei cu care se califica duminica trecută la Deva în sferturile Cupei României, debutând astăzi de la ora 17 și în sezonul de primăvară al campionatului Ligii 1 de fotbal în sală printr-un copleșitor 11-1 pentru vizitatorii de la Spicom Sfântu Gheorghe, aliniați în sala ”Constantin Jude” fără nici un punct în cont în primele 14 etape și doar cu 6 jucători.

În aceste condiții, meciul inaugural al primei etape dintre cele 4 rămase de disputat în 2018 din sezonul regular n-a avut istoric, sub semnul întrebării rămânând doar diferența de scor. Își va doborî deținătoarea bronzului în Liga 1 2016-2017 recordul victoriilor categorice din actuala campanie?

Răspunsul este nu, de puțin, după ce timișorenii îndrumați de Robert Lupu mai semnau triumfuri clare în sezonul de toamnă, 10-0 în septembrie cu gruparea ex-campioană CityUS Târgu Mureș, 3-10 la Reșița în noiembrie cu gazda Muncitorul și un maxim 1-12 în decembrie, în returul la târg-mureșeni.

Întrecerea cu 10 participante suferă în plan competitiv și calitativ pe seama deteriorării valorice a unor formații care țineau mai sus sau chiar foarte sus ștacheta, ceea ce nu știrbește însă din meritele bănățenilor, care pun în această seară capul pe pernă din postura de lideri ai elitei, înaintea ultimelor două ieșiri din retur, la campioana din Deva în jur de 11 martie și la Galați, deplasări intercalând primirea nou-promovatei din Miercurea Ciuc.

Până atunci însă, o altă deplasare în Cupa României, și tot la o secund divizionară, Fortius 2014 Buzău, a cincea din 12 echipe cu 9 runde înaintea încheierii returului în Liga 2, jocul eliminatoriu fiind programat în 4 martie la ora 17:30.

Lunga călătorie spre sud-est va fi abordată cu moralul ridicat după zdrobitoarele victorii din ultimele zile, cea de astăzi conturându-se până la pauză prin ”dublele” internaționalului român naturalizat și prezent la Euro 2018, Felipe Oliveira, și a noii achiziții din Brazilia, Daniel Araujo, replici la golul covăsnenilor în efectiv restrâns: 4-1.

Spicom n-avea cum să mai țină pasul în aceste condiții și după pauză, când diferența de scor mai mult decât s-a triplat prin reușitele altor jucători prezenți la Euro 2018, căpitanul Milos Simic semnând un hat-trick, compatriotul său Rakic două goluri iar același Felipe Oliveira și Valentin Ilaș câte unul fiecare: 11-1.

Fără alte comentarii, etapa propunând în schimb un duel de podium duminică la ora 18, la Odorheiu Secuiesc, Futsal Klub – Autobergamo Deva. Clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. Practic, pentru bănățeni urmează ieșirea la vârf sub Cetatea Devei…

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: