Campionatul Național pe echipe și individual al junioarelor III: nivel 1+2

Gimnastica timișoreană a avut câteva reprezentante în concursurile individuale din cadrul Campionatului Național pe echipe și individual rezervat junioarelor III, pe nivelele competiționale 1 și 2, ținut în week-end la Buzău, sub egida Federației Române de Gimnastică.

Cutia cu magneziu din preajma paralelelor inegale, o caracteristică a fascinantei lumi a gimnasticii. La antrenamentul micuţelor de la CSŞ1, în sala Complexului Bega

 

Amalia Iovănuț, de la Palatul Copiilor Timișoara, s-a situat pe locul 8 în ierarhia generală individuală a junioarelor III la nivelul 1, cu un total de 53,100 puncte, clasându-se totodată pe poziția a 7-a în finala pe aparate la paralele, cu 13,475 puncte.

Colega sa de la Palatul Copiilor, Alexandra Bogdănel, a încheiat tot la nivelul 1 pe locul 20 din 50 de gimnaste participante, cu 51,050 puncte.

Participare de pe Bega și în concursul la nivelul 2, Gabriela Iasmina Furak clasându-se pe locul 12, cu 52,550 puncte, dar și pe 5 în finala la bârnă, cu 13,650 puncte. Tot în ierarhia generală individuală, Patricia Rusu (CSS1 Timișoara) s-a clasat a 19-a, cu 50,850 puncte, din 40 de junioare.

Dar iată detalii mai ample despre principalele protagoniste ale competiției de gimnastică artistică, în conformitate cu cele publicate de portalul oficial federal al FRG, romgym.ro:

La Buzău, gazdă tradițională a competițiilor la nivelul tinerei generații de gimnaști, au avut loc întrecerile ediției 2016 a Campionatului Național pentru Junioare III (Nivel 1 și 2), în concurs fiind aproape 100 de aspirante la marea performanță.

Pe treapta de sus a podiumului la echipe au urcat formațiile CSS Dinamo București (Nivel 1) și CSG Gym Focșani (Nivel 2), iar la individual compus s-au impus Ella Oprea (Nivel 1) și Miruna Cazan (Nivel 2), ambele de la Dinamo București, în timp ce în finalele pe aparate am asistat la o frumoasă dispută între micile gimnaste de la CSS Sibiu, CSS Gym Focșani, Dinamo București. O evidențiere specială pentru Ella Oprea, dinamovista reușind să-și înscrie în palmares toate cele 5 titluri individuale ale Nivelului 1, în timp ce colega sa de club, Miruna Cazan a fost de trei ori cea mai bună, asemenea și focșănenanca Ana-Maria Bărbosu.

La nivel 2, Gimnastele de la CSS Gym Focșani (Andreea Palade, Rut Damian, Ana-Maria Bărbosu – omul nr.1 al formației -, Iulia Trestianu), cu un total de 162.400 s-au impus la aproape 4 puncte în fața sportivelor de la CSM Arad (158.950), locul 3 revenind constănțencelor de la CSS 1 (157.838).

Un ”duel” interesant și atractiv, la individual compus, între Miruna Cazan (Dinamo București) și Ana-Maria Bărbosu (CSS Gym Focșani), finalizat cu un ușor avantaj pentru bucureșteancă, la o minimă diferență: 55.375 – 55.325, în urma lor situându-se Erika Leonida (Steaua București), Rut Damian (CSS Gym Focșani), Iasmina Neacșu (CSM Arad), Alexandra Duzi (Farul Constanța), Daria Goina (CSM Arad) și Iulia Trestianu (CSS Gym Focșani). În finalele pe aparate,  Miruna Cazan (Dinamo București – bârnă și sol și Ana-Maria Bărbosu (CSS Gym Focșani) – sărituri și paralele și-au împărțit victoriile, ele devenind printre cele mai titrate gimnaste ale actualei ediții.

La nivel 1, cu un avans notabil față de următoarele clasate, echipa CSS Dinamo București (Roberta Radu, Eva Mircioagă, Roberta Bortaș) și-a adjudecat prima poziție cu un total de 160.950, fiind urmată de Farul Constanța 157.300 și SCM Bacău 156.750.
În concursul individual, un veritabil ”festival” de succese pentru Ella Oprea (Dinamo București), care s-a impus în toate cele 5 categorii. La individual compus, cu 55.550, a lăsat în urmă pe Amalia Puflea (CSS Bârlad), Eva Mircioagă (CSS Dinamo București), Roberta Radu (CSS Dinamo București), Sabrina Mâneca (Farul Constanța), Ana Marioara (Dinamo București),Mara Matei (Petrolul Ploiești) și Amalia Iovănuț (Palatul Copiilor Timișoara), ea fiind cea mai bună și în cele patru finale pe aparate, cu doar săriturile adjudecate la egalitare cu Roberta Radu (CSS Dinamo București). De evidențiat, totuși, în ceea ce privește finalele pe aparate, și modul cum s-au prezentat și Erika Traicu (Farul Constanța), Amalia Puflea (CSS Bârlad) sau Alecsia Savu (CSS Buzău).

Iar acum este rândul juniorilor III să-și dispute titlurile naționale, în perioada 16 și 17 mai, tot la Buzău.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Gimnastică: