„Grigore Moisil” şi Generală 18: gimnastica, punte între generaţii. Maria Olaru: „Mergem pe puterea exemplului”

Sport înseamnă în primul rând mişcare şi sănătate, iar şcolarii de la “Moisil” şi Generală 18, împreună cu părinţii, bunicii şi profesorii lor, au dat un exemplu, despre cum se poate începe o zi activă.

Circa 200 de persoane au participat miercuri la o frumoasă iniţiativă susţinută de Inspectoratul Judeţean Timiş, cu aportul exemplar al Academiei Olimpice Române şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Proiectul , s-a dorit o demonstraţie care să arate importanţa sportului pentru toate vârstele, dar şi să arate valorile olimpice, care înseamnă fair-play, solidaritate, prietenie, mişcare.

Manifestarea a avut loc în Sala Mircea Albu, din zona Dacia, iar pe lângă gimnastica de înviorare specifică, la care au participat deopotrivă copii, bunici, părinţi, au mai avut loc demonstraţii de dans sportiv, dans modern, gimnastică ritmică, karate, etc…

„Am organizat acest eveniment pentru a crea o stare de bine în rândul copiilor, dar şi al părinților, pentru că mergem pe puterea exemplului. Dacă un părinte poate face mişcare, cu siguranță îi va insufla acest lucru și copilului. Puteau să fie şi mai mulți copii, dar e bine și aşa, pentru că altfel nu ştiu cum puteam face faţă. N-a fost deloc greu de lucrat cu ei, dimpotrivă, sper ca pe viitor numărul copiilor și al părinților să crească la astfel de acțiuni. Copiii trebuie să găsească plăcerea de a practica sportul pentru destindere, nu neapărat pentru performanță, trebuie să înțeleagă importanța sportului în viața fiecăruia”, Maria Olaru, președinte Academia Olimpică Române, filiala Timiș

Profesorii Alin Molcuţ, Andreea Ulmeanu, Camelia Belean, Maria Olaru, dar şi alţii, au avut grijă ca totul să iasă perfect promiţând că astfel de evenimente se vor mai organiza şi în continuare. “Este imperativ necesar ca şcolarii să deprindă tainele sportului de la vârste fragede. Cu atât mai mult de bucurăm când copiii fac sport alături de bunici şi părinţi”, ne-a spus Alin Molcuţ, profesor în viaţa de zi cu zi şi un fotbalist atipic, cu două facultăţi absolvite.

Acest articol a fost publicat în Gimnastică, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Gimnastică: