CSȘ Lugoj, titlul pe echipe, Norbert Marcu, primul pe țară la individual compus și la 5 aparate: ”Naționalul” de juniori III

Clubul Sportiv Școlar Lugoj a strălucit din nou la nivel național în întrecerile de gimnastică artistică ale băieților juniori, reconfirmând și în acest an tradiția performanței în ramură pe malurile Timișului. Campionatul Național de juniori 3 – nivelul 2, rezervat categoriei de vârstă corespunzătoare elevilor de ciclu primar, a fost apanajul lugojenilor, în frunte cu Norbert Marcu, de 7 ori campion al României, atât cu echipa cât și la individual compus respectiv la 5 aparate.

După ce numai cu două zile în urmă aceeași sală din Buzău a fost gazda speranțelor gimnasticii feminine, a fost rândul băieților să-și dispute titlurile ediției 2016 a Campionatului Național al juniorilor III, pentru grupele de vârstă corespunzătoare nivelului 1 respectiv 2, organizat sub egida Federației Române de Gimnastică, în concurs cu aproape 100 de sportivi.

Gimnaștii de la CSS Lugoj și-au adjudecat 7 din cele 8 titluri aflate în joc la nivel 2 iar lugojeanul Norbert Marcu s-a impus atât la individual compus cât și la 5 aparate, în prim-plan mai fiind și cei de la CSS Reșița, pe treapta de sus a podiumului la nivel 1, dar și de trei ori în concursul individual, cu evidențieri speciale pentru reșițeanul Andrei Titi.

La nivelul 2, corespunzător grupei de vârstă 8-9 ani, întrecerile au fost dominat de gimnaștii de la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj pregătiţi de Adrian Meleancă, Aurel Muntean şi Alexandru Panaite, de 7 ori pe cea mai înaltă treaptă în ambele concursuri, lider al lugojenilor fiind Robert Marcu, în palmares cu tot atâtea titluri. “A fost o competiţie grea, principala contracandidată fiind Dinamo Bucureşti. Până la urmă, important este că am reuşit să ne impunem atât la echipe, cât şi la individual. Am câştigat la cea mai mare diferenţă de puncte faţă de Dinamo din ultimele trei concursuri şi sunt foarte mulţumit”, a declarat Adrian Meleancă pentru portalul oficial federal www.romgym.ro.

Din opt cluburi participante, CSȘ Lugoj, în componența Norbert Marcu, Alexandru Marcu, Flavius Borca şi Răzvan Mikloş, a câştigat prima poziție, distanțându-se la trei puncte de Dinamo Bucureşti, care a ocupat locul secund: 238.129 – 235.229. Podiumul a fost completat de CSŞ Gloria Arad, cu 233.246.

În concursul individual, Norbert Marcu a avut o evoluţie impecabilă şi s-a impus la individual compus, precum și în 5 finalele pe aparate (sol, cal, inele, paralele, bară), titlul la sărituri revenindu-i lui Felix Simion (CSS Reșița), cu 13,500 puncte, urmat însă cu 13,450p de același Marcu. Alexandru Marcu s-a clasat pe locul 6 la individual compus iar Răzvan Miklos pe 7. Pe aparate, Alexandru Marcu s-a situat al patrulea la sărituri, al cincilea la bară și al șaselea la paralele inegale și sol, pe când Răzvan Miklos al cincilea la cal cu mânere și inele respectiv pe 8 la sărituri și paralele inegale.

La nivel 1, echipa Clubului Sportiv Școlar Reșița – Andrei Titi, Albert Ilie, Robert Aioanei și Mario Popovici -, pregătită de antrenorul Robert Bălan, a devenit campioană națională, cu un total de 223.596, devansând pe CSS Buzău 221.929 și CSS Sibiu 220.595. În concursul individual, reșițenii (cu 9 medalii în palmaresul general al Campionatului),  au avut în micuțul gimnast Andrei Titi pe cel mai titrat din competiție, el fiind câștigător la individual compus, dar și la cal și sărituri, pe locul secund la paralele și pe poziția a 3-a la bară. De asemenea, se impune a evidenția și pe Luca Enica (CSS Buzău) – sol, Alexandru Ionescu (CSS Dinamo București) – inele, Robert Dumitrescu (CSS Sibiu) – inele, Alexandru Ionescu (CSS Dinamo București) – bară, campionii respectivelor aparate, dar pe podium și la celelalte aparate.

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Gimnastică: