CSȘ Lugoj, 6 titluri la aparate și încă 5 medalii, CSȘ1 Timișoara aur + bronz la aparate. Campioni ai țării la individual compus, Alexandru Bănicioiu (Lugoj) la juniori 1, Gavril Luca (Timișoara) la juniori 2

Impresionantă captură a gimnasticii artistice masculine juvenile din Timiș la Campionatul Național Individual sub egida FRG al juniorilor I și II ce a fost ținut cu brio la Lugoj, unde gazdele au reconfirmat valoarea Clubului Sportiv Școlar. În întrecerile pe aparate, Rafael Szabo s-a impus la inele și sol iar colegul de club Alexandru Bănicioiu, tot între juniorii 1, a triumfat la sărituri și tot pentru lugojeni, el mai obținând locuri secunde la cal și inele respectiv 3 la sol și paralele. La juniori 2, Norbert Marcu a învins pentru CSȘ la sol, inele și paralele, iar Gavril Luca, de la CSȘ1 Timișoara, la cal cu mânere, clasându-se și pe 3 la paralele. În plus, la individual compus, Alexandru Bănicioiu a devenit campion național absolut al juniorilor 1, Gavril Luca urcând pe aceeași treaptă între juniorii 2 la nivelul 3 de vârstă, însoțit pe podium de Norbert Marcu, de la CSȘ Lugoj, al treilea.

Alex Bănicioiu, campion al țării de juniori 1 la individual compus și cvintuplu medaliat la aparate

Alex Bănicioiu, campion al țării de juniori 1 la individual compus și cvintuplu medaliat la aparate

Așadar o pleiadă de medalii pentru gimnaștii juniori de la cluburile școlare din Lugoj și Timișoara, și cu alte intrări în finale, de exemplu Gavril Luca obținând clasări pe locul 6 la bară fixă și sărituri în întrecerile pe aparate ale juniorilor 2 iar colegii săi de club Gabriel Țâțaru și Andrei Toman, așadar tot pentru cei de la CSȘ numărul 1, poziții pe locul 5 la bară fixă respectiv pe 8 la inele și 7 la sărituri între juniorii II de la nivelul 4. Au fost de fapt chiar și mai numeroase participări în concurs ale juniorilor bănățeni, enumerate și în continuare.

După cinci ani, gimnastica masculină juvenilă a revenit în Sala Sporturilor ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj, miza fiind podiumurile Campionatului Naţional Individual de Gimnastică, Juniori I şi II, la start aflându-se peste 50 de tineri performeri, care au trecut cu bine de calificările care au avut loc în luna iunie, competiția desfăşurându-se sub egida Federației Române de Gimnastică, cu sprijinul Primăriei Lugoj şi a Clubului Sportiv Școlar din localitate.

Disputele au fost în cea mai mare parte echilibrate, balanţa la individual compus înclinând spre Alexandru Bănicioiu (CSS Lugoj) la juniori I, Luca Gavril (CSS 1 Timişoara) la juniori II, nivelul 3, şi Robert Burtănete (CSS Buzău) – juniori II, nivelul 4, pentru ca în finalele pe aparate cele mai multe titluri să fie cucerite de Robert Burtănete (CSS Buzău – 4) – juniori II, nivel 4, Norbert Marcu (CSS Lugoj – 3) – juniori II, nivel 3, Rafael Szabo (CSS Lugoj – 2) şi Cătălin Drunea (CSM Bistriţa – 2) – juniori I.

S-au aflat aşadar în concurs cei mai buni gimnaști din țară, de la cluburile CSȘ Dinamo București, CSȘ Brașovia Brașov, CSȘ Lugoj, LPS Bistrița, CSM Bistriţa, CSȘ Steaua București, Steaua Bucureşti, CSȘ Reșița, CSȘ Buzău, CSȘ 1 Timișoara și CSȘ Sibiu, într-o dispută foarte strânsă, adesea decisă la limită, evident cu ascendent din partea componenţilor lotului.

Nu prea a fost “aglomeraţie” la startul concursului juniorilor IAlexandru Bănicioiu (CSS Lugoj) rămânând în posesia titlului, dar succesul s-a conturat mult mai greu ca anul trecut şi cu mari emoţii până la final, diferenţa fiind acum de doar 0.050 în faţa următorului clasat, Cătălin Drunea (LPS Bistriţa), anul trecut pe locul 7, “argintul” din 2015, Beniamin Cristea (Steaua Bucureşti), mulţumindu-se cu doar poziţia a 3-a, punctajele fiind 76.350 – 76.300 – 75.750. Rafael Szabo s-a clasat pentru lugojeni pe 8, Andrei Baciu și David Gavril pe 10 și 11 pentru CSȘ1 Timișoara iar Lorenzo Pecie pe 12 pentru gazde.

Titlurile pe aparate au fost împărţite între Rafael Szabo (CSS Lugoj) – sol şi inele, Cătălin Drunea (CSM Bistriţa) – cal şi paralele, Alexandru Bănicioiu (CSS Lugoj) – sărituri şi Beniamin Cristea (Steaua Bucureşti) – bară.

Întrecerile juniorilor II (nivel 4) au fost o “afacere de familie”, disputa pentru prima poziţie fiind între buzoienii Robert şi Gabriel Burtănete, în final din nou doar o diferenţă de 0.050 în favoarea celui dintâi (82.650 – 82.700), care rămâne în posesia titlului, în timp ce Gabriel a făcut un salt de 5 locuri faţă de ediţia precedentă. Pe locul al 3-lea s-a situat Robert Someşan (LPS Bistriţa), cu 80.800, anul trecut pe locul 9. În continuare, și sportivi de la CSȘ1 Timișoara, și anume Raul Șoica pe poziția a 5-a, Andrei Toman pe 11 iar Gabriel Țâțaru pe 13. Robert Burtănete avea să fie cel mai prolific campion şi pe aparate, el încheind în fruntea ierarhiei la sol, cal, inele şi paralele, celelalte titluri fiind adjudecate de Radu Berariu (LPS Bistriţa) – sărituri şi Marian Alexandroaie (CSS Braşovia Braşov) – bară, la fiecare aparat consemnându-se diferenţe minime între lideri şi următorii clasaţi.

Foarte strânsă a fost lupta pentru titlu şi la juniori II – nivelul 3, cu Gavril Luca (CSS 1 Timişoara) în “pole-position”, după ce la ediţia precedentă a fost al 3-lea, având şi el doar 0.050 în faţa lui Marius Preda (CSS Sibiu): 77.300 – 77.250, acum cu 9 locuri mai sus faţă de 2015, iar pe treapta a treia a podiumului urcând Norbert Marcu(CSS Lugoj) 77.000, anul trecut, la Bistriţa, primul la categoria juniori III – nivel 2. Dintre colegii săi de club lugojeni, Patrick Voichescu s-a clasat pe locul 14 iar Răzvan Miklos pe 16.

În schimb, lugojeanul Marcu avea să se revanşeze în finalele pe aparate, cu victorii la sol, inele şi paralele, la rândul lor Luca Gavril (CSS 1 Timişoara – cal), Ştefan Găinescu (CSS Steaua Bucureşti – sărituri) şi Adrian Ciobanu (CSS Dinamo Bucureşti – bară) având satisfacţia succesului.

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Gimnastică: