CSȘ Lugoj, două titluri pe țară pe echipe la Campionatul Național Școlar. Lugojenii și CSȘ1 Timișoara, sumedenie de alte medalii la individual compus și pe aparate

Recoltă impresionantă de medalii pentru gimnaștii de la CSȘ Lugoj și CSȘ1 Timișoara la Campionatul Național Școlar încheiat astăzi la Buzău, unde liceenii și elevii de gimnaziu din cele două centre au excelat atât în întrecerile pe echipe cât și la individual compus respectiv pe aparate, pe 3 categorii de vârstă. Dar să o luăm pe rând, căci sunt multe…

Așadar, după foarte buna prestație din weekend a gimnastelor de la CSȘ1 Timișoara, a urmat și rândul băieților să-și pună o semnificativă amprentă pe întrecerile naționale școlare, dovedind valoarea școlii juvenile timișene de gimnastică și oferind frumoase perspective și semnificative speranțe pentru viitor.

În primul rând, CSȘ Lugoj a devenit campioană a țării pe echipe în Campionatul Național Școlar atât în întrecerea juniorilor 3 – nivelul 1 cât și la juniori 2 – nivelul 4.

În componența Mark Cîrlig, Norbert Marcu, Răzvan Mikloș, Alexandru Marcu, CSȘ Lugoj a triumfat clar în concursul pe echipe al juniorilor 3 – nivelul 1, cu 228,200 puncte, în fața lui Dinamo, cu 226,201, respectiv Steaua, cu 213.131. Formația lugojeană a acumulat totalul câștigător pe echipe prin a fi prima la mai toate aparatele, cu excepția solului și calului cu mânere.

Victoriei pe echipe i s-au adăugat o serie de succese la individual compus respectiv aparate.

Astfel, Norbert Marcu, din generația 2005, a câștigat titlul național școlar la individual compus al juniorilor 3 – nivelul 1, cu 78,400 puncte. Mark Cîrlig încheind al patrulea, cu 75,967, după doi dinamoviști, iar Alex Marcu al șaptelea, cu 72,833p, și Răzvan Miklos al optulea, cu 72,800.

Triumfuri și pe aparate, după cum urmează: un senzațional 1-4 la bară, în ordinea Norbert Marcu, Cîrlig, Miklos, Alexandru Marcu; locurile 1, 2 și 4 la inele în ordinea Norbert Marcu, Miklos, Cîrlig; locurile 1 și 2 la paralele, prin Cîrlig și Norbert Marcu, al patrulea și la sărituri; locul 1 la cal pentru Cîrlig, cu 12,767 puncte; locul 3 la sol pentru Norbert Marcu, în 12,833.

Cel de-al doilea titlu național școlar pe echipe al Lugojului a fost obținut de juniorii 2, nivelul 4, prin Alexandru Bănicioiu, Rafael Szabo, Lorenzo Pecie, cu 211,001 puncte. Pe podium, la echipe, a urcat însă și CSȘ1 Timișoara, în componența Andrei Baciu, David Gavril, Răzvan Rozovlean, Daniel Vasile Țîțaru.

Profesorul Adrian Meleancă, de la CSȘ Lugoj, împreună cu juniorii doi Szabo Rafael, Bănicioiu Alex şi Pecie Lorenzo

 

Pe podium și la individual compus, prin lugojeanul Rafael Szabo, pe locul secund, al patrulea încheind Alexandru Bănicioiu.

Triumf și la aparate, mai exact locurile 1, 2 și 3 la inele, prin Szabo, Pecie și Bănicioiu, respectiv locurile 2 și 3 la bară, prin Bănicioiu și Szabo, locul 2 la paralele, prin merituosul Rafael Szabo, și locul 3 la sol, prin Pecie.

Remarcabil, ambele cluburi timișene au mai obținut două locuri 3 în întrecerile pe echipe, CSȘ1 Timișoara la juniori 2 – nivelul 3 iar CSȘ Lugoj, la juniori 1 – nivelul 5.

Timișorenii, în componența Gabriel Țîțaru, Ovidiu Matei, Andrei Toman, Raul Șoica, pe locul 3 din 7, cu 214,734 puncte, după LPS Bistrița și CSȘ Dinamo, iar lugojenii prin Victor Bănicioiu, Răzvan Ionuț Todor și Octavian Tomescu.

La aparate, timișoreanul Raul Șoica a obținut locul 3 la inele iar lugojeanul Alex Popescu, între juniori 2, locul 1 în aceeași probă respectiv pe 4 la paralele, pe când între juniorii 3 lugojeanul Todor a încheiat primul la inele și al treilea la cal.

Conform regulamentului, concursurile s-au desfășurat pe 6 categorii, pe nivele de vârstă și pregătire, în prim-plan aflându-se așadar sportivii de la CSȘ Lugoj, CSS Sibiu 2, CSS Dinamo, CSS Bistrița și LPS Bistrița, care și-au adjudecat titlurile pe echipe, dar și numeroase poziții pe podium în probele individuale.

În sala Clubului Sportiv Școlar buzoian au fost prezenți reprezentanții a 12 cluburi: LPS Bistrița, CSS Steaua București, CSS Dinamo București, CSS Lugoj, Dacro Gym Oradea, CSS Sibiu, CSS Reșița, CSS Brașovia Brașov, LPS Tg. Mureș, CSS Sf. Gheorghe, CSS 1 Timișoara, CSS Buzău.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: