CSȘ1 Timișoara, locul 3 pe echipe la junioare III pe nivelul I și II în Naționalul școlar. Salbă de aur și argint la individual compus și pe aparate

Gimnastica artistică preia prim-planul dat fiind găzduirea de către Federația Română de specialitate a celei de-a șaptea ediții a Campionatelor Europene de seniori la individual compus și pe aparate, programate săptămâna viitoare în Sala Polivalentă din Cluj, în perioada 19-23 aprilie, dar până atunci sunt de consemnat pe plan intern și notabilele rezultate obținute la nivel juvenil în cadrul Campionatului Național Școlar de la Buzău de Clubul Sportiv Școlar Numărul 1 Timișoara, cu un total de 11 medalii dintre care 5 de aur, clasările pe podium fiind reușite atât în concursul pe echipe cât și la individual compus respectiv pe aparate.

Erica Gogoașe a obținut medalia de aur atât la individual compus cât și la sol în întrecerea junioarelor III la nivelul I al categoriei de vârstă, iar colega sa de club de la CSȘ1 Timișoara, Iulia Crainic, a triumfat în concursul la bârnă. Pe lângă aceste 3 medalii de aur, captura junioarelor de pe malurile Begăi a fost completată la nivelul I de Erica Gogoașe prin clasarea pe locul secund în întrecerea la paralele, obținând medalia de argint, și de formația CSȘ1 în clasamentul pe echipe, a treia după CSȘ Bârlad și CSȘ Constanța. Medaliate cu bronz cu echipa timișoreană au fost Erica Gogoașe, Julia Avram, Iulia Crainic și Rebeca Cerbe.

CSȘ 1 Timișoara a obținut același loc 3 în clasamentul pe echipe și în competiția junioarelor III la nivelul II al categoriei de vârstă, cu una dintre formațiile sale, în componența Amalia Ghigoarță, Denisa Mîndruț, Andreea Nechita, Luana Șerbănescu, pe când colegele de club Ana-Maria Polhac, Fernanda Andrei, Adela Florian și Larisa Dumitriu s-au situat pe poziția a cincea în aceeași ierarhie cu cealaltă formație a micilor gimnaste de pe malurile Begăi.

Ca și la nivelul I al junioarelor III, triumfuri timișorene pe aparate și la nivelul II, prin Amalia Ghigoarță la sol, tot ea obținând și locul 3 la individual compus respectiv paralele, iar Denisa Mîndruț medalia de bronz la bârnă. O medalie timișoreană de aur și la junioare II, prin Patricia Rusu, la nivelul III, în întrecerea la bârnă.

Așadar reușite peste așteptări pentru junioarele bănățence implicate și în proiectul național ”Țară, țară, vrem campioane!”, delegația CSȘ1 Timișoara, la timonă cu antrenorii Mariana Tomceanu – șef de proiect, Octavia Jucu, Marcel Benea, Olivian Guga și Mihaela Faur completând în calitate de conferențiar la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UVT, revenind de la Buzău cu remarcabile rezultate.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Gimnastică: