Luca Gavril (CSȘ1 Timișoara), campion național al juniorilor III – nivel 2, la individual compus și cal cu mânere. Lugojenii, 3 locuri pe podium la individual compus și titluri pe aparate!

Luca Gavril, un gimnast al categoriei de vârstă juniori III – nivelul 2 la CSȘ 1 Timișoara, a devenit în acest weekend campion național la individual compus în gimnastica artistică masculină românească, timișenii obținând la Bistrița și alte 3 clasări pe podiumurile la individual compus, prin sportivi de la CSȘ Lugoj. Alte numeroase medalii s-au obținut însă de către tinerii timișeni în întrecerile pe aparate!

Juniorul timișorean i-a devansat pe podium pe 2 reprezentanți ai gimnasticii sibiene, în vreme ce lugojenii Alexandru Bănicioiu și Rafael Szabo, de la CSȘ, au fost devansați între primii 3 clasați ai categoriei juniorilor II – nivel 4 doar de dinamovistul Ioniță. Totodată, CSȘ Lugoj s-a mai remarcat și prin Ionuț Todor, ocupant al locului 3 la juniori I, astfel încât gruparea juvenilă lugojeană a obținut cele mai multe clasări pe podium în întrecerile de individual compus.

Luca Gavril a devenit campion al țării și în concursul pe aparate, la cal cu mânere, obținând poziții secunde între juniorii III – nivel 2 la bară fixă și inele, ultimă probă în care a fost devansat, pe 3, de David Ghișe, de la CSȘ Lugoj.

Lugojenii au smuls 7 medalii pe aparate la juniorii II – nivelul 4, dintre care două de aur și una de argint, prin Alexandru Bănicioiu și Rafael Szabo. Bănicioiu s-a impus la inele, clasându-se al treilea la cal cu mânere și bară fixă, pe când Szabo a câștigat concursul la paralele inegale, devenind vicecampion al țării la sărituri și situându-se al treilea la inele și acrobație la sol. Tot la juniori II, dar nivelul 3, Ovidiu Matei, de la CSȘ 1 Timișoara, a fost în imediata apropiere a podiumului întrecerii la sol, însă sportivii timișoreni și de la CSȘ Lugoj au obținut alte 8 meritorii clasări între primii 8 la cele șase aparate.

În ceea ce privește însă strict titlurile naționale la individual compus, acestea au fost împărțite la cele patru categorii de concurs între reprezentanții a tot atâtea cluburi, și anume LPS Bistrița, CSS Buzău, CSS Dinamo București și CSȘ 1 Timișoara, în prim-plan cu bistrițeanul Bogdan Necșa, învingător la juniori 1, în fața dinamovistului Robert Ghiuzan cu doar 0.100, ambii fiind singurii care au trecut de 76 de puncte. Gabriel Burtănete și Robert Burtănete, de la CSS Buzău, au avut un duel în familie la juniori II, nivel 3, situați fiind pe primele două poziții, cu succesul celui dintâi, la 1.070 diferență, în vreme ce Liviu Ioniță (CSS Dinamo București) și Gavril Luca (CSS 1 Timișoara) s-au impus la juniori II, nivel 4, respectiv juniori III, nivel 2. Buzoianul Gabriel Burtănete a obținut 4 titluri pe aparate din 6 la categoria sa de vârstă.

Ediția 2014 a Campionatului Național de gimnastică artistică pentru juniori I, II și III s-a disputat vineri și sâmbătă, 1 noiembrie, în sala ”Dorin Moruțan” din Bistrița, reunind la start aproape 90 de tineri gimnaști de la 11 cluburi, și anume CSS Dinamo București, CSS Brașovia Brașov, CSȘ Lugoj, CSA Steaua București, CSȘ Buzău, CSM Reșița, CSM Cluj, CSȘ 1 Timișoara, CSM Sf. Gheorghe, CSS Sibiu, LPS Bistrița, concursul fiind organizat de Federația Română de Gimnastică, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, Primăria municipiului Bistriţa, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bistriţa şi Asociaţia Judeţeană de Gimnastică Bistrița-Năsăud.

Dintre gimnaștii timișeni, Octavian Tomescu, de la CSȘ Lugoj, s-a clasat al zecelea la juniori I, iar la juniori II, Raul Șoica (CSȘ1 Timișoara) pe locul 9, Alexandru Popescu (CSȘ Lugoj) pe 11, Ovidiu Matei (CSȘ1 Timișoara) pe 13, iar Andrei Toman, tot de la timișoreni, pe 17. Tot la juniori II, dar nivelul 4, David Gavril, Andrei Baciu și Andrei Rozovlean, toți de la CSȘ1 Timișoara, s-au situat pe pozițiile 10-12, Lorenzo Pecie (CSȘ Lugoj) încheind pe 16. În fine, între juniorii III – nivelul 2, David Ghișe, de la CSȘ Lugoj, s-a clasat pe locul 7.

 

 

Acest articol a fost publicat în Gimnastică și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 12

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: