Unica fără gol marcat Portugaliei, 0-4 cu lusitanii, România rămâne pe 2 la golaveraj și intră la baraj: eventuale oponente

România a încheiat cu stângul seria patrulater pe care a găzduit-o de sâmbătă în preliminariile Campionatului European de futsal, pierzând de la ora 18 cu 0-4 (0-3) în fața liderului cu punctaj maxim Portugalia, la limită însă pentru a-și păstra la golaveraj locul secund în Grupa 4, suficient pentru disputarea barajului tur-retur de accedere la turneul final de la iarnă, din Slovenia.

Obiectiv atins de reprezentativa de seniori a fotbalului în sală românesc, și anume acela de a rămâne în cursa pentru calificarea la Euro 2018 de la Ljubljana, calculele hârtiei fiind pe deplin confirmate în cazul grupei cu 4 naționale găzduită de sâmbătă la Călărași, unde favorita Portugalia a obținut biletele pentru Slovenia de pe locul 1 și cu punctaj maxim iar ”tricolorii” i-au urmat în ierarhie, asigurându-și prezența în play-off. Baraj care se va disputa în două manșe, tur și retur, în luna septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, în urnă tot de pe locul secund și cu Georgia din Grupa A, cu 3 puncte și golaveraj 4-4 într-un turneu acasă, Ungaria (3p; 7-11) în Grupa B după gazda Azerbaijan, Croația în Grupa C (6p; 11-3) după gazda Ucraina, Cehia în Grupa F (6p; 12-10) după gazda Kazakhstan și Franța în Grupa H (6p; 9-7) după Rusia, în patrulaterul din Turcia. Totodată, Serbia se anunță a fi cel mai probabil ocupanta locului 2 în Grupa E, cea din Polonia, cu 6 puncte (11-9), depinzând însă de meciul final Polonia – Spania, între gazdele cu 3 puncte și liderul cu 6 înaintea reprezentației finale, început cu un gol iberic prin Bebe în minutul 2, iar tocmai Finlanda, din seria României, ar putea completa compoziția barajului din septembrie ca ocupantă a locului 3 cu cel mai bun punctaj, având 4 în cont, singura cu această zestre.

Românii, cu selecționerul-jucător Robert Lupu unic reprezentant în efectivul ”tricolor” al Informaticii Timișoara, vicecampioană națională și proaspătă câștigătoare a Cupei României, au fost însă la numai un gol primit de pierderea locului secund în Grupa 4 în favoarea Finlandei, care învinsese la limită în primul joc al acestei zile, 4-3 cu Letonia.

Abordând cel mai dificil dar și elocvent joc al turneului găzduit la Dunăre în cinciul 1. Vlad Iancu – 2. Robert Matei, 3. Cristian Matei, 7. Robert Lupu, 14. Paulo Ferreira, așadar cu foști și actuali jucători ai Informaticii în prima formulă dar și cu un lusitan naturalizat, românii au pierdut rapid teren în fața abililor portughezi, care s-au desprins până la pauză prin Bruno Coelho în secunda 17 și în minutul 4 și 14 secunde, respectiv prin Marcio în minutul 15.

După ce naționalele de la Marea Baltică au reușit în weekend să marcheze golul de onoare în poarta favoritei Portugalia, Letonia cedând strâns cu 2-1 iar Finlanda cu 5-1, românii au fost foarte aproape de a-i imita în prima jumătate a părții secunde, când însă goalkeeper-ul lusitan Bebe s-a opus chiar și cu prețul unei accidentări la față, după care barele au alternat la cele două buturi, oaspeții din lovitură liberă iar ”tricolorii” prin Răducu, ultimul cuvânt avându-l tot cei din Peninsula Iberică, prin Matos, cu 20 de secunde înainte de final: 0-4.

Rezultatele din grupă au fost România – Finlanda 5-5 și Portugalia – Letonia 2-1 sâmbătă, Portugalia – Finlanda 5-1 și România – Letonia 3-1 – ambele duminică respectiv Letonia – Finlanda 3-4 și România – Portugalia 0-4 astăzi. Remiza 5-5 din debut, în care românii au marcat de două ori în ultimele 4 secunde, ar putea fi decisivă pentru ca și ocupanta locului 3 din patrulaterul de la Călărași să ajungă la barajul play-off, și anume Finlanda.

Clasamentul final al Grupei 4: 1. Portugalia 9 puncte (golaveraj 11-2) – calificată direct / 2. România 4p (8-10) – intrată la baraj / 3. Finlanda 4p (10-13) / 4. Letonia 0p (5-9).

 

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: