CSŞ Lugoj, prima pe ţară la juniori II, nivel 4, în Campionatul Naţional de gimnastică artistică pe echipe de la Oneşti

Gimnastica juvenilă lugojeană nu se dezminte, noi excelente prestaţii la nivel naţional atrăgând alte titluri pe ţară, locul I şi medaliile de aur pentru echipa de juniori II – nivelul 4 a Clubului Sportiv Şcolar. Iar băieţii de pe malurile Timişului nu s-au rezumat la doar atât cu ocazia Campionatului Naţional de gimnastică artistică pe echipe de băieţi, juniori I și II, disputat în weekend la Oneşti.

CSŞ Lugoj, în componenţa Rafael Szabo, Alexandru Bănicioiu, Lorenzo Pecie, s-a impus aşadar în competiţia pe echipe a juniorilor II – nivel 4, cu un total de 230,720 puncte, Szabo acumulând cele mai multe puncte în exerciţiul la sol (14,600), Bănicioiu la inele şi bară fixă, câte 13,566p, iar Pecie, 14,333 la sol. Triumful adolescenţilor timişeni a fost consemnat în dauna Stelei, a Braşoviei Braşov şi a CSŞ 1 Timişoara, clasată pe locul 4, în alcătuirea Vasile Ţîţaru, Răzvan Rozovlean, Andrei Baciu şi David Gavril.

Rafael Szabo (CSŞ Lugoj)

 

 

Totodată, Rafael Szabo a devenit şi vicecampion naţional la aceeaşi categorie în întrecerea individuală, cu 79,629 puncte, dintre care 14,600 la sol şi 13,730 la paralele, colegul său Alexandru Bănicioiu încheind pe 4.

Gimnaştii lugojeni şi timişoreni au mai obţinut şi clasări în imediata vecinătate a podiumului, Octavian Tomescu, Ionuţ Todor şi Victor Bănicioiu obţinând pentru CSŞ Lugoj locul IV în întrecerea pe echipe a juniorilor 1, cu 142,781 puncte, după LPS Bistriţa, CSŞ Dinamo şi CSM Reşiţa, în concursul individual Ionuţ Todor sfârşind tot pe 4, cu 73,189 puncte, imediat după Roland Modoianu, de la CSM Reşiţa (73,565p), într-o competiţie reunind sportivi de la 7 cluburi.

Tot pe locul 4 s-a clasat şi CSŞ1 Timişoara la juniori II, nivel 3, prin Andrei Toman, Raul Şoica şi Ovidiu Matei, cu 217,971 puncte, înaintea celor de la CSM Reşiţa, pe când la individual compus Raul Şoica s-a situat pe 12, cu 75,652 puncte, cele mai multe provenind din exerciţiile de sol şi  inele.

Într-o notă generală, peste 70 de juniori de la LPS Bistrița, CSS Dinamo, CSS Reșița, CSS Sibiu, LPS Arad, CSS Buzău, CSS Brașov, Steaua București, CSM Reșița, CSS Sf. Gheorghe, CSŞ Lugoj şi CSŞ1 Timişoara au participat la această ediţie a Campionatului Național pe echipe – juniori I și II, organizat sub egida Federației Române de Gimnastică la Onești, gazdă ospitalieră a concursurilor de gimnastică, în sala polivalentă „Nadia Comăneci”. Cu două titluri cucerite, la juniori I și juniori II, nivel 3, tinerii gimnaști de la LPS Bistrița i-au întrecut pe lugojeni, dar numai ei. La juniori I în componenţa Bogdan Necșa, George Onciul, Vlad Cristea, iar la juniori II, nivel 3 în alcătuirea Răzvan Marc, Radu Berariu, Daniel Cira, Robert Someșan, bistriţenii s-au impus detașat la fiecare categorie, de fiecare dată cu un avans substanțial față de următoarele clasate, beneficiind și de aportul gimnaștilor din lotul național.

La individual compus, sportivii de la CSS Dinamo, cu două poziții în fruntea clasamentului, și CSS Buzău au fost cei care au urcat pe treapta de sus a podiumului, Liviu Ioniță (CSS Dinamo), Robert Ghiuzan (CSS Dinamo) și Robert Burtănete (CCS Buzău), cu o ”afacere” de familie, Gabriel Burtănete încheind pe poziția secundă, fiind învingătorii în general cu un decalaj destul de mare față de ceilalți competitori, printre care şi Rafael Szabo, de la CSŞ Lugoj. Printre alţi clasaţi pe podium la individual compus au fost Bogdan Iosub (CSS Brașovia Brașov), Bogdan Necșa (LPS Buzău), Roland Modoianu (CSM Reșița) şi Cristian Radu (CSS Dinamo București).

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: