Alexandru Bănicioiu (CSȘ Lugoj), locul 25 la inele, 47 la individual compus la FOTE, în Georgia

Întrecerile de gimnastică artistică ale băieților au intrat în scena Festivalului Olimpic al Tineretului European în cea de-a doua zi a competiției desfășurate în cursul acestei săptămâni la Tbilisi, în Georgia, între cei peste 70 de concurenți din 35 de țări regăsindu-se și un multiplu medaliat la nivel național de la CSȘ Lugoj, în sistemul juvenil, și anume Alexandru Bănicioiu.

logo

 

Gimnastul care la 14 mai a împlinit 16 ani s-a numărat între cei 3 reprezentanți ai lotului României în concursurile de calificări pe aparate și la individual compus precum și pe echipe din programul rezervat băieților la această competiție bienală ajunsă la cea de-a XIII-a sa ediție în cazul întrecerilor estivale și a obținut cel mai bun punctaj în proba de sărituri, 13,150, cu care s-a poziționat pe locul 41, reușind cea mai bună clasare, 25, în proba de inele, cu 12,850 puncte.

Alexandru Bănicioiu, de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, a totalizat 73,800 puncte, cu care s-a clasat pe locul 47 din 72 de gimnaști în concursul de individual compus, puțin în urma colegilor săi de lot la Tbilisi, Cătălin Drunea, pe locul 43, și Iosif Beniamin Cristea, pe 46.

La celelalte aparate, Bănicioiu a înregistrat punctaje de 12,750 la paralele, situându-se pe locul 45; 11,950 la bară, pe poziția 54; 11,800 la sol, pe locul 63 și 11,300 la cal cu mânere, pe 60. Tinerii gimnaști ai României n-au obținut calificarea în finalele pe aparate și la individual compus.

În întrecerea pe echipe, România s-a clasat pe locul 16, atingând cea mai bună poziție la sărituri, pe 12, cu 26,750 puncte. Concursul a fost adjudecat de Regatul Unit, urmat de formațiile Italiei și Rusiei.

În urma decernării primelor 25 de seturi de medalii, în două dintre cele 6 zile de concurs ce se vor derula la Tbilisi până sâmbătă, tineri din 38 de țări au urcat pe podiumul de premiere, România regăsindu-se între cele 15 națiuni care au cucerit locul întâi respectiv între cele zece pășind o dată pe prima treaptă, prin înotătoarea de 14 ani Maria Claudia Gâdea, la 400 de metri mixt.

Ierarhia pe medalii e dominată momentan de Rusia și Italia, cu câte 4 locuri I, Republica Moldova – 3 de aur și Olanda respectiv Ungaria, cu câte două medalii de aur. În total, Rusia a cucerit deja 9 medalii iar italienii și maghiarii câte opt.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Gimnastică: